hocam, zaten her gün sabah akşam besleniyorlar mahalleli tarafından sürekli, ben beslemeyi doğru bulmayanlardanım zira daha önce maltepede otururken bir pitbull 2 rotwiwer (ya da her nasıl yazılıyorsa), 1 doberman ve 2 de sokak köpeği yaşayan sokağımızda sabah erken çıkıp gece geç geldiğimizden hayvanlar bize alışsın diye besleyerek geçiyorduk sahipsiz olan sokak köpeklerini, cins olanlar işyerlerinin köpekleriydi. kendi halimizde de bir aileydik. bir gece ruh hastası bir manyak diyorum artık, dobermanı serbest bırakmış, oğlum 3 yaşlarındaydı, ciddi anlamda canımızı zor kurtardık sokak köpekleri bize havladı da serbest bırakılan doberman ağartmanın çok yakınına kadar bizi kovaladı diye ki nası yakalanmadık hala bilmiyorum. zaten 2 hafta sonra da oradan taşındık. neyse, sadede geleyim, köpek severim ama gerizekalı sahipleri yüzünden ve bakılıp sokağa atılan köpekler yüzünden korkumu artık atlatmam imkansız. ha köpeklere çaktırmıyorum, insan gibi geçiyorum aralarından ama nasıl ruh halindeler asla anlamayacağız, dilleri yok, vere havlıyorlar. gerçekten beslenmeye muhtaç karda kışta sokakta bırakılmaları hak mı yani? yoksa kontrolsüz çoğalıp hastalıkla ve arabalarla, başka manyaklarla savaşmak zorunda kalmaları falan? düşman değilim, ancak tehlikeli olmadıklarının söylenmesini asla kabul etmiyorum. hele çoklarken çete psikolojisinde olmalarına burada o kadar çok rastladım ki her gün sabah akşam beslendikleri halde, kaç defa yol değiştirdim tarif edemem. klavye başında yazmak kolay velhasıl, kazın ayağı öyle değil.