Scudo Sports

Yol yarışçısı vs pist yarışçısı vücudu

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

yani gidonu yukarı çekip bacaklarını aşağı itiyorlar. hızlanmada ben de böyle yaptığımı farkettim :) ayrıca ağır oldukları için daha ağır viteste çok çabuk hızlanabilirler bu teknikle. hafif viteste kalkmaya çalışıp çatır çutur vites değiştirmekten daha iyi bir yol gibi :)

@Bahadır Gürel

kas tipleri hakkında bilgi için teşekkürler. evet biri diğerinden üstün değil ama farklı alanlarda birbirlerinden üstün oldukları kesin :) ekstra kas ekstra enerji harcamak ve ekstra ağırlık demek. çünkü kas dururken bile enerji harcıyor. yapılı biriyle kassız biri otururken bile yapılı olan daha çabuk acıkıyor. bu sebeple uzun mesafeciler de üst tarafı olabildiğince ince tutuyorlar sanırım. aero kazanmak, hafif olmak ve üst bölümün daha az enerji harcaması için. yani bu farklılığa sebep olan bisikleti uzun mesafe sürmenin etkisinden daha çok sporcuların amaçları? diye düşünüyorum ve umuyorum :). çünkü @Serkan Mıstınoğlu nun dediği gibi uzun mesafecilerin gidonu çekerek pedala basma gibi bir güç gereksinimi olmuyor. belki son 300-400 metrede ama zaten o zaman bile belli bir süratte oldukları için çok güçlü kollara ihtiyaçları yok.

@Murat B.

o araform :D kalından inceye gittim. boyu çok uzun o abinin heralde. o yüzden biraz ince görünüyor. ayrıca fotoğrafın çekildiği ve o tarihlerde hangi yarışlarda bulunduğuna bakmak lazım, amacına göre vücudunda değişimler olabilir mesela video 15 yıl öncesi benim bulduğum resim birkaç yıllık gibi. ama buna çok takılmamak lazım. genel olarak uzun mesafe yarışçıları sıska, kısa mesafe yarışçıları biraz daha yapılı oluyor. uzun mesafe yarışçılarının arasında da sprintçiler biraz daha atletik görünerek öne çıkıyor.

--

ben cevaplardan şu sonucu çıkardım kalın olan abi o bacakları elde etmek için sadece bisiklet değil ağırlık antrenmanı da yapıyor o 4 dakikalık gücü geliştirmek için. ve zaten açıkça görüldüğü gibi üst vücut da çalışıyor ve bu ağırlık yapmasına rağmen onun yararına oluyor. ince olan ise diyetle bu zayıflamayı tetiklemeye çalışıyor, az enerji harcamak, ağırlık ve aero için (aero çok uç olabilir belki ama traş olmanın bile kaç metre kazandığını düşünürsek o kadar da değil)

@efeozata
Alt taraf elbette ki ağırlık hatta yoğun ağırlık ve sporcu diyeti ile öyle şişiyor. Gece gündüz bisiklet sür ağırlıksız protein takviyesiz bacaklar öyle şişmez. Ben normal hayatıma devam ederek yaşıyorum turlarda allah ne verdiyse düşünmeden yiyorum uzun turlarda yapıyorum ama o fotodaki gibi cılız olmadım o biraz metobolizma işi. Bence bisiklete konsantre olun turunuzu yapın tur yapınca dönüşte proteine önem verin bir dardanel ton olabilir. Makarna tüketin uzun turlarda hiçbirşey olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Aha aynı ben kısa surede super hızlanıp bu hızlanmayı uzun sure koruyamıyorum :D Sımdı bu kas kutlemı koruyup bırde kılo verirsem super olucak. Guzel bilgiler sagolun.

Aynı zamanda polis olan Alman pist şampiyonu Robert Förstemann işinde terfi aldığını duyurdu o_O

45041824_1396265920510579_7163232389974458368_n.jpg

Mr Olympia şampiyonu Ronnie Coleman da polisti o_O

@Serkan Mıstınoğlu

Daha önce forumda paylaşılmadı takip ettiğim kadarıyla. Paylaşıldı isede gözden kaçırmışım :) Hazır pist yarışçılarından bahsediliyorken bende şu bilgiyi paylaşayım.

Kristina-Vogel-3.jpg

Kırgızistan asıllı Alman vatandaşı olan 27 yaşındaki UCİ Dünya pist şampiyonu Kristina Vogel Cottbus velodromunda 26 Haziranda yaptığı antrenman esnasında yüksek hızda Hollanda asıllı junior bir pist yarışçısı ile çarpışma sonucu sakat kalarak spor yaşamına son noktayı koydu. Artık yürümesi imkansızmış.

_103394286_kristina_vogel_epa.jpg

Yok gibi olmak isterdim ama bayagi bir varım. Her şey zamanla.

