Scudo Sports

Yurt dışından bisiklet alıp sürerek eve dönmek?

Sener O.

Daimi Üye
Tepki
158
Bisiklet
Cube
Selamlar , son zamanlarda gerek yurtdışına tur yapanların anlattıklarına imrenme , gerek yurtdışından çok uygun fiyatlarla bisiklet alanlara imrenme duyguları artınca kafamda , yurtdışına gidip indirimli çok uygun fiyattan yol bisikleti alıp sürerek eve dönme fikri bende oluştu.Bu sayede hem tatil hem tur hem de karlı bir alışveriş yapmış olabileceğimi düşünüyorum.Tabi bu konuda kafamda çok sorular var.

Öncelikle pasaportum var ama vizem yok schengen alabilirim sanıyorum en kolay ve ucuz yoldan (araya firma sokmadan kendim belgeleri yollayarak) hangi ülkeden schengen vizesi alabilirim?

Gitmeyi düşündüğüm ülkeler Almanya veya İtalya şu anda.Münih-Bursa arası 2100km gibi bir mesafe var 15 günlük bir sürede geçmeyi düşünüyorum olmazsa da bir iki yeri otobüsle geçebilirim(Edirne Bursa arası gibi).Bu rotada aşırı zorlu dağlar tepeler var mı?500,600 rakımlar çıkılıp inilecektir o tamam da 1500,2000 rakımlı 2,3 tane dağ çıkarsa mahvolurum :D

Buraya kadar olanları hallederiz evelAllah ama şimdi asıl öğrenmek istediğim şeyler ; bisikleti uygun hatta kelepir fiyata nasıl ve nereden alırım?Benim için model önemli değil yani 2014,2013 hatta 2012 olabilir(sıfır) , daha önceki konulardan birinde görmüştüm bir arkadaş fırsat siteleri takip edilerek çok uyguna bisiklet alınabilir demişti.Alman fırsat siteleriyle ilgili bilgisi olan var mı?Yani ne zaman ne şekilde uygun yol bisikleti alabilirim?Veya dükkanlar ne zaman eski modelleri indirime sokarlar?

Marka takıntım yok ama Cube bisikletimden çok memnunum bi sempatim var , Canyon baya uygun fiyatlar veriyormuş sanırım , onun dışında bilindik sağlam marka modeller olabilir.

Bir de şu tax free denen olayı dükkandan bisikleti aldıktan sonra kullanıp sınırdan çıkarken mi geri alabilirz nasıl olur bu iş , havalimanlarında oluyormuş ama ben karadan bisiklet üzerinde çıkmayı düşünüyorum bunun yolu yordamı nedir?Az para değil nerden baksan 300,400tl diyorlar.

Kısacası burada 2000euro olan bisikleti 1100,1200 euro'ya alamayacaksam çok da hevesli değilim gitmeye Türkiye içinde gezerim bir sürü yeri.Tecrübesi olanların yardımlarını bekliyorum , şimdiden teşekürler , saygılar.

Scudo
@Sener O.

İlk olarak hangi ülkeye gidecekseniz vizeyi o ülkeden almanız gerekli. Polonya'dan vize alıp Frankfurt'a uçarsanız, kapıdan dönebilirsiniz. Ayrıca, dönüş bileti almayıp "ben bisiklet alıp onunla döneceğim" derseniz vize almanız oldukça güç olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Sener O.
Bende bu konuları merak ediyorum, yakın gelecekte düşünmesem de böyle bir hevesim var.
Tabi bisikletin nereden alınacağı, rotanın ne olacağı, nerelerde konaklama yapılacağı ve yemek işi nerede yapılacak gibi çok ayrıntılı bir plan gerekiyor.

Almanya da tanıdığınız yoksa canyon zor çünkü bildiğim kadarı ile sadece online satışları var. Aradan distribütör ve dükkanları çıkartarak son kullanıcıya daha uygun fiyatlı bisiklet imkanı sunuyor.

Edit: Benim çifte vatandaş olma şansım var, Bulgaristan vatandaşlığı alabilirim. Bu sayede sanırım vize problemim olmaz.

• Beğen
Güzel bir başarım görevi edinmişsiniz Şener Bey bence deneyin ve yapın.
Maddi olanak ve zaman varsa "neden olmasın" tamlaması geçti aklımdan.

En güzel yanı da göre-geze dönüş serüveni olur zannımca.

• Beğen
Benim de aklımda olan bir durum. Yakın zamanda değil ama birkaç yıl sonra, güzel bir Avrupa turu yapıp dönüşte de Trek yerine Surly ile dönmek güzel olabilir. Ama tabi önce bi Türkiye yi gezmek lazım.

