Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurt dışından bisiklet alıp sürerek eve dönmek?

Scudo
Üstüne vergi felanda ödemem değil mi? 2. El süsü versem toprak ile çamur yapsam felan.
Bunlara gerek yok, kişinin kendisi için satın aldığı bir adet bisiklet sportif amaçlı kullanım amacı kapsamında vergiden muaftır.

Arkadaşlar bir elektrikli bisiklet var çok beğendim. Onu Bulgaristana sipariş edip oraya otobüs ile sırt çantamla gitsem. Gelirken bisikleti sürüp sınırdan geçebilir miyim?
El gazlı veya fazla güçlü değildir, değil mi? Sınırda bisiklet olduğuna ikna olmaları lazım.

Şöyle bir şey, çift motor 1500w arkave 1200w ön . 300 mm disk çapı ile heybetli görünüyor.
323241 dosyayı görüntüle

Bizim kanunda bisiklet değil bu. Motosikletler için uygulanan kurallara bakmak lazım. Kişinin yanında motosiklet getirebileceğini sanmıyorum. Oraya trafik kaydı yapılsa periyodik giriş-çıkış ister, buraya kaydı yapılacak olsa ithal etmek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Merhabalar, verilen motor gücüne göre mopet sınıfına giriyor ki onu da gümrükte doğrudan geçişe tabi tutmazlar.

1731867630553.png

Arkadaşlar bir elektrikli bisiklet var çok beğendim. Onu Bulgaristana sipariş edip oraya otobüs ile sırt çantamla gitsem. Gelirken bisikleti sürüp sınırdan geçebilir miyim?

Hocam, çok gri bölgeye girmişsin. Ben Edirne'den çok giriş-çıkış yaptım. Normalde sıfır ve ikinci el eşya dert etmiyorlar, belirli sınırlar dahilinde tabi ki de. Özellikle sıfır elektronik eşya ve oto yedek parça olayını sorguluyorlar. Son yıllarda alkolü bile o kadar önemsemiyorlar, hele yaz kalabalığında bakmıyorlar bile.

Sıkıntı, bisiklet olsa sorun değil ama benden önceki arkadaşlar da yazmış, senin ki çok da bisiklet değil.. (resmi görünce sesli olarak güldüm).

Motorlu araçta ise, bir defa plakalı olmadığı için sıkıntı. Plakalı olsa bile Türkiyede ikamet ettiğin için izin vermezler. Kanunen Türkiye'de ikamet edenlere 1 ay süre ile yabancı plakalı araçları kullanma izni var, ama gümrük görevlileri bu 1 ay konusunda aptala yatıyor ve doğrudan red etmeye çalışıyor.

Otobüs firmalarına getirirler mi diye sor diyesim geliyor ama yanaşmazlar.

Bu alete bisiklet diyene 10 yıl hapis cezası verirler yav, 2,7kw bisiklet mi olur?

• Beğen
Tepkiler: seljuk11 ve ozy361
İyi güzel yazmışsınizda arkadaşlar gümrükcu nerden bilecek bunu motorunu gücünü? Bisikletten ne anlarlar ne zararı var kime zararı var? Zaten bisikletle bahtsız bedevi gibi sürerek ülke değiştiriyorum niye bana kafayı taksınlar?Genelde Arabaları çok didikliyorlar karoyolu gümrüğünde. Kadro Üstüne yapıştırma ile ismini değişirim. İnternetten ismi yazsada bulamaz. Vitesi var ve pedal çevirerek giderim motorlarin gücünü limitlerim 20 hıza kadar destek ayarlarim. Köprüyü Geçtikten sonra uçuşa geçerim.

El Turco spesialimente...

İyi güzel yazmışsınizda arkadaşlar gümrükcu nerden bilecek bunu motorunu gücünü? Bisikletten ne anlarlar ne zararı var kime zararı var? Zaten bisikletle bahtsız bedevi gibi sürerek ülke değiştiriyorum niye bana kafayı taksınlar?Genelde Arabaları çok didikliyorlar karoyolu gümrüğünde. Kadro Üstüne yapıştırma ile ismini değişirim. İnternetten ismi yazsada bulamaz. Vitesi var ve pedal çevirerek giderim motorlarin gücünü limitlerim 20 hıza kadar destek ayarlarim. Köprüyü Geçtikten sonra uçuşa geçerim.
Onlarca defa kapıkuleyi kullanan biri olarak (Bisiklet dahil)geçemezsin diyorum.Geçen Türkiyeye kampa gelirken arabadaki çadırın kullanılmışmı sıfırmı olduğuna baktı memur.
Sen daha ne hayaller kuruyorsun.Bulgar kanunu şunu diyor;
Допълнителни разпоредби

19. “Велосипед” е пътно превозно средство най-малко с две колела, което се привежда
в движение с мускулната сила на лицето, което го управлява, с изключение на инвалидните
колички.
yani;
Ek hükümler

19. "Bisiklet", tekerlekli sandalyeler hariç olmak üzere, kendisini kullanan kişinin kas gücüyle hareket eden, en az iki tekerlekli karayolu taşıtıdır.
Bu senin için açıklayıcı olmuştur umarım.

