Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol yarış bisikletlerinde disk frene geçilmeli mi?

Bu konuda son noktayı çağrı terzioğlunun fren karşılaştırması videosu koymuş olabilir. Bu tamamen kişinin nasıl, ne kadar, nerelerde sürüş yaptığı ve bütçesine bağlı bir durum diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Scudo
Karbon jant kullanıyorsanız geçilebilir.
Bu ani frenleme işini çözemedim. Acaba nerede böyle frenleme oluyor. Açıkcasını söylemek gerekirse bu şekilde frene basan biri ile zaten binmeyin derim.
Disk fren konfor için önemli bir eleman . Gereksiz bir ağırlık ve aerodinamik dez avantajı var .
Eğer gücünüz çok üst düzey bir bisiklet almaya yetmeyecek ise neden bu dezavantajları alalım. Karbon 105 donanımlı bisiklet 9 kg geçiyor. Yani karbonun hafiflik avantajı ortadan kalkıyor.
Ortada çamur yoksa diske de gerek yok. Yağışta kaçınız antrenman yapıyor? Pro peletona da zorla soktular , ineos 2 sene direndi ama geçiş oldu. .
Uzun inişler yapıyor ve elinizi yormak istemiyorsanız, karbon jant kullanmak istiyorsanız disk fren iyidir. Ama karbon bisiklet alüminyum jant kullanacaksanız ve v fren iyidir.😁😁 Froome cuyuz

V-frenin rahatlığını gördükten sonra disk-fren bir daha asla. 105 kilo ağırlıkla kazık fren yapabiliyorum. Geçen 35 le giderken önüme köpek çıktı, zınk diye durdu meret. Bisikletin arkası havaya kalktı resmen. İnişlerde çok daha kontrollü, zincir yağlarken rotora yağ vs bulaşmasın derdi yok, daha ucuz, daha hafif, bakımı tutumu daha kolay. Yahu hesap ortadayken ben niye v-fren varken diski tercih edeyim?

V-frenin rahatlığını gördükten sonra disk-fren bir daha asla. 105 kilo ağırlıkla kazık fren yapabiliyorum. Geçen 35 le giderken önüme köpek çıktı, zınk diye durdu meret. Bisikletin arkası havaya kalktı resmen. İnişlerde çok daha kontrollü, zincir yağlarken rotora yağ vs bulaşmasın derdi yok, daha ucuz, daha hafif, bakımı tutumu daha kolay. Yahu hesap ortadayken ben niye v-fren varken diski tercih edeyim?

Sende haklısın.
Aynı şeyi disk fren için düşünen de haklı.
Bu işin kazananı bence olmaz. Saygılar

• Beğen
Tepkiler: five

Kazık frende bir fark olmayacaktır elbette. Disk fren dozlu sıkarak iniş yaparken esas farkını gösteriyor.

Geçen yıl mtb ile güneş battıktan sonra, pis bir alacakaranlık ortamında Uludağ'dan şehre iniş yapıyordum asfalt yoldan.
Gişelere geldim. Geçenler bilir, gişelerin iki giriş kapısı vardır, iki de çıkış. En az 30 kmh hızla sağdaki kapıdan tam geçecektim ki,
çıkışa zincir gerili olduğunu gördüm. :krktm:

Trafiği sadece soldaki çıkıştan geçirmeye karar vermiş akıllı bir yetkili, ama diğer tarafı kapattığına dair hiçbir uyarı işareti koymamış. :mad:
Motorlu bir araç dahi ince zincirin farkına varmayıp dalabilirdi yani. Neyse, V frenlerimle kazık fren yapmak zorunda kaldım.
Taş kaldırım zeminde, muhtemelen kalın tekerlerimin de sayesinde, birkaç metrede durabildim ve belki de hayatım kurtuldu.

Yol bisikletinde olsaydım, ince tekerlerle o kadar kısa mesafede durabilir miyim bilmiyorum. Ne disk fren ile, ne V fren ile.
Bu da başka bir bakış açısı :D

Bence mevzu sadece çalışma sistemini iyi algılamakta v fren evet cok basit bir sistem, ama disk frende (hidrolik kullanmadım) mekanik olanla normal v fren arasın da işlevsel fark yok bence carraro 121 d bisiklette tecrübe edinmiştim.

Yukarıda arkadaş güzel demiş, bu da bir bakış açısı alüminyum jantın varsa v fren kullan. Yağışta sürmüyoruz...

Ben de söyle söyleyeyim. En az iki haftada bir 20 km'lik bir hc iniş yapıyorsanız, bazen segmentini almak için 360 derecelik virajlara 60-70 ile yaklaşıp viraj girişinde 30 lara kadar hızlıca inmek istiyorsanız, bazen topluca yavaş iniş yapıp fren sıkmaktan bilekleri ağrıyan hatta durmak isteyenlerden olmak istemiyorsanız, hava sıcak, yağarsa kururuz diyenlerdenseniz, çiğ yağışı, sisli yerlerde sürüş yapmanız gerekiyorsa disk fren kullanın.

