Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

Yokusta 25,motorsiklet olmasin o :)

Scudo
yokuşta 25 km/s çok da olmayacak bir şey değil ama burada yazılanlar ve yapılan yorumlar hep eksik. yokuş var 30 km/s hızla çıktığım yokuş var 9 km/s hızla çıktığım (beylikdüzü yokuşu). burada yapılan hızları etkileyen bir sürü faktör var. yolun kalitesi, eğim, rüzgarın yönü ve şiddeti, tek ya da grup sürüş, kondisyonunuz, bisikletin tipi, yokuşun uzunluğu, turun mesafesine göre yorgunluğunuz vs. vs.

Ben tebrik ediyorum düz yolda 60-70 yapan arkadaşları hele ki mtb ile

Bu konuda rüzgar en büyük etkenlerden biri, eğer arkamdan esiyorsa sanırım maks hızım sprint esnasında 54 civarı oluyor. Rüzgarsız havada sanırım 45-46 olur. ( düz yolda)

Yokuş aşağı genellikle 60-70 Arası inebiliyorum ( eğim % 6 üzeri olmak kaydı ile ) 76 üzerine çıkabilmiş değilimdir sanırım.

Benim şehir bisikletinden sonra arkadaşın 9 kiloluk yol bisikletine binip ONUN ARKASINDAN gittiğim tur. bu olaydan sonra yol bisikleti almaya karar vermiş olup cumartesi emelime kavuşuyorum..

göremeyenler için 157.3 km de 34.9 ortalama...

Şehir bisikletimle 100 km üstü 26 ortalamayı geçebilmiş değilim bu konuyu neden daha önce görmedim ki.. çok zevkliymiş :)

4.jpg

• Beğen
Tepkiler: Berke
Geçen karşıdan esen 30 km rüzgara karşı 0 eğime sahip yolda 50 la filan gidiyorum öyle nabzımda 100 falan, aman dedim harun dikkat et yavaşla, sonra önüme kamyon geçti 100 le filan gitmeye başladık beraber eğlenceliydi hani, ordan da tour de france kadar gitmeye karar verdik, belki alırlar yarışa tabi motorsikletli kameraman olarak :D :D
Şaka bir yana yol bisikletimle en iyi derecem, İzmirde - üçkuyular - içmeler göbeğine kadar 34 km/h ortalama, o yolu bilen bilir :D

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
20-30 dklık yolda ortalama 30km/h ile gidiyorum tabi mtb ile

benim kafama şu stravada ilk 5 e giren arkadaşlar takılıyor. dün istinye bayırını 9.8 ortalamayla tırmandım ve yokuş sonunda nefesim son derece düzensizdi uzun zamandır bisiklete binmediğim için. şimdi şöyle bi baktım istinye bayırında 20 km ortalamayla çıkan arkadaşlar var , şok oldum resmen. Gerçekten sağlam antreman yapıyor bu arkadaşlar anladığım kadarıyla. Şöyle biraz strava kayıtlarını dolandım hakikaten hem aktifler hem de devamlı uzun sürüşler yapıyorlar. Daha geçen gün reddit te bir konu vardı , profesyonel olarak peloton da bulunmak için kaç kw enerji üretmek gerekiyor vs. diye hemen hemen 250-300 arasıydı ( tabi bu minimum değer) diyeceğim o ki bu arkadaşların çoğu isteseler peletonda sıradan bir adam olarak yarışabilirler ( uzun turlar , üst üste gelen zor etaplar vb. gibi şeyleri dikkate almadan söylüyorum tabiki)

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Bence sallamaya hiç gerek yok bende bianchi slr 200 var düz yolda 50 civarı yokuş aşşağıda 65 70 görür diye düşünüyorum daha denemedim ama yukarıda dağ bisikletiyle vay 80 gördüm felan diyenlerede sadece gülüyorum Eskişehirde o kadar bisikletliyle kapıştık dağ bisikleti 35 36 da bitiyor ki dediğim dağ bisikletleri kötü değildi merak edenler için bisiklet fotosunuda a20150722_194033.jpg 20150722_194033.jpg tayım

telefon da runtastic kullanırken gidona sabit şekilde.
düz de rüzgara karşı 25 - 30 rahat. 35 de yorulmaya başlıyorum. 40 yaparsam 5 - 10 saniye sonra kesiliyorum.
kamyon arkası yakalarsam hiç affetmem 45 uzun süre gidiyorum.
yokuş aşşağı rüzgar sağolsun 45 i geçemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
70'i geçmem.40 senelik şoför amcam,araba benim kontrolümde olsun ben arabanın değil der ve 100'ü,çok nadir sol şeritte sollamak için geçtiği zaman 120'yi geçmezdi.Onun yolundan ilerliyorum.Bisiklet benim kontrolümde olsun ben bisikletin değil,hem zayıf adamız biz ya,sarsıyor bolum

Edit:İlk mesajda düz yolda deniyormuş,görmemişim.

Strava kayıtlarına göre düz yolda dağ bsikletiyle 46.1 . saniyelik o hıza çıkıp yavaşladım. Birdahada yapmam zaten 15-20 iyidir :D

Edit: 20 çok 15 iyidir ağzımı ayıra ayıra geziyorum :D :D

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Bu beni takip eden arkadaşın ölçtüğü, bende ise 77,4 yazıyordu:(

Dosyalar

• 11874973_10203516831839859_2136209484195372345_o.jpg
    11874973_10203516831839859_2136209484195372345_o.jpg
    38 KB · Okunma: 105
@mehmet.ali hocam strava kayıtlarına çok güvenme ben mtb ile strava kayıtlarında maks. hız olarak 70 kmh'ye çıkmış olarak görünüyorum ama aynı yolda tekrar denedim km saati 49 civarında geziniyordu daha fazla da gidemedim zaten, 21 vites yetersiz kalıyor:D

@ommemo sigma 16.12 max hız 48di ben strava daha güvenilir diyerek onu verdim :D

Geri