Scudo Sports

Yol mu Dağ mı?

Dağ bisikletinin düşük hızlardaki çevikliğini yol bisikleti gösteremez belki ama yüksek hızlarda dağ bisikletiyle viraj yapmanın daha rahat olacağı bana da mantıksız geldi. Ev arkadaşımla boyut olarak aynı bisiklete biniyorduk Eskişehir'de. Ben düz lastik o ise dişli lastik kullanıyordu, onun bisikleti benimkinden çok daha kusursuz ve stabil bir bisiklet olmasına rağmen görece yüksek hızlarda virajlarda ondan çok daha rahat yatabiliyordum. Üstelik boyu benden 30 cm kadar kısa olmasına rağmen virajlarda benim kadar rahat hissedemediğini söylüyordu.

Tam olarak yol ve dağ bisikleti kıyaslaması değil belki ama sadece lastiğin bile ortalama bir bisiklette viraj hızı konusunda yarattığı fark hakkında fikir veriyor. Kaldı ki yol bisikletlerinin dağ bisikletlerine göre ağırlık avantajı da yine yüksek hızlarda daha seri hareket etmesine yardımcı olur diye düşünüyorum.

Ama hepsinden ziyade insanın kullanım alışkanlıkları da fark yaratıyor bence. Dağ bisikleti üzerinde kendine daha çok güvenen birinin yüksek hızlarda yol bisikletiyle daha iyi viraj alabileceğini düşünmesi için yol bisikleti üzerinde uzunca bir vakit geçirmesi gerekebilir.

Ahkam kesmiş gibi görünmek istemem tabi ama yol bisikletinin dağ bisikletinden daha kötü viraj alması fizik kuralları dahilinde de pek mümkün görünmüyor bana.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Scudo
@Çağrı Fatih Yamalı Bır strava kaydınızı rıca etsek sızden .Duz yolda ortalaması 32 km altında olmayan

• Beğen
Dağ bisikletiyle viraj almak bile bi garip geliyor gözüme.

http://enduro-mtb.com/wp-content/uploads/2013/02/slo-enduro-cornering.jpg
http://www.roadbikereview.com/reviews/wp-content/uploads/2013/08/cornering.jpg

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
şu fotodaki sürücünün pozizyonuyla gitmek insanı yol bisikletinden soğutuyor D:
Afedersin dom.. gidiliyor :D
Bel nasıl ağrır kim bilir :D
Ama bunun dışında yol bisikleti iyidir

@mehmet roy

Psikolojik yardım alın demişti Gökhan abi ama almadınız henüz sanırım.

%90 şehir içinde kullansamda, bugün yeniden bisiklet alsam yine mtb tercih ederim. Sebebi ise sadece mtb tasarımlarını seviyor olmam.

@Mustafa Özer

heybetli durması beni cezbediyor

@Berke K.

Ne alaka kardeş
Duruş şekli öyle.Çok espiri malzemesi olunur etrafa karşı bence.
:D

@mehmet roy

onu espri malzemesi yapan da zaten,kilosundan yada tembelliğinden -senin tabirinle- domalamayacak kadar hantal yada tembel olanlardır. :)
Tenisçiler,voleybolcular da aynı pozisyonda duruyor,dünyada ibadet eden bilmem kaç milyar müslüman da günde saysısız defa aynı pozisyonda duruyor,ne yani namaz da mı kılmıyah :)

@Berke K.

