KaracaAbdullah
Aktif Üye
- Tepki
- 116
- İsim
- Abdullah Karaca
- Bisiklet
- Salcano
Trafiğin olmadığı bir güzergah seçme durumunuz yok mu?Merhaba konu eskide kalmış ama çaylak bir bisikletçi olarak bir sorum var. Yasal olarak sağ şeritte sürmek hakkımız biliyorum ama kuralları bilmeyen/uymayan insanların olduğu bi ülkedeyiz. Bu soruyu nerde sürmeye hakkımız vardan ziyade kendimizi korumak için napmalıyız manasında sormak istiyorum.
Çift şeritli bi üst geçit köprüsünü bisikletle işe gidip gelirken kullanıyorum. Sağ şeridin bitim çizgisine yakın bi şekilde konumlanıyorum, bu yüzden de sağ şeridi kullanan araçlar çok yakınımdan geçiyor. Çok yoğun ve hızlı akan bi trafik yok ama sanayi bölgesi olması sebebiyle otobüs, kamyon, iş servisi gibi araçlar yanımdan geçtiğinde panikleyip biraz dengemi bozup gidonu sarsıyorum. Sağ şeridi ortalayarak mı gitmem daha doğrudur? Dağ bisikleti kullanıyorum, kondisyonum da yeterli olmadığından üst geçidi ağır tırmanıyorum, tırmandığım yerde ortalama hızım 15.9km/h görünüyor. Bu yüzden de sağ şeridi yavaş giderken ortalamak sıkıntılı olur gibi hissediyorum, araçların korna tacizinden, üstüme sürüp kenara sıkıştırmasından hatta manyağın birine denk gelip kasıtlı ezmesinden korkuyorum.
Bu durumda ne yapmalı, kondisyonumu arttırıp yokuşu hızlı tırmanabilene kadar, araçlarla daha uyumlu hareket edebilene kadar bu güzergahı kullanmamalı mıyım? Veya sağ şeridi ortalayıp gitmeli miyim, göz göre göre üstümüze sürecek halleri yok mu dersiniz?
Trafikte deneyimli arkadaşlardan tavsiye almak isterim.
Teşekkürler, iyi pedallamalar herkese 🚲
Malesef, ev iş arasında trafiğe girmeden gidebileceğim bi güzergah yok. Şu an bisiklet yolu olan bi köprü yapılıyo onun açılmasını bekliyorum o bana güvenli bi aalternatif güzergah olacak ama ne zaman açılır tarihi belli değil. O yol açılana kadar beklememi mi önerirsiniz, bu güzergahta riske girmemeli miyim?Trafiğin olmadığı bir güzergah seçme durumunuz yok mu?
Yolun sağında kaçmaya pay kalacak kadar sağda durmak kafi oluyor. Yani yanınızdan herhangi bir araba rahatlıkla şeridini bozmadan geçebilecek pozisyonda. Otobüs, kamyon vs. geçince de iyice sağa yanaşmakta fayda var. Zaten bunlar çok sesli taşıtlar olduğundan gelmeden önce haberiniz olur ona göre biraz daha temkinli olursunuz. Bunu böyle anlatıyoruz ama yaşadığımız ülke Türkiye. Ne yaparsan yap o alın yazısı gelip seni buluyor. Tır şoförleri bu konuda daha hassas ; genelde sollamaya çıkmadan önce arkadan takip ediyorlar bisikletçileri ama bu şehir içi otobüsler, dolmuşlar, ticari taksiler çok sıkıntı. Bol şans!Merhaba konu eskide kalmış ama çaylak bir bisikletçi olarak bir sorum var. Yasal olarak sağ şeritte sürmek hakkımız biliyorum ama kuralları bilmeyen/uymayan insanların olduğu bi ülkedeyiz. Bu soruyu nerde sürmeye hakkımız vardan ziyade kendimizi korumak için napmalıyız manasında sormak istiyorum.
