Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol kenarlarındaki şişe cam kırıkları!

@Türka¥ valla bu uygulama bizde olsa kahveye döner orası :)

Scudo
Hayırlı akşamlar arkadaşlar.

Bugün ikindi ve akşam arası bisiklet yoluna tura çıkmıştım tam bisiklet yoluna girerken arka tekerlek patladı ve açıkçası schwalbe road plas lastiklerinin patlaması beni biraz şaşırttı :) (Gerçi 6 ay hiç patlamadı) :D Neyse ki şansım varki hemen bisiklet yolumuzun karşısında Sedona bayisi vardı bisikletimi onlar'dan almıştım içeri girdiğim gibi sıcak bir karşılama gösterdi ramazan abimiz gerçi hep öyledir kendisi. Durumu izah ettim hemen lastiği söküp yamayı yaptı 5 TL ödedim. Normalde kimse uğraşmaz böyle işlerlen. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır.

Aslında benim anlatmak istediğim olay bu değil. Defalarca bizim burda bisiklet yoluna girdiğim gibi ilk girişte yakın yerde cam kırıklıkları vardı ve ben bu aralar sık sık ordan geçerken hep o cam kırıntılarına dikkat ediyordum hatta bir ara nasıl temizleyebilirim diyede düşünmüştüm. Neyse ki bugün dikkatsizlikten olsa gerek bisiklet yolunda temizlenmiyen camlar'a tekerlek değdi heralde o yüzden patlamış olabilir zira nasıl girdim bisiklet yoluna kaç metre geçmeden tekerlek sönmeye başladı.

Şimdi arkadaşlar ben bu insanları anlamıyorum orda o cam kırıntılarını nasıl dağıtmayı başardın hadi bir kaza oldu elinden gazoz veya bilmem ne şişesi kırıldı neden temizlemiyorsun pisliğini? Birde şöyle bir şey varki gülersiniz belki. Bisiklet yolunun yanında koşu yolu var hemen yanında ise yürüme yolu var tüm bu yollar birbirine yapışık ve insanların nerden baksan %80 ni bisiklet yolunu kullanıyor :D

Ne olacak bu halimiz arkadaşlar :)

Türkiye'de bisiklet kullanmak zırhlı lastik, slime veya lastik yaması gerektirir.

Arseyus, insanların ısrarla bisiklet yolundan yürümesini bende anlamıyorum. Bazen içinden geçmiyor da değil hızlı gidip duramayıp birine çarpmak :(

• Beğen
Tepkiler: emr-e
yedikule samatya arası gerçi şuan inşaat var ama az biraz yolumuz var orda. bisiklet yolundan her gittiğimde bira ve soda şişesi kırıklarını kenara itmekten bisiklete düzgün binemiyorum. bugün en sonunda asfalt çalışması yaptıkları yerde iş makinaları yoktu yeni olda gezdim.
bu kadar soda ve bira şişesi yanlışlıkla kırılamaz bence adamlar umursamadan atıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Her olumsuz konuda dunyada surekli ilk 3'ü zorlayan, guzel seylerde ise surekli son 2'yi gecemeyen ulkemizde gayet siradan ve beklenen bir durumdur.
Hepsini tek tek sayamayacagim, bu kadar olumsuzlugun mevcut oldugu bu ulkede yollarda cam kirigi olmamasini beklemek cok fazla iyimserlik olurdu.

Şu 2 ayaklı hayvan cinsleri var. Onları kimler besliyorsa aslında bi rica edelim sokağa salmasalar. Siz çok iyi niyetlisiniz elinden şişe düştüyse kırıldıysa bari temizle demişsiniz. Çok doğru fakat bşr öoğu şişeyi kendi kasten vurup kırıyor. Çünkü Kafa yerinde olmuyor. Çok şahit oluyoruz. Genel anlamda bu sıkıntıları aşamıyoruz. Defalarca yazıldı çizildi tartışıldı ama hep aynı. Yerimizde sayıyoruz

@Arseyus

Gece refüj sulaması esnasında suyun tazyiği ile yeşil kısımdaki cam çer çöp ne varsa hepsi bisiklet yoluna taşınıyor..Bu durumun melesef bir çozumu yok.
Biz milletçe yediğimiz ve içtiğimizi sote yerlere sallamayı severiz.Orta ve kenar refüjlerde tam bira, soda şişesi atmak için ideal ve bunların %90 ı seyir halindeki araçlardan gece atılıyor.

emniyet şeridi yerine gönül rahatlığı ile sağ şeritten gidebilsek forumdaki patlak lastik şikayetleri %90 azalırdı. son birkaç aydır lastik patlamaları yüzünden özellikle arka lastiği dinlemekten sürüşten keyif alamaz oldum.

