bu istanbuldan bi arkadaşları kartepe yoluna sokacağım o vakit bakacağım ortalamaları kaç olacak kısa mesafeleri bırakın artık uzun mesafelere soyunun o vakit göreceğim ortalamalarınızın kaç olduğunu,200 km 'de kaç kişi ortalamasına baktı bu forumda istanbul için konuşuyorum..istanbulda kaç adet bisikletçi 200 km 'de ortalamaları için çalışmakta ,benim bazım budur bırakın 100 km 'yi 200 ler ile uğraşın ,ha ilk kez bisiklet aldı iseniz asla gidemezsiniz 200 km ,hemde bi günde ,
gidersenizde ya kendinizi sakatlarsınız yada bisiklete tövbe edersiniz..
bi kere etap belirleyeceksiniz 200 km 'de.sonra oraya hazırlanmak için 160 'km de antreman serileriniz olacak..ha prosedürünüz ne olacak o da şu olacak kısa mola anlayışı ve tempo amatör bisiklet sporu böyle yapılır,benim gibi tek çalışanların işi zordur,rüzgar en büyük düşmanınız olacak, şimdiye kadar gerek erkan ve gerekse ben hep yalnız bastık, erkanda tek başına göğüsledi rüzgarı,bende ,işin en zoru budur ,zati sert rüzgarlarda antremanı keseriz 200 km 'lik etap günü ise tamamı ile ısıya -yağmura ve rüzgara bakar aksi takdirde darmadağan olursunuz .
evet kartepe etabı 203 km ,buraya hazırlanmak için şile -tekede at koştururuz ,,şile-teke 58 km dir ama dudulludan çıkarız 6 eğim alınır şile eğimleri biri çok uzun asla durulmaz.akabinde köy içinden sert eğimler alınır eğimler kısadır kömürlük bıçkıdere köyünden sonra sert eğimi olan oruçoğlu köyü evet bura uzundur akabinde darlık kavşağına doğru eğimler ama çok dik değil ve sonunda tekede iş biter durmadan tam 2 saat 45 dakika bastım 58 km 'de ortalamam bu ,fakat topçular-suadiye köyü arasıda 58 km 'dir burayı 2 saat 25 dakikada aldım asla durmadım ama burada tek eğim yok idi.çok az gölcüğe doğru eğim var
sistem 44-32-22 dir yani 50 diş değil arka ruble 11-34 tür evet aslında traktör sistemi bu,,,,yani mtb sistemi ,bu mtb sistemi ile ama jantlar 28 'dir teker 700 x 32 'dir.son kartepeyi 12 saatte aldım ortalama kaç çıkar ise 203 km 'de odur.ve 2 saat 15 dakika mola süresi olmuştur bunun 45 dakikası feribotta geçmiştir..99 km sonra 16 km eğim çıkıldı .ve yalovaya 88 km ile dönüldü..