6 yıllık bir konuyu hortlatıyorum ama yeni başlık açarak bilgi kirliliği yaratmamak için yaptım bunu.
Lakin sıkıntı aslında hep güncel.
Ya arkadaş anlamıyorum. Bir canlı neden içtiği sıvının şişesini atarak kırmak ister? Bir şişeyi kırmak, nasıl bir psikolojik eksikliğin ürünüdür? Neyi kanıtlamaya çalışıyor bu insanlar?
Ben bu konunun çevrecilik karşıtı bir davranış şekli olmadığını, bir davranış bozukluğu ve bir nefretin, bir kinin, bir ezikliğin dışa vurumu olduğunu düşünüyorum.
Yol bisikleti kullandığım için diğer türde bisiklet kullanan arkadaşlara nazaran daha dikkat etmek zorunda kalıyorum. Lakin aldığımız öyle ucuz ürünler de değil. Ki alırken de yerli yabancı birçok forumu araştırıyor, yorumları ve kullanıcı tecrübeleri okuyor, bir dünya para bayılarak öyle alıyoruz.
Ondan sonra beyefendinin birinin yolda soda şişesi kırma qeyfi yüzünden hop yarıldı lastik. Böyle bir dünya var mı ya? Bu nasıl bir şey ya, bu psikologlar tarafından bile kolay kolay çözümlenemeyecek bir davranış şekli.
Bugün sirkeciden alibeyköye kadar özellikle yol kenarlarındaki şişe kırıklarına göz attım. Arkadaş on km'lik yolda yolun her iki kenarı full şişe kırığı olur mu ya? napıyorsunuz olum siz? Hadi bi halt olamadınız, bari çevreyi kirletmeyin. Milletin sağlığıyla oynamayın. Yollara bakmaktan neredeyse önüme arkama bakmaya fırsat kalmayacak.
Yeni bir çift yol lastiği geldi bir kaç gün önce, bir süredir almak istediğim ve özendiğim bir lastik. Takmaya kıyamıyorum. Öylece duruyor evde. Hayır o kadar para veriyorsun, itin tekinin yola attığı 50 kuruşluk sodanın şişesinin kırığı yüzünden gidecek lastik.
Sen de yol bisikleti değil de city bike mtb falan kullan deme, neye bineceğimi sana soracak değilim.
Çok sinirliyim, kusura bakmayın.