Seçeneklerinizin arasına Rusya ekleyin derim. Dolar kur farkından dolayı ülkemizdeki fiyatlar arasında çok ciddi fiyat farkı bulunuyor. Aynı zamanda birde karadeniz turu yapmış olursunuz.

• Beğen
Bir-İki sene sonra Rusya durumu devam ederse düşünülebilir :)

• Beğen
Özellikle Almanya vizede çok problem çıkaran bir ülkeymiş ve benim pasaportumda hiç vize yok şu ana kadar yani ilk kez yurt dışına çıkacağım kısmetse yine de vize konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum , Almanya'da bisikleti en ucuza alabileceğimi düşündüğüm için Münih dedim yoksa başka yerler de olur(2500km geçmemeli , o bile çok da en fazla işte).

Rusya da olur tabi ama istediğim kalitede bisikleti istediğim fiyatlardan bulma şansım var mıdır?Vizesiz gidilmesi çok büyük avantaj ama tabi mesafe olayı da var ve yazın olmasına rağmen hava soğuk olursa bana uymaz zira bir eşofman altı,bir short,iki t-shirt ile gidip gelmeyi düşünüyorum.Günde 8 saat civarı bisiklet üzerinde olacağımdan soğuk çarparsa kötü olur :)

Planlarımda tek başımayım ama katılmak isteyen olursa bir kaç detayda anlaşabilirsek çok memnun olurum tabi.

Kafamda ilk öncelikli sorun kaliteli ve güvence veren bir markaya ait yol bisikletini nereden ve ne şekilde en uyguna alabilirim?

Münih'te bisiklet bit pazarı var. Oraya git her türlü bisikleti en ucuza alırsın. :)

Sağolasın ama ikinci el hele hele yurt dışında bit pazarında pek düşünmüyorum , anca ebay vs. sitelerde uygun ilan vermiş olan faturalı vs. bisikletlerden alabilirim.Yine de eğer Münih'e gidebilirsem günü de uyarsa gidip bir görürüm heralde.

Eğer istediğin bisikleti bulabiliyorsan ikinci el almak elbette daha uygun olur. Sanmaki 2. el bisiklet kötü bisiklettir.

Bence pisman olacaginiz sözler kullanmayin, orasi almanya kim bilir ne bisikletler vardir oradaki özel bisiklet icin düzenlenmis bitpazarlarinda. Hic almanyada öyle bir bitpazarinda bulundunuzmuda öyle diyorsunuz?
Yinede tabiki siz bilirsiniz.

@Murat B.

Bir yandan haklısın, ancak mesela İtalya'dan aldığın vizeyle Almanya veya Avusturya'ya giriş yapabilirsin. Sıkıntı olmuyor. Bizzat denendi :)
Tabii Slovak vizesiyle geri çevrilme olasılığın çok yüksek.

@Sener O.

Bence Yunanistanı da deneyebilirsin. orda da fiyatlar uygun. vize alması da kolay, otobüs bileti de ucuz (Ulusoy gidiyor) Daha ne olsun. Sadece iş bisiklet dükkanı bulmakta.:D

@Murat Dostel

Geçtiğimiz Eylül'de yeni yayınlanan yönetmeliğe göre artık bu konuyu daha sıkı denetleyeceklermiş. Denemeyin derim. Bir daha vize alamazsınız.

@Murat Cömez
Hocam pişman olacak bişey yok zira büyük ve kesin konuşmuyorum , uygun olursa tabiiki alırım niye almayayım.Çekincelerim var sadece çalıntı veya hasarlı bisiklet alma ihtimali gibi.Çok profesyonel değilim sağına soluna şöyle bir bakıp alırım sonra kırık çatlak çıkar falan vs. yani.

Avrupa ülkelerinden alinan vizeyle tüm avrupa ülkeleri geziliyor serbest. Arada zaten gümrük falan yok. Yunanistandan italyaya gec ordan almanya, avusturaya hollanda, belcika, fransa, vs. vs. istedigin yer fark etmiyor yeterki EU ülkesi olsun.

@Sener O.
Sener abı yol hayranlıgınız ne zaman basladı? :p Murat abıye rıca etsek sıze butcenız dogrultusunda muhtemelen elınden geldıgınce yardımcı olucaktır .Hem kısa da olsa bır tatıl yapmıs olursunuz hem de guzel bır yol bisikletı sahıbı olmus olursunuz.Gıtmısken de bizim ıcınde gezersınız :)

@Murat Cömez

Vizeyi hangi ülkeden aldıysan ilk oraya giriş yapma kuralı var. İlk oraya girdikten sonra istediğin yere git tabi serbest.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@muratcolakoglu

Orasi öyle, o konuda birsey demedimki ben. Ben sadece tüm EU geziye serbest dedim. Vize nerden aliniyorsa tabiki ilk oraya gireceksiniz.

Geri