Yoksa v fren de disk fren de basınca yavaşlatıyor ve durduruyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
Yukarıda arkadaş güzel demiş, bu da bir bakış açısı alüminyum jantın varsa v fren kullan. Yağışta sürmüyoruz...

Ben de söyle söyleyeyim. En az iki haftada bir 20 km'lik bir hc iniş yapıyorsanız, bazen segmentini almak için 360 derecelik virajlara 60-70 ile yaklaşıp viraj girişinde 30 lara kadar hızlıca inmek istiyorsanız, bazen topluca yavaş iniş yapıp fren sıkmaktan bilekleri ağrıyan hatta durmak isteyenlerden olmak istemiyorsanız, hava sıcak, yağarsa kururuz diyenlerdenseniz, çiğ yağışı, sisli yerlerde sürüş yapmanız gerekiyorsa disk fren kullanın.

Van Rysel edr af105 ve Peugeot T11 kullanıcısıyım. Geçen ay Bursa’dan Keles’e gittim van rysel ile. 100 rakımdan 1000 rakıma çıkıyorsun. Yolda bi yağmur yedim ki öyle böyle değil. Yağmur başlayınca ki ilk defa yakalandım öyle bir yağmura, eyvah dedim şimdi benim frenler tutmayacak, kalacağız buralarda. Bi baktım ki freni sıkınca baya baya duruyor alet. Forumda youtube da hep bahsediliyor ya v-frenler tutmuyor diye, onu diyenlerin bence pabuçları kalitesiz. Çamurda doğrudur belki tutmuyordur disk fren kadar ama hangimiz çamurda sürmek ister yahu. Kaldı ki v-fren kullanan cyclo-cross bisikletler var. Dik inişlerde b-frenlerin elleri ağrıtması da çok önemli değil bence. Neticede bisiklet biraz da acı çekmektir 🙂

Aslında ben hertürlü hava şartında yaz kış demeden sürerim. Aralıkta ocakta Uludağ çıkmışlığım vardır. Hatta uludağın bir ara iniş Kom u da bendeydi şuanda da ilk 4 deymişim Hiç bisikletten inmem. Trainer falan kullanmam.soğuk yağış demem binerim😁
Çok kişisel bir karar sonuçta .
Ağırlığı , pratik olması , müdahale etmesi kolay olması , kısaca daha hızlı bir tekere daha uyguna sahip olmak için v fren. Frenin dert olduğu hiçbir sürüşü hatırlamıyorum 😁

Merhaba, V fren ile yagmurda tutus saglamak icin ne yapmak lazim? Ben yagmurda surmeyi seviyorum + bolca da suruyorum. Su birintisine girince frenlerim iptal oluyor. Katlanir kullaniyorum, tavsiyelere acigim.

Merhaba, V fren ile yagmurda tutus saglamak icin ne yapmak lazim? Ben yagmurda surmeyi seviyorum + bolca da suruyorum. Su birintisine girince frenlerim iptal oluyor. Katlanir kullaniyorum, tavsiyelere acigim.
Bazı deneyimli arkadaşlar esasında pabuç fren ile de hiçbir sorun yaşamadıklarını belirttiler, bence de arada 0-1 durumu yok (hidrolik disk fren ve diğeri için artılar ve eksiler mevcut). Benim önerim öncelikle pabuçları kaliteli değilse ya da aşınmışlarsa kaliteli denebilecek pabuçlar ile değiştirmek olabilir. Jant kenarı pabuç temas yüzeyini de balata spreyini bir temiz beze sıkarak silebilir, eğer tortu, pislik vb. varsa temizleyecektir.
Tabiki fren teli gerginliği ve mekanizmanın da mekanik olarak düzgün çalıştığını dşünüyorum, eğer değilse öncelikle bu kısım düzeltilmeli. Jant eğriliği vb. varsa tabii ki bu sorun da gene mekanik tarafta giderilmelidir. Yağmurlu havada normal şekilde tutması-yavaşlatması lazım, pabuç fren kullanan ve sorun yaşamayan kitledeyim. (HD frenli bisikletim de var)
Selamlar

Papuclarda tavsiye edeceginiz marka var mi peki? Benim yasadigim durum kuru havada hersey guzel, yagmur yaginca azaliyor fren, su birikintisine girince sifirlaniyor.

Papuclarda tavsiye edeceginiz marka var mi peki? Benim yasadigim durum kuru havada hersey guzel, yagmur yaginca azaliyor fren, su birikintisine girince sifirlaniyor.
SWISSSTOP alabilirsin, tuzludur ama parasını hakeder.

Geri