Herşeyden önce Hakan Abi'nin ( abi ; kendisinin bizlere "kardeşlerim", hitabındaki samimiyetine istinaden, izniyle ... ) forumun temel yapısına dair gösterdiği yaklaşım, ilgi ve getirdiği açılımlar, bende hemencik oğlu Ata ile oğlumun adaş olmalarının yarattığı sempatinin aynından bir tane daha oluşmasına neden oldu. Etti iki sempati. Bunları üst üste koyup hadi birleşin ve kocaman tek bir sempati olun, dedim... Olmaz , herşey bir yere kadar, elmayla armutları karıştırma, deyip hafiften diklendiler. İnsan, kendi yarattığı şeylere kızabilir mi ? Yarı anlamamış, yarı anlamış da sözünü sonraya bırakmış bir eda ile, hadi o zaman oynayın siz arka odada deyip onları gönderdim.
Her ne kadar Halil ve Murat kardeşlerimize yönlendirilmiş sorular olsa da ve her ne kadar kendilerince yanıtlanmış ise de, soruların yönetimin beklentilerine dair kurgulanmış olması, beni verilen yanıtlara bir göz atmaya itti. Yanıtlar da sorulara tekrar bakmaya... Ben öyle bakınırken, arka odada oynuyor sandığım sempatilerden biri sağ biri sol kolumdan tutup beni konunun içine atmasınlar mı... Kendimi birden sahnede bulunca ;
- Öhhöö... Herşeyden önce Hakan Abi, ... diye bir girizgah yaptım...
@Hasan Hakan Koç
Tam bir gazete muhabiri zekasının kıvraklığıyla sorulmuş ustalıklı sorunun yanıtı aslında bu forumun kendisidir.
Şu anda, mesela yeni bir siyasi oluşum için, halka duyurulmak üzere düzenlenmiş bir basın toplantısında değiliz. Her bölümünü ilgili arkadaşların keyifle paylaştığı, kendini ifade ettiği, zaten beklentilerine yanıt bulduğu, bulamadıysa özgürce soru sorduğu ve yanıtını söke söke aldığı bir forumun üyeleriyiz arkadaşlar. Büyüklenmek için söylemiyorum ama 11 bin küsür üyesi olan, üyelerinin rahatlıkla "yıllardır" diye telafuz edebileceği uzunca bir süredir paylaşımda bulunduğu, bundan da öte çoğunun birbirini artık düzenlenen etkinliklerden ve hatta gündelik yaşamdan tanıdığı, arkadaşlıklar, dostluklar kurduğu, eş, dost, hısım, akrabanın ötesinde eşini ve çocuklarını üye yaptığı bir büyük aileden söz ediyoruz.
Artık "nasıl olmalı" nın çoktan aşıldığı, "daha neler olabilir" in katkılarıyla sürekli gelişimini sürdüren bir yapıdan söz ediyoruz.
- Nasıl bir Bisiklet Forum ?
- İşte böyle... Sizin de üyesi bulunduğunuz ve bu soruyu sorduğunuz, Halil ve muratevgin kardeşlerimizce çok da iyi niyetle yazılmış yanıtlar aldığınız, böyle bir forum... :rolleyes:
- Peki peki... Nasıl bir Bisiklet Forum üyesi ?
- İşte böyle... Sizin de üyesi bulunduğunuz bu forumun 11 bin küsür üyesinin asgari müştereklerinde buluşabilecek herkes.
- Ne yani, başka bir şey olmayacak mı ? Bu kadar mı ?
- Bu kadar olur mu ? Bu bir süreç. İlk kurulduğun da ne kadardı ki. Şu anki haliyle boy ölçüştürmek mümkünmü... Aradaki mesafe kadar daha gitmek istiyoruz arkadaşım, desek çok mu uçmuş oluruz yoksa mütevazi mi kaçar. Yanıtını verebilecek kimse var mı ? İlk kurulduğu günleri bilenler bilmeyenlere anlatabilir. 11 bin kişiyi bulup, ondan sonra kurmadılar bu forumu, ben şahidim. Murat'la (kılıçreis) birlikte Tuğrul abi, Behçet abi, Barbaros, Murat Cer, Murat Evgin ve diğer Murat'lar (specialagent v.d.), Halil, Önder, Ender abi ve ismini sayamayacağım başka bir çok arkadaş bilir. Aramızda olan olmayan bir çok insanın ciddi emeğiyle tuğla tuğla ördüğümüz, üyelerinin katkılarıyla sıvadığımız, yönetime terfi eden arkadaşlarla beraber boyadığımız ve hep beraber içine yerleştiğimiz mutlu bir yuvadır burası. Bisiklet Forum'dan söz ediyoruz arkadaşlar. Dün kurulduğu bugün açıklanan yeni bir dernekten değil.
