Evet kurallar vardır doğrudur ama bir noktada mantığımız da vardır. Mantık dahilinde bazen kurallar değiştirebilir. Örneğin bazı yerlerde bisiklet yolu var ama ben kullanmıyorum çünkü antrenmanlarıma uygun değil, fiziksel olarak kötü durumda, scooterlar park etmiş, insanlar yürüyor. Ek olarak bir bisikletin hız sınırı yanlış bilmiyorsam 30 olması lazım ama ben bir çok yerde 40 45, hatta yokuş aşağı daha fazla hızlara ulaşıyorum. Şimdi ben ne yapayım sırf kanunen hız sınırı 30 diye antrenmanımı bozup 40 yerine 30 ile mi gideyim ??
İkinci olarak, ben kimseye doğru olduğunu savunduğum bir bilgi vermiyorum. Günlük hayatta uzun süredir yaşadığım olaylardan yola çıkarak bu konuya kendi yorumumu ekledim. Yaptığım yorumlar sadece birkaç öneri, insanlar bunları kendi açılarından değerlendirebilir.
Yukarıda "yanlış bir hareket yada arkadan gelen araba hareketinizi yanlis anlasa neler olabilir hiç düşünmek bile istemezsiniz." Demişsiniz. Sizce tecrübesi ve gerekli ekipmanı olmayan biri kaldırım yerine yolda sürerse ne olur bu durumda ??? İster 14 ister 34 yaşında olsun. Dediğim gibi mantık diye bir şey var...
Son olarak
Bu yanlış bilgi, bisikletli sinyali kanunen vardır:
Madde 66 b.) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.