Scudo Sports

Yol mu Dağ mı?

Scudo
@Gün A.
20 daireli bi apartmanın giriş katında oturuyorum bisikleti apartmana bağlarsam direk bizim ev kapısının önüne bağlamış oluyorum ama yine de riskli :) büyük ihtimal 3. kattaki dedemlerin evine çıkarcam o zaman :/

@Burak Kuruoğlu

Giriş katına bisiklet bağlanmaz gelenin gidenin gözüne batar benim castello zamanın en pahalı bisikletlerinden biri öyle çalınmıştı gözümün nuru girişe bağladım sabah açtım kapıyı yok kapadım kapıyı bir daha açtım gene yok o nasıl bir acıdır bilemezssin sokaklara düşersin ararsın bulamazssın bisikletçi bisikletçi gezersin...

@MertAG

o acıyı bilirim.
biyanki vardı bende. 18 vites. 1997 yılında 60 lira masraf harcamıştım. ozaman 100 liraya sıfır bisiklet alınıyordu.
benim bisikleti evin bodrumundan çalmışlardı. çalındığı gün bodruma 10 defa girip çıktığımı bilirim.

@chn krmz

Bianchiyle castellonun yıllarıydı o aralar 60 lira ne demekti yav o zaman şöyle söyleyeyim panda stix şimdinin 5 kuruşuyla alınıyordu...

@Burak Kuruoğlu

Evin içine al. :)

@Berke K.

bencede öyle yap. ben evde sadece annem ile kaldığım için evde bitane kullanılmayan oda vardı. ben o şekilde annemi kolaylıkla ikna edebildim.
senin inşallah ikna edecek bi durumun yoktur. varsada ikna etmeye çalış artık

@chn krmz

ikna etcek durum var 3+1 evde 6 kişi yaşıyoruz evde pek yer yok o yüzden sıkıntılı bi durum :S

yok mu evin kapı arkası gibi bisikletin sığabileceği bi yer.

@chn krmz
buluruz bi şekilde ya napalım artık :)

Arkadaşlar yol bisikleti bozuk yolda da gider stabilizede de gider her yerde gider diye abartıp arkadaşın 1 ay sonra "Ellerimde karpal tünel sendromu oluştu" diye bir başlık açmasına sebep olacaksınız. Adam rotamda oldukça bozuk yollar olacak demiş. Hangi mantıkla yol bisikleti öneriyorsunuz anlamış değilim. Yol bisikleti bozuk yolda gitmez mi? Gider, ama asfaltta uçmak için tasarlanmış bir makinayla zangır zangır bir sürüşün ne anlamı, ne keyfi var? Bozuk yolda bir süre sonra o bisikletin hiç bir keyfi kalmaz. Aksine ıstırap olur. Mecbur kalınca bir toprak yol geçeceğim vs. dense ayrı. Makul bir hızda girer çıkarsın, bisiklet de bir zarar görmez, sürücü de fazla sarsılmaz. Ancak "Bozuk yollar oldukça fazla" denmiş. Şehir içinde gezineceğim denmiş. Makul olanı gidondan kilitlenebilir maşalı bir şehir bisikleti olacaktır.

Son zamanlarda gördüğüm kadarı ile MTB alıp düz yolda ağzı yananlar her soruya yol bisikleti öneriyorlar. Bu sefer de insanları yol bisikletinden soğutacaksınız. Eğer istiyorsanız yol bisikletini tepe inişi hariç çoğu sürüş şeklinde kullanabilirsiniz. Ancak önemli olan bunun rasyonel ve gerektiği gibi keyifli olup olmadığıdır.

