Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol'dan Şehir'e geçiş

Scudo
Sirrus elite ve rx3 birbirine cok benziyor geometrisinden ağırlığına kadar .. Rx3 birazdaha ucuz maşası aluminium olmasına rağmen birazdaha hafif

Nedense rx daha çekici geldi bana ama piyasayada pek yok zaten Japonya için üretilmiş Diğer ülkelerde pek olmayan bir model..

Bazı arkadaşlarımızın önerdiği fren kolu sistemini ben Corratec Dolomiti'ye uygulamıştım ama performansı yüksek olmadı, sadece yavaşlamamı sağlıyordu. Bu tarz fren kol kullanımı cantilever fren bacakları ile daha uyumlu.

(link)(link)

Şehir bisikletin den yol bisikletine geçmek istiyorum sizce isabetli olur mu hevesim var :)
Yada bisikletime Dropbar takmak (biraz maliyet ve uğraş isteyecek)... şuan ki bisikletim giant fastcity rs2 gts

@ömerözeren şehir bisikletine dropbar takmak ile görünüş olarak olabilir ama gerçekte olmaz. Kadro, lastik, ağırlık vs. vs. en güzeli eski bisikletini 2.el satıp yol bisikleti almak.

@Taner James
Kadro öyle kalın değil sanki bana güzel bi cyclocross olur gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Taner James
Bisikletinizi çok merak ettim. Tam da giannt escape 2 ye karar vermişken : )

@trainspotting35
Hocam bende giant şehir tur bisikletime Dropbar düşünüyorum hidrolik diskleri mekaniğe çevirecem bu düz frenlerden alsam hem sti fren hem düz fren ikisi nasıl çalışır ?

Ufak bir hort yapayım bisikleti alalı bir yıl olmuş, sondurum rijitlik, memnuniyet v.s. kısa bilgi vermeniz mumkunmu 2bisiklet arasında kaldım biri RX3 diğeride Scoot speedster 50 Flatbarlı modeli.

Bu başlıkta kullanan varsa onlarında yorumlarını bekliyorum.

Ben de Giant Escape RX3 kullanıyorum. Bu modeli almamda hem kendi araştırmalarım hem de @Mert E. Bey'in bu incelemesi belirleyici oldu. Kendisine teşekkür ederim.

Oldukça memnunum. Akıcılığı çok yüksek. Yokuşları kolay tırmanıyorum (bu benim için çok belirleyiciydi). Yokuş aşağı giderken ise elimi frenden çekemiyorum, bisiklet birkaç saniyede 30 km hızı aşıyor.

Maltepe ve civarının kilit taşlı, bozuk yollarında kullanıyorum. Titreşim konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ölçmedim ama lastiklerimin 100 ya da 110 psi basınçta olduğunu tahmin ediyorum.

Yoğun trafikte kullanıyorum genelde. Çoğu zaman trafikle aynı hızı kolayca yakalıyorum. Şu ana kadar, yavaş kaldığım için sıkıştırılma, korna yeme, vb. gibi sorunlarla karşılaşmadım.

Aynı anda hem şehiriçi ulaşımımı hem de spor yapmamı sağlayacak bir bisiklet arıyordum. Lapierre'nin Urban Shaper modelleri, Cannondale'in Quick serisi modelleri, bir de Specialized Sirrus modelleri ile karşılaştırma yaparak Giant RX3'te karar kıldım.

Bu markaların kadroları arasındaki kalite farkını takdir edebilecek seviyede değilim. Benim gibi yarışçı olmayanlar için hepsinin de eşdeğer kadro kalitesine sahip olduğunu varsaydım. Daha çok, üzerlerindeki komponentlere ve fiyatlarına odaklandım. Tabii biraz da nasıl göründüklerine baktım :)

Giant RX3'ün, fiyatına karşılık en tatmin edici komponentleri taşıdığına karar verdim. Yazdığım diğer markaların ilgili modellerinde daha üst komponentler de yer alabiliyor, daha alt parçalar da. Bunlar da fiyatlarına farklı şekillerde yansıyor. Ama onlardan birini alsaydım da pişman olmazdım. Okuduklarım ve izlediklerim ışığında, bu yabancı markaların kalitede belli bir standardı ve istikrarı yakaladığına kani oldum.

Teknik tarafından memnun kalınca, görüntüye odaklandım. İçlerinden en hoşuma giden bu model oldu.

Düz gidonlu, seri hızlanan, hem gezinti hem spor amaçlı bir bisiklet arayanlara tavsiye edebilirim.

• Beğen
Tepkiler: mustafantastico
merhaba konuyu hortlatayım.
bu bisikleti bende çok araştırdım 2375 tl gibi fiyatı var. ancak triban 520fb ile arasındayım.

Merhaba Mert Bey. Ben de kismetse siparis ettigim rx 3 ume yarin kavusuyorum. Yorumlarinizi siparisi verdikten sonra okudum ama dogru bir karar verdigimi teyit etmis oldum. Cunku bisiklete sadece fotograflari ve videolarini inceleyerek karar vermistim:) Ben de sehirde mtb kullananlardandim aslinda. Bir anda boyle bir karar verdim. Yorumlarinizi okuyunca kullanmadan bile dogru karar verdigimi dusunuyorum. Cok tesekkurederiz bilgiler icin. Benim secimim limon yesili oldu canli renkleri seven biri olarak. Sizinkini de begendim fakat bir onceki bisikletim bu renklerdeydi. Fotoyu youtube den arakladim. Kavusunca ceker ben de yuklerim :)Screenshot_20180227-074055.png

20180304_010019.jpg 20180304_010115.jpg 20180304_010107.jpg 20180304_010019.jpg 20180304_010115.jpg 20180304_010107.jpg 20180304_010115.jpg 20180304_010115.jpg 20180304_010107.jpg Merhaba. Ben de bugun kavustum limonuma :) renk ve model fotografda ve youtube da gorunenden cok daha guzel. Servisten ise ve isten eve surebildim sadece ama özel bir bisiklet oldugu her halinden surus keyfinden cok belli. Ben de surus deneyimlerimi paylasirim zamanla.

@mustafantastico Hayırlı olsun kazasız belasız binin inşallah. :)

Ben de henüz fırsat bulamadım yarın açılışı yapmayı düşünüyorum.

IMG_0118.jpg

• Beğen
Tepkiler: mustafantastico
@Thranduil cok tesekkur ederim. Sizin ki de hayirli olsun. Keyifle ve kazasiz binin insaallah. Bisikleti cok begendim. Henuz sadece 10 dk mesafede ise gidip geldim bir kere. Son derece seri ve atak. Zamanim olunca cevre yolunda bi hizlanmak istiyorum. Giant markasina hayrandim bir kez daha hayran kaldim dogrusu.

@Rocketman merhaba. Foto yok mu

Geri