@Emrah Özşahin siz şimdi mesela body'e yazıldınız 4 yıl önce. Ama dönem dönem gittiniz bıraktınız. Sonra da ben niye kaslı görünmüyorum beyler, protein tozu almadım ondan mı acaba? diye soruyorsunuz gibi oldu
Yeni bisiklet, 20 olan ortalamanızı 21 veya 22 yapar en fazla. O da göbekleri yeni ve grupseti sıfır olduğu için
Bisiklette gelişim düşündüğünüz kadar basit değil
İşe gidip gelerek belli bir yere kadar gelişebilirsiniz. Hergün 1 kiloluk dumbell ile aynı hareketi yapıyormuşsunuz gibi düşünün bunu. Hem çeşitlilik yok, hem zorlanma yok.
Zorlanmadan gelişemezsiniz. Nabız ölçeriniz var mı bilmiyorum sanırım yok. Biz nabız verisini antrenmanımızı daha verimli yapmak için kullanıyoruz mesela. O gün hangi tip, hangi zorlukta antrenman yapılacaksa nabzımızı ona göre kontrol ediyoruz
Siz evden çıkıp, kendinizi fazla terletmeden işe gidiyor-geliyorsunuz.
Başka biri ise 5-6 farklı tipte antrenman yapıyor, bunlar yetmiyor squat çalışıyor ve yağ oranını daha aşağı çekebilmek için koşu yapıyor.
Şimdi ikinizin ortalamaları eşit mi çıkar sizce?
İlk yokuşta alır anahtarınızı valla
Gelişim istiyorsanız işe gidip gelmekten fazlasını yapmanız gerek
Yokuş antrenmanı veya TT antrenmanı (nabzı thresholdun çok az altında sabitlediğimiz antrenman)
Endurance antrenmanı veya grup sürüşü yapmanız gerek, nabzınız düşük atımlarda gitmeye alışsın pedala basar basmaz heyecanlanmasın, bacaklarınızdaki yavaş kasılan kaslar gelişsin diye
Sprint antrenmanları yapmanız gerek, ki nabzınız hızlı bir şekilde düşmeye alışsın ve bacaklarınızdaki hızlı kasılan kaslar gelişsin.
Bacak hareketleri yapmanız gerek özellikle squat, ki sprint esnasında yüksek güçlere ulaşabilin, pedala daha fazla güç verebilin diye.
Yani siz isterseniz 10 sene işe gidip gelin, 3-5 kez sprint antrenmanı yapmış biri çıksın karşınıza, yine alır ilk yokuşta anahtarınızı
Çünkü işe 120-130 nabızda gidip geliyorsunuz. Ne bacaklarınız, ne nabzınız zorlanıyor
Yani nefes alıp verirken hiç kan kokusu gelmemiş burnunuza
Biz araba lastiği yakar gibi ciğer yakıyoruz yokuşta