RmzBurak
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.943
- İsim
- Remzi Burak
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
V-frenin rahatlığını gördükten sonra disk-fren bir daha asla. 105 kilo ağırlıkla kazık fren yapabiliyorum. Geçen 35 le giderken önüme köpek çıktı, zınk diye durdu meret. Bisikletin arkası havaya kalktı resmen. İnişlerde çok daha kontrollü, zincir yağlarken rotora yağ vs bulaşmasın derdi yok, daha ucuz, daha hafif, bakımı tutumu daha kolay. Yahu hesap ortadayken ben niye v-fren varken diski tercih edeyim?
V-frenin rahatlığını gördükten sonra disk-fren bir daha asla. 105 kilo ağırlıkla kazık fren yapabiliyorum. Geçen 35 le giderken önüme köpek çıktı, zınk diye durdu meret. Bisikletin arkası havaya kalktı resmen. İnişlerde çok daha kontrollü, zincir yağlarken rotora yağ vs bulaşmasın derdi yok, daha ucuz, daha hafif, bakımı tutumu daha kolay. Yahu hesap ortadayken ben niye v-fren varken diski tercih edeyim?
Yukarıda arkadaş güzel demiş, bu da bir bakış açısı alüminyum jantın varsa v fren kullan. Yağışta sürmüyoruz...
Ben de söyle söyleyeyim. En az iki haftada bir 20 km'lik bir hc iniş yapıyorsanız, bazen segmentini almak için 360 derecelik virajlara 60-70 ile yaklaşıp viraj girişinde 30 lara kadar hızlıca inmek istiyorsanız, bazen topluca yavaş iniş yapıp fren sıkmaktan bilekleri ağrıyan hatta durmak isteyenlerden olmak istemiyorsanız, hava sıcak, yağarsa kururuz diyenlerdenseniz, çiğ yağışı, sisli yerlerde sürüş yapmanız gerekiyorsa disk fren kullanın.
Yoksa v fren de disk fren de basınca yavaşlatıyor ve durduruyor.
Aslında ben hertürlü hava şartında yaz kış demeden sürerim. Aralıkta ocakta Uludağ çıkmışlığım vardır. Hatta uludağın bir ara iniş Kom u da bendeydi şuanda da ilk 4 deymişim Hiç bisikletten inmem. Trainer falan kullanmam.soğuk yağış demem binerim😁Yukarıda arkadaş güzel demiş, bu da bir bakış açısı alüminyum jantın varsa v fren kullan. Yağışta sürmüyoruz...
Ben de söyle söyleyeyim. En az iki haftada bir 20 km'lik bir hc iniş yapıyorsanız, bazen segmentini almak için 360 derecelik virajlara 60-70 ile yaklaşıp viraj girişinde 30 lara kadar hızlıca inmek istiyorsanız, bazen topluca yavaş iniş yapıp fren sıkmaktan bilekleri ağrıyan hatta durmak isteyenlerden olmak istemiyorsanız, hava sıcak, yağarsa kururuz diyenlerdenseniz, çiğ yağışı, sisli yerlerde sürüş yapmanız gerekiyorsa disk fren kullanın.
Yoksa v fren de disk fren de basınca yavaşlatıyor ve durduruyor.
Bazı deneyimli arkadaşlar esasında pabuç fren ile de hiçbir sorun yaşamadıklarını belirttiler, bence de arada 0-1 durumu yok (hidrolik disk fren ve diğeri için artılar ve eksiler mevcut). Benim önerim öncelikle pabuçları kaliteli değilse ya da aşınmışlarsa kaliteli denebilecek pabuçlar ile değiştirmek olabilir. Jant kenarı pabuç temas yüzeyini de balata spreyini bir temiz beze sıkarak silebilir, eğer tortu, pislik vb. varsa temizleyecektir.Merhaba, V fren ile yagmurda tutus saglamak icin ne yapmak lazim? Ben yagmurda surmeyi seviyorum + bolca da suruyorum. Su birintisine girince frenlerim iptal oluyor. Katlanir kullaniyorum, tavsiyelere acigim.
SWISSSTOP alabilirsin, tuzludur ama parasını hakeder.Papuclarda tavsiye edeceginiz marka var mi peki? Benim yasadigim durum kuru havada hersey guzel, yagmur yaginca azaliyor fren, su birikintisine girince sifirlaniyor.