Çift şeritli bi üst geçit köprüsünü bisikletle işe gidip gelirken kullanıyorum. Sağ şeridin bitim çizgisine yakın bi şekilde konumlanıyorum, bu yüzden de sağ şeridi kullanan araçlar çok yakınımdan geçiyor. Çok yoğun ve hızlı akan bi trafik yok ama sanayi bölgesi olması sebebiyle otobüs, kamyon, iş servisi gibi araçlar yanımdan geçtiğinde panikleyip biraz dengemi bozup gidonu sarsıyorum. Sağ şeridi ortalayarak mı gitmem daha doğrudur? Dağ bisikleti kullanıyorum, kondisyonum da yeterli olmadığından üst geçidi ağır tırmanıyorum, tırmandığım yerde ortalama hızım 15.9km/h görünüyor. Bu yüzden de sağ şeridi yavaş giderken ortalamak sıkıntılı olur gibi hissediyorum, araçların korna tacizinden, üstüme sürüp kenara sıkıştırmasından hatta manyağın birine denk gelip kasıtlı ezmesinden korkuyorum.
Bu durumda ne yapmalı, kondisyonumu arttırıp yokuşu hızlı tırmanabilene kadar, araçlarla daha uyumlu hareket edebilene kadar bu güzergahı kullanmamalı mıyım? Veya sağ şeridi ortalayıp gitmeli miyim, göz göre göre üstümüze sürecek halleri yok mu dersiniz?
Beklemenizden daha çok biraz daha hızlanıp akan trafiğe daha çok uymanızı öneririm.Malesef, ev iş arasında trafiğe girmeden gidebileceğim bi güzergah yok. Şu an bisiklet yolu olan bi köprü yapılıyo onun açılmasını bekliyorum o bana güvenli bi aalternatif güzergah olacak ama ne zaman açılır tarihi belli değil. O yol açılana kadar beklememi mi önerirsiniz, bu güzergahta riske girmemeli miyim?
Haklısınız, biraz daha hızlı tırmanabilirsem yolda daha az tehlikeye giricem. Antrenmanları arttırıcam teşekkür ederim.Beklemenizden daha çok biraz daha hızlanıp akan trafiğe daha çok uymanızı öneririm.
Tabi tehlike durumu her zaman var. Önceliklerinizi siz bilirsiniz.
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi daha temkinli olmaya çalışıcam.Yolun sağında kaçmaya pay kalacak kadar sağda durmak kafi oluyor. Yani yanınızdan herhangi bir araba rahatlıkla şeridini bozmadan geçebilecek pozisyonda. Otobüs, kamyon vs. geçince de iyice sağa yanaşmakta fayda var. Zaten bunlar çok sesli taşıtlar olduğundan gelmeden önce haberiniz olur ona göre biraz daha temkinli olursunuz. Bunu böyle anlatıyoruz ama yaşadığımız ülke Türkiye. Ne yaparsan yap o alın yazısı gelip seni buluyor. Tır şoförleri bu konuda daha hassas ; genelde sollamaya çıkmadan önce arkadan takip ediyorlar bisikletçileri ama bu şehir içi otobüsler, dolmuşlar, ticari taksiler çok sıkıntı. Bol şans!
Merhabalar. Tam olarak gözümde canlandıramadım. Nasıl bir üst geçit burası? Yonca tarzı bir yol mu yoksa soldan girilen battı çıktı gibi bir yol mu?Merhaba konu eskide kalmış ama çaylak bir bisikletçi olarak bir sorum var. Yasal olarak sağ şeritte sürmek hakkımız biliyorum ama kuralları bilmeyen/uymayan insanların olduğu bi ülkedeyiz. Bu soruyu nerde sürmeye hakkımız vardan ziyade kendimizi korumak için napmalıyız manasında sormak istiyorum.
İşin akrobasi ve çılgınlık tarafından bakacak olursak bir bilgisayar oyununun üst seviyelerini oynamak gibi keyifli bir yol ancak bu tip yollardan çok geçmiş biri olarak alışkın olmayanlar için çok riskli olduğunu da söylemeliyim. Türkiye'deki sürücülerin ne zaman ne yapacakları belli olmaz ve bu yollar her zaman risklidir. Sağa dönmek üzere olan bir arabanın aniden benim önüme kırdığı çok oldu. Küfürler, bağırış çağırış vs... Sabahları sakin zamanlarda geçiyorsanız sorun yok ama kalabalık saatleri tercih etmeyin derim.Tam olarak yonca şeklinde değil ama benzer tür bi yol. Harita üzerinde şöyle işaretledim:
292249 dosyayı görüntüle
292250 dosyayı görüntüle