Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en yüksek hızınız nedir?

@Onur Gunes

onur dostum yalnış anlama olmasın bizim etabı anlatayım, şimdi şile teke derken dudullu -teke oluyor bura tam 58 km 'dir güzergah ise tam 6 adet şile yolunun eğimleri bu 6 adet eğimin en sert olanları var 6 dan çıkıyor 7 lere ama 10 eğim değil.ömerli istikametten alırız yolu,
şimdi 8 eğimlere ve 10 eğimler nerede ulaşılıyor aynen kömürlük istikametine sağdan yol girer ora direk kömürlük-kervansaray köylerine akabinde bıçkıdere köylerine gider burada köy içlerinde ve girişlerinde eğimler vardır esas eğim uzun sayılır oruçoğlu orada bi 10 eğimi rahat görürsün sonra darlık köyünün kavşağına doğru eğimler 7-8 ler olarak devam eder ama fazla değil ,ve darlık kavşaktan sonra uzun iniş var ve sonra bi adet kavşak ve teke esas olay tersi o uzun darlık eğimlerini tersten alırız oldukça serttir. ve oradan ovacık köyüne mudarlı ve göçbeyliye gelmeden direk formula bununlada kalmayız aydosun 6-9 eğimlerinide göğüsleriz iş zor tabi ama en zoru kartepe otel ..

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t1.0-9/1240289_581682768544185_512133316_n.jpg

evet bura 10 eğim değil 7 eğim şile eğimleri ..

Scudo
@Kudret Kurtcebe
Kudret abi ben burdan gitmiyorum sizin rota biraz farkli evet oralarda % 10 uzerine cikmaz otoban zaten istesede cikmaz bu resimde sile yolu ben agvadan sile ye gidiyorum sizin rotanin tam tersi bir bakima koy yollarindan geciyorum hatta isimleri bozgoca, imrenli.kabakoz.çayirbasi, akcakese diye gidiyor imkanim olur ise bozgoca egiminin fotorafini arsivden bulabilirsem koyayim :) bida gitme sansim olmayabilir tabi runtastiği kaynak olarak aliyorum ve konusuyorum % 3-4 fark edebilir eğim konusunda :)

düz yolda yan rüzgarda vardı 58 km yi anlık gördüm 50- 55 kmyi ise 4-5 dk koruyabiliyorum ama kendimi 38-40 arası rahat hissediyorum tabi bunlar düz yol geçerli, ve rüzgar alt limitlerde olacak, inişte ise 85 yaptım ama defalarca frenleri sıktım bıraksam ne olurdu bilemiyorum :)

tabelalarda yazan eğim ortalama eğimi verir, mesela akhisar-balıkesir karayolunda gökçeahmet dediğimiz bir yer var %7 yazıyor ama eğimin hesaplandığı başlangıç noktası daha alçakta %3 lük eğimin olduğu yerde çıktıkça dikleşiyor %12-13 lere geliyor ama ortalaması %7 uzunluk 1.4 km ben mesela ortalarına kadar 20-22 ile geliyorum ama zirvede 13-14 lere kadar düşüyor hızım

Bugun az daha viraji alamiyordum yatamadim yana dogru cakillar dusmus yola kaydirir diye neyseki yavastim cimene girdim ufak alana hizli olsam bahceye ucacaktik gecen senedr mtb ile dusmustum ayni yerde kolumda acilma olmustu bu arada isin garibi arkadan motorcular geliyodu aksiyon kamerasi vardi arkamdakinin bir yerlerde gorurseniz benim viraji alamayan cocuk :D

Benim rekorum 81.1 km/s.

Gelibolu Milli Parkı'nda, Conkbayırı'ndan Abide'ye doğru giden yolda yokuş aşağı inerken ulaştım bu hıza. Conkbayırı'na tırmanmak ciddi anlamda işkence ama iniş mükemmel. Yollar da kaymak gibi.. Yalnız, viraja geldiğimde az kalsın kaza yapıyordum, dikkat etmek gerek. Yollar kaymak gibi eyvallah ama kenarlarda (yol çizgisinin dışında) ufak tefek taşlar olabiliyor. Lastiğim o hızla viraja girince kaydı, taşlar yüzünden dengemi kaybettim, neyse ki son anda tutunabildim yola. Asfaltın bitimine 2-3 cm kala hayata döndüm! Yoksa orada düşsem kalsam kimse görmezdi, öylece kalırdım muhtemelen.

Yalnız o hızla inmek baya iyiydi ha. Km saatine bakmak için kafanı eğiyorsun, kafayı kaldırana kadar tüm manzaran değişiyor. Öyle bir hız. Değişik. Tehlikeli.

kuşadası inişinde çok sağlam uzun bi rampa var. 90 km gördüm küsüratını bilmiyorum. pek bakamadım km saatine

@Anıl Küçükgöksel

Ciddi hıza çıkmışsın, aman dikkat. Bakma saate zaten, nasıl olsa max. hızı kaydediyor. Bravo.

@Raşit S

hız çok tehlikeli bişey, o gün anladım :D

@Onur Gunes

Sorma yağmurda çamurda, çakılda, kumda hızla viraja girmek akıl karı değil, bir kere karşı şeride geçtim kum var diye araba eziyordu beni kör virajda...
Bir kerede yağmurda düştüm fazla yattığım için, neyse ki düştüğümde yavaş düştüm ve altımda ucuz ve dayanıklı bir kadro vardı.

Bende de vardi bu hiz hastaligi son iki aya kadar. Son iki aydir aldigim toplam yol gunde bir kere yatak-tuvalet, tuvalet-yatak. Aman sizde biyerinizi kirmayin arkadaslar

15 - 20 köpeğin havlaması ve 5 köpeğin peşimize düşmesi nedeni ile 2 gün önce düz zeminde rüzgarsız alanda
45km/s yaptım.
lastikler raceking 2,2

Çok tehlikeli bi şey burda yaklaşık 10 kmlik bi yokuş var çok yüksek hızlara geliyo bisiklet ne kadar hıza ulaşıyo tam bilmiyorum ama teker 1cm sağa yada sola oynasa o an bittiğimin resmidir Allah korusun önünüze bi şey çıkar hakimiyetinizi kayıp edersiniz ben rüzgar dolayısıyla gözlerimi açamıyorum o yolda dikkatli olmak lazım o kadar hıza gerek yok

köpeklerden korkan biri için sanırım bu bisiklet benim için tehlikeli olabilir. :)

@Ayhan K.

Wow it's very dangerous dude. :)

@Raşit S

Hahahaha hocam soru yanlış gibi. :D

Geri