Kusura bakmayın ifade edememişim kendimi ama anlatmak istediğim tam da bu tarz bi yoldu. Eğer bu yolun bi zararı yoksa sıkıntı yok o zaman teşekkürler

@Sinan Ş

Forumda gördüğüm en iyi kapaklardan, pardon cevaplardan birisi :in::alkis:

bence hem mtb hem yol kullanmamış arkadaşların diğer bisiklet türü hakkında yorum yapması yasaklanmalı :) fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmaya gerek yok, büyüklerimizin de dediği gibi.

ben yol bisikleti kullanıcısıyım, bir süre mtbye de binmişliğim var. benzer paralara alınan bir mtb'nin aynı ayardaki bir yol bisikletine göre üstün olduğu tek yer arazidir, ilginç bir şekilde birçok kişi mtb alsa da araziye girmez. korkmayın, öyle narin aletler değildir yol bisikletleri, hakimiyeti çok sağlamdır ve hızlı gitmenize olanak sağlar. evet başlarda biraz bel ağrısı yapabiliyor ama bi haftaya alışıyor insan. eğer o ağrı devam ediyorsa zaten bisiklet üstündeki pozisyonunuz tamamen yanlıştır. o paylaşılan bozuk yol resmi bizim üniversitenin önündeydi, kaç kere geçtim biraz sarsıla sarsıla gidiyor bisiklet evet ama dağılıp kırılmıyor :)

Konuyla alakası pek yok ama yine de ışık tutabilir, Akşemsettin Hoca bir gün Fatih Sultan Mehmet'e der ki ; “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, yol onun üzerinden geçer. Sen dağ o[a]lmaya heveslenme, asla gururlanma; yol o[a]l ki, herkes senin üzerinden geçerken, sen dağların bile üzerinden geçesin.” ...

@Sinan Ş

güzel cevap :D
Ama bide şöyle birşey var.Verdiğin örnekler kabul görmüş heryerde.Ama bisikleti çoğunluk dik durulan bir alet olarak tanıyor.''AAA şuna bak taytı giymiş domalmış '' espirileri duyulabilir etrafta bu da bir gerçek :D

@mehmet roy

Şu güne kadar 1 kere bile böyle bir yorum duymadım...

• Beğen
Tepkiler: Uğur S. ve Berke
@Edip Dinçer

işte şuan duydun :D

istanbul bahçelievlerde oturduğun için olmasın :D
ya da sen yokken böyle yorumlar yapılmış da olabilir
Ben sadece farklı bir yerden baktım olaya.
Yoksa ben de büyük ihtimal yol bisikleti alıcam.:D

hazır yeri gelmişken bir iki şeyi merak ediyorum.Direk kullananlardan duysam daha güzel olur
1.Ciddi bel ağrıları yaşatıyor mu yol bisikelti?
2.Tayt giymei düşünmüyorum.Boxer modelleri ile ilgileniyorum.Çok sıcak yapıyor mu o belgeyi.Hava alabilen sıcak yapmayan kalite ürün tavsiyeniz var mı?Vaudenin ürünlerinde çevre dostu falan diyordu tavsiye edermisiniz

@mehmet roy

Çok haklısınız, sizinle aynı zihniyette birkaç kişi tarafından böyle süper yorumlar gelebilir.

Siz binmeyin bence yol bisikletine, bisiklet hakkındaki fikirleriniz "bisikleti çoğunluk dik durulan bir alet olarak tanıyor" dediğiniz adamlardan öteye geçmeyecekse bir faydası da olmaz zaten...

• Beğen
Aslında bu sorunun cevabı basit.

Eğer sadece asfaltta sürecek ve ulaşım aracı olarak kullanacaksan Şehir Bisikleti
Ben asfaltta kullanacağım fakat hafif patika yollarda kros yapabilirim, arada bir dağ bayır zorlarım diyorsan Dağ Bisikleti
Ben hızlı kullanmayı severim, asfalttan vazgeçmem diyorsan Yol Bisikleti

He diyorsan ki ben bu üçünü de yapmak istiyorum o zaman avucunu yalarsın :)

@Gün A.

Aynen bu tarz super yorumlar gelebilir.Biz cahilik bilmeyik.Halbuki bakkal nuri amca kasap ahmet falan fransa tura katılırardı bizim mahalledenn.Aşina olmamız lazım o tarz sürüş pozizyonuna

Geri