Öyle sanıyorum, sorunun içerdiği kırılganlığın farkında olduğundan, merakını "gerçekten" diyerek pekiştirmek isteyen Hakan abi, 1,318 mesaja ve 393 bin küsür puana henüz ulaşmamış ve ya yeni tırmanmaya başlamış bir üyemiz iken bu soruyu sorsa, forumu yeterince incelememiş olmanın getirdiği bir meraktır der, geçerdim... Bu soruyu sorduracak gazete muhabiri kıvraklığının oluşması için bu kadar mesaj ve bu kadar puana erişmeyi beklemiş olmasınaysa ihtimal vermem.
Bu arada sorular, "acaba neden, neden" gibi bir merak da uyandırmış değil ama mikrofonu tuttuğu iki kardeşimizin gösterdiği performansa hayran kaldım.
@Hasan Hakan Koç
Hakan Abicim,
Bu soruların hepsini 1318 mesajdan sonra kesinlikle yanıtlayabilecek birikim ve tecrübeye sahip bir Forum Sağ Kolu ile karşı karşıya olduğumu bildiğimden, arzuladığın şeyin yönetimden birilerini de konuya dahil ederek, bildiklerini resmi ağızdan diğer üyeler nezdinde teyit etmek gibi naif bir yaklaşım içinde olduğunu düşünüyor, ilk okulda yaptığımız Yerli Malları Haftalarında duyduğumuz "biz" hissini güçlendirmeyi amaçladığını zannediyorum. Ancak, pekala sen de o "biz"in içinde olduğun için üyelerle yönetimi ayrı taraflar gibi algılamaya gerek yok, derim.
Gündelik yaşam içinde tanıyalım tanımayalım, sabah işe gitmek için yola koyulduğumuz andan eve döndüğümüz ve kapıdan içeri girdiğimiz ana kadar karşılaşabileceğimiz milyon çeşit insan tipinin içinden öylesi çıkar ki, ulu orta sergileyebileceği, sizi de pek ala rahatsız edebilecek muhtemel davranış ve konuşma biçimlerinden, bizler (11 bin küsür kişi ) de rahatsız olabiliriz. Burada örneklemeye gerek ve imkan bile yok.
Dolayısıyla adab-ı muaşeret kurallarının temel alınmasını istemek, ayrı bir soru olarak yöneltilmesini gerektirmeyecek kadar doğaldır.
Bunun dışında, forumun adından başlayarak sunduğu içerik ve koyduğu Forum Kuralları esastır. Sizin sorunuzu yanıtlamaya kalkmak demek, forumun bu topiğine kürek mahkumu olmak anlamına gelir ki, bunu eminim siz de kimseye reva görmezsiniz.
Halil'in Bisiklet Sporundan Sorumlu Forum Başkanlığı'na tayini , muratevgin'in İçişlerinden Sorumlu Forum Başkanlığı'na tayini, Hakan Abimizin de Forumun Sağ Kolu olmaktan alınıp Forumun Sol Kolu olması, orası dolu ise dolduran arkadaşın tüm terfilerinin durdurulması, Hakan Abimizin de Basın Ateşeliği için torpil konması adına yönetime yazılı başvuruda bulunacağım. :ci:
İki Sempati'nin işgüzarlığı sonucu, biraz da zorunlu olarak ve zorlanarak konunun ehemmiyeti açısından duygularımı paylaşayım derken sürç-i lisan ettimse affola.
Elbette, verilen tüm emeklerin değerini biliyoruz.
Sizleri çok seviyoruz .
Katkısı olan tüm arkadaşlara en içten teşekkürlerimle efenim...
Herkesin eline sağlık.
Sevgi ve saygılarımla.
:rolleyes: Demek Ümit Özat Köln'de, haa .... 3 kilo spaghetti yedi ve hala iştahlı öyle mi, olacak iş değil azizim, sorması ayıp ketçap da kullanıyor mu... Bizim Tigana var ya , kuş olup... Duydun mu şekerim, Tuvalette doğum yapmış, bebeğini de havalandırma boşluğuna atmış, ayy ay ayyyy...Foklar var ya hani rahibe gibi oluyo ya, hee , bunnar karnı acıkınca pengueni ham yapıyomuş...
Olm, rahibe gibi olanlar foklar değil layn, penguen onnar olm...Tüh, senin Allah bela....ulen ulen ulennn...