Gümrükte işler sandığınız gibi işlemiyor; eğer bisikletin markasını falan sökerseniz gümrük memuru uğraşmaz onun bisiklet olmadığını kanıtlamaya size bu bisiklet sınıfına girmiyor der geçişine izin vermez. Siz kendiniz uğraşırsınız bisiklet olduğunu kanıtlamak için.
Trafik kanunundaki bisiklet tanımı da işinizi zorlaştıracağı için bisikleti (!) yurda sokamazsınız .

Yukarıda "sokamazsın, çünkü ...." diye açıklama yapanlara hak vermekle birlikte; yanında onlarca iPhone'u kutusunda getirenler nasıl geçiriyor? Hadi iPhone'u geçtim, serbest bölgelerdeki kaçakçılık açığını kapatabilecek bir güç var mı? Bence yok. O yüzden bu ürünü bir şekilde ülkeye sokabileceğini düşünüyorum. İster tırla, ister gemiyle, bir şekilde girer. Bu ülkeye girmesi imkansız tek şey sanırım otomobil.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Yukarıda "sokamazsın, çünkü ...." diye açıklama yapanlara hak vermekle birlikte; yanında onlarca iPhone'u kutusunda getirenler nasıl geçiriyor? Hadi iPhone'u geçtim, serbest bölgelerdeki kaçakçılık açığını kapatabilecek bir güç var mı? Bence yok. O yüzden bu ürünü bir şekilde ülkeye sokabileceğini düşünüyorum. İster tırla, ister gemiyle, bir şekilde girer. Bu ülkeye girmesi imkansız tek şey sanırım otomobil.
Ben de bu yorumunuza hak vermekle birlikte şunu ekleyeyim; evet belki bir otomobili sokmak direkt imkansız olarak değerlendirilebilir ama onun haricindeki herşeye dair birilerinin “ben şöyle şöyle yaparak soktum” birilerinin de “ben şunu şunu bile yapsam sokamadım” hikayesi bulunur. Zaten ülkemizin en büyük problemlerinden biri de bu değil mi; adamına, zamanına, yerine göre değişkenlik gösteren kural uygulamaları..

Ben olsam risk almam zira öyle bi maddi gücüm yok. Ama “bi denerim olursa olur olmazsa nasıl sokulması gerekiyorsa o şekilde sokarım” diyen varsa denenebilir tabi.

Motorksiletle bagaja koyulabilecek ürünler genlede farklı uygulamaları var, gümrükte sizden şüphelenmezlerse arama yapmıyorlar dolayısıyla yasak olan sayıda ürün geçirilebiliyor. Ben bagaja çok sayıda şarap viski koyuyorum mesela hiç arayan olmadı bugüne kadar. Bisikleti adamlar görüyor sonuçta, kurallara aykırı ise geçrimezler, sanmıyorum.

Ben de bu yorumunuza hak vermekle birlikte şunu ekleyeyim; evet belki bir otomobili sokmak direkt imkansız olarak değerlendirilebilir ama onun haricindeki herşeye dair birilerinin “ben şöyle şöyle yaparak soktum” birilerinin de “ben şunu şunu bile yapsam sokamadım” hikayesi bulunur. Zaten ülkemizin en büyük problemlerinden biri de bu değil mi; adamına, zamanına, yerine göre değişkenlik gösteren kural uygulamaları..

Ben olsam risk almam zira öyle bi maddi gücüm yok. Ama “bi denerim olursa olur olmazsa nasıl sokulması gerekiyorsa o şekilde sokarım” diyen varsa denenebilir tabi.
Bu hikayelerin bulunmasının sebebi tamamen ekonomi. Ekonomisi düzgün ve gelir dağılımı adaletli olan ülkelerde, insanlar kaçakla, hileli işlerle uğraşmaz. Hele ki dürüst bir toplumda, kurallara uyma kültürü olur. Uymamak aklına gelmez. Bizde baştan aşağı çocukluktan alıştırılan mini çakallıklar, büyüdüğünde de büyük çakallıklara evriliyor.

Para, herkesi bozmaz ama çoğu kişiyi bozar.

Geri