Şampiyon Försteman, düz yolda 65 km/h hıza çıkabiliyorken, ülkemizde mtb ile 60 lı 70 li hızlara çıkabilen kardeşlerimi anmadan geçemiycem...:):):)

@Fallen_soul geçer bunların modası. Trend nereye götürürse artık. Abdominaller bir ara trendi. Sonra adonis. Fazla takılmamak lazim

@Fallen_soul o resim zaten moda. Yoksa spor başka birşey. Amerikalılar iyice coştu ağır sert sporlar cross fitler , wheyler....

Robert Förstemann'ın üst vücudunun da yukarda örnek gösterilen fotograftaki çocuktan pek aşağı kalır yanı yok bence.

Screenshot (1).png

Screenshot (2).png

Screenshot (3).png

Screenshot.png

@Bigpatron
Üzüldüm:/ Hepimizin trafikte sürerek adayı olduğumuz bir nokta...

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Yapılacak spesifik sprint antrenmanlarıyla kendimizi geliştirmemiz ve sprinter olmamız kolay.
Yaptığım ortalama max 2 saatlik sürüşlerde belirli aralıklarla sprint ve ardından kısa dinlenmeler (normal sürüş) yapıyorum. .
Boy, bacak uzunluğum ve fiziki bazı etmenler bir tırmanışçı için ideal görünebilir fakat sprint ile bu şekilde daha hızlı geliştiğimi fark ettim ve yapmaktan zevk alıyorum.

Görüntü çok da umurumda değil =)

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
O zaman hacimli kasların asıl amacının kısa süreli patlayıcı güçler olduğunu söylemek daha mı doğru olur? O halde bir insanın ne kadar dayanıklı olduğunu kas hacmine bakarak tahmin etmek bir hayli güç olur. Peki hem kas hacmi hem çok olup hem de dayanıklı olmak mümkün mü?

Bu arada düzde en iyi sıralamalara sahip olan bazı profesyonel yarıșçıların tırmanıș etaplarında çuvalladığını okumuștum.

O zaman hacimli kasların asıl amacının kısa süreli patlayıcı güçler olduğunu söylemek daha mı doğru olur? O halde bir insanın ne kadar dayanıklı olduğunu kas hacmine bakarak tahmin etmek bir hayli güç olur. Peki hem kas hacmi hem çok olup hem de dayanıklı olmak mümkün mü?

Bu arada düzde en iyi sıralamalara sahip olan bazı profesyonel yarıșçıların tırmanıș etaplarında çuvalladığını okumuștum.
Aşağıdaki adam maratonu 2 saat altında bitirdi. Dikkat edersen öyle hacimli kasları yok. Hatta normalde sokakta görsen bu adam sefalet içinde yaşıyor, karnı da açtır ne maratonu dersin. Sana bahsettiğim gibi endurance başka patlayıcı güç başka bi'şey. Ha ikisi bir arada olur mu dersen oluyor derim. O da bisiklette Rouleur (rulör) oluyor. Öyle bir sporcu da olmak sadece çalışmakla olacak şey değil bence. Biraz genetik aktarım konusunda da şanslı olmak lazım.

O tırmanış etaplarında dökülüp arkadan gelenlerinde çoğu sprinter. Yani patlayıcı gücü yüksek olanlar.

1617884715958.png

Aşağıdaki adam maratonu 2 saat altında bitirdi. Dikkat edersen öyle hacimli kasları yok. Hatta normalde sokakta görsen bu adam sefalet içinde yaşıyor, karnı da açtır ne maratonu dersin. Sana bahsettiğim gibi endurance başka patlayıcı güç başka bi'şey. Ha ikisi bir arada olur mu dersen oluyor derim. O da bisiklette Rouleur (rulör) oluyor. Öyle bir sporcu da olmak sadece çalışmakla olacak şey değil bence. Biraz genetik aktarım konusunda da şanslı olmak lazım.

O tırmanış etaplarında dökülüp arkadan gelenlerinde çoğu sprinter. Yani patlayıcı gücü yüksek olanlar.

260603 dosyayı görüntüle
Genetik mirası bir tarafa bırakırsak düz yolcuların yokușlarda genellikle patlamalarının sebeplerine ek olarak sporcuların tașıdıkları kas kütlelerinin enerji ihtiyacını da sayabilir miyiz peki?

Kilolarından bağımsız bir șekilde konușalım ama, aynı zamanda tırmanıșçılar da genellikle düz yolda patlıyorlar. Genetik mirası bir köșeye bırakırsak tırmanıșçıların patlayıcı gücü olușturan kasları kazanmasının önündeki engel nedir peki?

Bu bisiklet sporu bir hayli ilginç konu, çok fazla detay barındırıyor. 🙃

Geri