Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

Scudo
Bugünkü düz yol hızı 60.1 km/h...küsüratı da yazayım hacı, emek verdim.
Demek ki 67-68 ler hayal değil benim için, zamanla olacak. Bugün mesai yaptım üstelik, yorgundum. Yarın iki arkadaşla daha buluşup birlikte turlayacağız. Yalnız bugün hava 42 dereceydi, yarın daha düşük olur umarım. Yine Medeu ya tırmanabiliriz.

şu başlığın altında insanlar gönül rahatlığıyla yanıltıcı bilgi verebiliyor.
strava verisi olana güvenelim diyoruz, o da 36 km. ortalamayla 70 km yol yaptığını söylüyor, sonradan ortaya çıkıyor ki kamyona tutunarak rampa tırmanmış :)

bu başlık tamamıyla yalandan ego tatmin etmek için kullanılır hale gelmiş.
bisiklet yarışlarını hepimiz izliyoruz. sağlam bisikletçileri takip ediyoruz, fakat onların performansının üzerinde rakamlar söylüyorsunuz, hayret ediyorum.
kimse bunları yutmaz arkadaşlar. birileri yutsa bile size mavi boncuk takmazlar.
boncuk taksalar da siz bisikletinizle başbaşa kaldığınızda kendinizin ne halde olduğunu görürsünüz, o boncuk sizi yokuşlarda çekmez. kendinizi kandıracağınıza düzenli olarak çalışın, kondisyonunuzu yükseltin yarışlara katılın, öyle gösterin kendinizi.

@volkan a

Kamyona bisiklet hayatım boyunca hiç tutunmadım volkan bey o ride da sadece rüzgarından yararlandım o da kısa bi süre 3 4 km kadar ancadır. Aşağıdaki fotoğrafta aynı rotanın hiçbir taşıt rüzgarından yararlanmadığım sürüşe ait ortalamada pek bir fark yok, kimseden mavi boncuk falan da istediğimiz yok keşke Konya'da olsaydınız beraber bir sürüş yapardık böylece sağlam performansa sahip bir bisikletciyle beraber pedallamış olurdunuz. Yarışlara katılamayışımın da farklı sebepleri var.

Not: Ride altındaki yorumlar tamamen dalga amaçlıdır sonradan epolu damgası yemeyelim.

http://img.tapatalk.com/d/14/07/01/umaja9e9.jpg

• Beğen
Tepkiler: kerem oktar
Düz yolda 55 km yi gördüm daha zorlasam rahat çıkardım fakat bayır aşağı deneme şansım daha olmadı :)

arabaların olduğu düz bir cadde de 52 km yaptım bu da bana yetti.
Şehir dışı bir yolda daha sünürüş deneyimim olmadı olurda çıkarsam rampa aşağı da olsa bisiklet ile sürat nasıl bir şey denemek istiyorum

Selamlar,
Bende balçova çevre yolu girişinden sonra uzundere tarafında yokuş aşağı 59 km gördüm dahada gidicekti ama rüzgardan korktum çünkü belli bir hızdan sonra adeta yaprak gibi savuruyor.Bu arada bisikletim Mosso 771 dmv.

Bu strava güvenilirmi? Stravaya dayanarak 80-90kmh yaptım diyenler var?

@EmreA..