Bunu yapanların çoğu alkollü insanlar değil bence. Çünkü İzmir'de bira şişesi görüyorsunuz Bursa'da soda şişesi. Zihniyet aynı, tek değişen şişenin şekli.
Bisikletle geçeni düşünmelerini beklemiyoruz bu çok büyük bi beklenti olur ama sokaktaki hayvana, yürüyenlere de zararı var o kırıkların.
Bizim insanımız hiç bir zaman medeni olamayacak. Biz yere çöp atanlar, şekilcilik yapanlar, düşüncesi farklı olanı ezip yok etmeye çalışanlarla aynı yerde yaşamak zorundayız.

Bence cam şişede satışı yapılan tüm ürünlere kayda değer depozito ücreti uygulanmalı. Bira şişesinin yanlış bilmiyorsam 15-20 kuruş depozito ücreti var, yıllardır da değişmemiş, eskiden gerçekten çok daha azdı bu kırık şişe olayı, süt, kola, bira şişelerinin depozito ücreti baya iyiydi. En az 1tl depozito ücreti olsa cam şişelerin, hem geri dönüşüm hem de yolların temiz kalması için çok yararlı olur bence. Çocuklara da harçlık çıkar, ben zamanında çok ekmeğini yedim bu şişelerin :)

@edge35

özellikle izmirde dikkat ediyorum, bisiklet yolları düz asfalttan yapılıyorken, yaya yolları mermerimsi yada parke gibi parçalı taşlardan yapılıyor.. haliyle yayalar da düz asfaltı tercih ediyor..
bu durumda belediyenin, bu yayalar neden bu parçalı taşlardan yürümüyor diye oturup düşünmesi lazım ama kamu dairelerinde düşünen adamları ara ki bulasın

Bu konunun temeli egitime kadar uzanir malesef. Insan cahil olunca baskasini düşünmüyor salliyor copunu gecip gidiyor. Nede olsa o varlik artik o copten kurtulmus gerisi onu alakadar etmez. Kimse sahilde bira içme demiyor mangal yapma demiyor yap ne kadar guzel iste git cocuklarinla eglen ye ic ama o kodumun şişesi ni atma arkadas, o çöpünü orda birakma arkadas iste o zaman benim gozumde o copten bile daha degersizsin.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
@Candan Biberci
Her sabah mı olur! Ana yoldaki cam kırklarından bıktım.

bu sorunun cozumu zırhlı lastik kullanmak gibi.ben taktım simdiye kadar hic lastik patlamadı.....S3010005.JPG

Ben sehirler arasi turlarimda yeri geliyor en ufak bir kagit peceteyi bile civarda cop olmadigi icin 20-30 km yanimda tasiyip gordugum ilk benzincide cope atiyorum. Cok zor degil cunku. Cebime koyuyorum, cop gorunce cikarip atiyorum, bu kadar. Bu durum pet ve cam siseler icin de gecerli. Ornegin yolda suyum biterse 1,5 litrelik pet siseyi kaldirip yandaki tarlaya atmiyorum. Bagaja sikistirip ilk gordugum cop tenekesine birakiyorum. Bana bu terbiyeyi kim verdi hatirlamiyorum ama herhalde ilkokul ogretmenim sayesinde ogrenmisimdir. Gerci simdi bakiyorum benle ayni okuldan mezun olan tiplere, adam iki adim otesinde cop oldugu halde izmaritini yere atiyor. Yani insan gercekten hayret ediyor bu kadar pis olunur mu ya. Bizim insanimiz iflah olmaz.

@Türka¥
Kordon da yayalarınki de özel yapılmış bir yol, deniz kenarındaki değil, ayrı olarak.

@edge35

tartan pisti kastediyorsan orası da yayalar yürüsün diye yapılmadı aslında.. insanlar koşsun diye yapıldı :)

Ben alkol kullanan biri değilim. Ama sanırım içki şişelerinin üzerinde bittikten sonra kırın diye bir yazı var sanıyorum.

Geri