700*35 lastikli,sabit maşalı,V frenli,riser gidonlu bir şehir/tur bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: Yasin Yücel
Bu soruyla ilgili kaç topic açıldı ve sorulan sorulara kaç kez yanıt verildi artık sayamıyorum :) Elbetteki bilgimiz dahilinde yardımcı oluruz şimdi öncelikle kullanım amaçlarına göre üretilmiş olan bu bisikletler bir miktar değişiklik ile farklı parkurlarda kullanılabilseler dahi bu sonucu pek de fazla etkilemez dağ bisikleti dağ için yol bisikleti nispeten düzgün bir zeminde keyifle ilerlemek ya da yarışmak için şehir bisikleti & tur bisikleti olarak adlandırılan modeller ise gezi ve konforlu sürüş için tasarlanmış modellerdir sizin beklentilerinizi 1.75 slick lastikli bir dağ bisikleti rahatlıkla karşılayabilir dilediğiniz zaman 1.95 - 2.00 ya da 2.10 ebatlarına sahip arazi lastikleriniz ile taşlık ve topraklık zeminlerde de son derece keyif verici sürüşler gerçekleştirebilirsiniz şehir bisikletleri de kısmen hafif arazilerde tercih edilebilir yolda da zaten keyif verirler beklediğiniz hızlara da ulaşmanız bacaklarınız yeterliyse ve rüzgar size doğru esmiyor ise mümkündür ancak daha fazlasını arıyor iseniz diğer modelleri test etme imkanı bulduktan sonra son olarak yol bisikletine binmenizi öneririm akıcılığı konfora tercih edebiliyorsanız anlık kararlarınızın değişebilmesi an meselesi dayanıklılık olayına gelince iyi bir yol bisikleti en az şehir bisikleti ve mtb ler kadar hatta abartmıyorum daha da dayanıklıdır bunun lastiği incedir ikide birde patlar olgusu da külliyen yalandır doğru hava basıncı ile yolu görerek kullanın bakalım sonra bir daha konuşalım şimdi seçim sizin iyi sürüşler şimdiden

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Şöyle cevap vereyim : keşke yol bisikleti alsaymışım :)

Şöylede ben cevap vereyim hybrid bisiklet candır her yere uyar her gönüle girer..

Amaciniz sehir icinde hiz yapmaksa yol bisikletinden uzak dur kardesim. Live fast die young diye bi laf vardir. Gidecegin yere yavas git ama canlı git :) o yuzden sana mtb oneririm. Bende sedona 310 var sabit maşa v fren gayet memnunum sanada oneririm .

• Beğen
Tepkiler: Burak Kuruoğlu
ne çukuralrmış arakdaş ya çukur için dağ bisikleti mi alınır :D Metropolde oturuyor bunu diyenelrşn çoğu.
Ben 0 amartisör 11-12 yaşındaki 18 vites bisikeltimle arazi ağırlıklı çok sürüş yaptım.Toprak yol yol oolmayan yer falan.
Daha bişey olmadı alete.Lastik patlamaları hariç.
Sen şehirde sürücem diyorsun dağ mı alsam diyorsun.
Dağ bisikleti 2 şey için alınır
1.Sadece arazide sürceksen
2.Dağ bisikletine yönelik büyük bi semptain varsa.

Bunun dışında yol-şehir tur dur
Budur!

@mehmet roy
Kardeşim bozuk yoldan kastım harabe bi yol değil asfalt yolun üzerindeki küçük tümsek ve çukurlar ama bisikleti sarsıyo mesela. bu akşam şehir bisikletimle bi tur yaptım kullandığım yolun yarısından çoğu asfalt küçük bi kısmı da kaldırım taşıyla döşenmiş böyle bi yol ama işte o yol bisikletinin lastiği o kadar ince ki büyük sarsıntılarda jantın akordu bozulur diye korkuyodum ta ki arkadaşlar yorum yapıp yardım edene kadar. Sonuç olarak yol bisikleti almaya karar verdim teşekkürler

@Burak Kuruoğlu

Burak kardeşim, farklı farklı tanımlar kullanıp bizleri yanıltıyorsun. İlk postunda "asfalt yol da var ama bozuk yollar oldukça fazla" diyerek sanki daha çok engebeli yollarda kullanıp bazen de asfalta çıkacakmış gibi bir kullanım şekli betimliyorsun. Üzerine 35 cevap yazılıp yorum yapıldıktan sonra bozuk yol dediğim asfalttaki küçük kusurlar diyorsun. İşin bütün rengini değiştiriyorsun. Bu yol bisikletleri cam üzerinde kullanılmak için yapılmadı ya! Öyle yolda istersen TT bisikleti kullan, sorun yaşamazsın zaten.

@Burak Kuruoğlu

Ben de aşırı kötü yollar sandım ya. :D Bu söylediğin küçük tümsekler vs. yol bisikletine en ufak zarar vermez rahat ol. :D
Geçen aylarda yapım aşamasında olan şu yola girdim titreşimleri dağ bisikletine göre daha fazla hissediyorsun doğru ama bisiklete herhangi bir zarar gelmez akort bozulmaz. Şimdi burada kaymak gibi bir asfalt var sürüşü acayip güzel oluyor. :D

http://hizliresimyukle.com/images/2014/09/05/DSC_0103.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2014/09/05/DSC_0107.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/2014/09/05/DSC_0102.jpg

Geri