tahminen güvenilirdir düz yolda 80 90 yaptım diyen kişi güvenilmezdir

bu istanbuldan bi arkadaşları kartepe yoluna sokacağım o vakit bakacağım ortalamaları kaç olacak kısa mesafeleri bırakın artık uzun mesafelere soyunun o vakit göreceğim ortalamalarınızın kaç olduğunu,200 km 'de kaç kişi ortalamasına baktı bu forumda istanbul için konuşuyorum..istanbulda kaç adet bisikletçi 200 km 'de ortalamaları için çalışmakta ,benim bazım budur bırakın 100 km 'yi 200 ler ile uğraşın ,ha ilk kez bisiklet aldı iseniz asla gidemezsiniz 200 km ,hemde bi günde ,
gidersenizde ya kendinizi sakatlarsınız yada bisiklete tövbe edersiniz..
bi kere etap belirleyeceksiniz 200 km 'de.sonra oraya hazırlanmak için 160 'km de antreman serileriniz olacak..ha prosedürünüz ne olacak o da şu olacak kısa mola anlayışı ve tempo amatör bisiklet sporu böyle yapılır,benim gibi tek çalışanların işi zordur,rüzgar en büyük düşmanınız olacak, şimdiye kadar gerek erkan ve gerekse ben hep yalnız bastık, erkanda tek başına göğüsledi rüzgarı,bende ,işin en zoru budur ,zati sert rüzgarlarda antremanı keseriz 200 km 'lik etap günü ise tamamı ile ısıya -yağmura ve rüzgara bakar aksi takdirde darmadağan olursunuz .
evet kartepe etabı 203 km ,buraya hazırlanmak için şile -tekede at koştururuz ,,şile-teke 58 km dir ama dudulludan çıkarız 6 eğim alınır şile eğimleri biri çok uzun asla durulmaz.akabinde köy içinden sert eğimler alınır eğimler kısadır kömürlük bıçkıdere köyünden sonra sert eğimi olan oruçoğlu köyü evet bura uzundur akabinde darlık kavşağına doğru eğimler ama çok dik değil ve sonunda tekede iş biter durmadan tam 2 saat 45 dakika bastım 58 km 'de ortalamam bu ,fakat topçular-suadiye köyü arasıda 58 km 'dir burayı 2 saat 25 dakikada aldım asla durmadım ama burada tek eğim yok idi.çok az gölcüğe doğru eğim var
sistem 44-32-22 dir yani 50 diş değil arka ruble 11-34 tür evet aslında traktör sistemi bu,,,,yani mtb sistemi ,bu mtb sistemi ile ama jantlar 28 'dir teker 700 x 32 'dir.son kartepeyi 12 saatte aldım ortalama kaç çıkar ise 203 km 'de odur.ve 2 saat 15 dakika mola süresi olmuştur bunun 45 dakikası feribotta geçmiştir..99 km sonra 16 km eğim çıkıldı .ve yalovaya 88 km ile dönüldü..

bende whıstle mıvok'umla 56 gordum aslında hız artacak ama ruzgar kesıyo bırde ben tabıı egılıyorum yarıscılar gıbı bıraz artıyo ama o aralarda 55-60 km arası :)

@Kudret Kurtcebe
abi siledeki egimler cidden zor bugun agvadan 8 km uzakliktan sileye pedal bastim 23 km 58 dk ortalama 21.3 runtastic te verilere baktim avg grade % 9 max grade % 20 ydi.
Bida zamanim olsa yine giderim yol cok zevkli rampalari unutturuyor.

@Onur Gunes

açıkçası şile-teke gerçekten zor etaptır 58 km non stop basabilmek için epey ter döktük çok çalıştık bu forumda ,
erkan ve ben en fazla bu etapta çalışarak 203 km 'lik işin en zoru olan kartepe etabına soyunduk ve alnımızın akı ile bu işi başardık 12 saatte ,erkanda scott yol var 50-39-30 sistem arka ruble ise 11-28 erkan 99 km sonra rampayı 2 saat 45 dakikada alarak bana 15 dakika fark atmıştır 99 km sonra geldik 16 km rampaya, şilede 1300 rakımlı tepe yok ayrıca 16 km eğim yok ve eğim orada 12 den başlar 7 ' lerde biter ,işin zoru kartepedir tüm istanbul bisiklet camiası kartepeyi bence tadacak ....

Yokuş yukarı 143 km yaptım. Eğim %8 falan. Hatta bmwyle kapıştım ama yetişemedi yokuş yukarı ya ondandır. Sonra uyandım tabii. Baktım okul vakti gelmiş. Kalktım okula gittim...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Can K.
@Onur Gunes

23 km'nin tamamı eğimliydi ve siz 21 ortalama mi yaptiniz ?

Ha ha Gps'ler de şaşırmış artık ne yapsak ki.. Yapacak şey basit; yazdığımız değerleri yazmadan önce 3 saniye düşünmek.Bu bizim meşhur Trt Yokuşu linki (link) %10 eğim, bırak 20 km'yi 2 km boyunca o dediğin ortalamayı yap bisikletim senindir,forum şahit.

@Tolga Çelebi

tabikide hayir :)
7.5 km uphill
5.3 Downhill
8.40 Flat (Duz)
Avarege % 8
Max Grade % 14

Runtastic ten aldim verileri kudret abi onceki mesajta yazdi egimi bazen yaniltici olabiliyor google in egim tablosu ortalama degerler % 10 kesin var tabelalarda yaziyor bazi yerlerde :)
Ama gercekten zor etap bana yeterli geldi ortalamam araba ile 25-30 dk ben 58 dk :)

Abi zaten 23 km lik trde rampa var mi bizim buralarda gormedim en azindan :)

@Onur Gunes
Bide donusu var orda runtastic sasirdi herhal % 20 demis max egimi oradaki ortalamamda 21.4 :)
Max Grade: %20 (ne kadar dogru tartisilir)
Avg Grade: 9
Uphill:5.40 Km
Flat:8.5 km
Downhill: 7 km

Geri