Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Arkadaşlar şu an yurtdışından aldığımız bisiklet lastiği için ek gümrük vergisi var mıdır? Ben baktım ama "lastik" ya da "bisiklet parçası" gibi bir ibare göremedim. Sadece kdv mı ödüyoruz?
Sadece Gümrük vergisi ödüyorsunuz. %18-20 ülkesine göre.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Scudo
Sanirim bugun sansli günümdeyim. Ambalajin ustundeki rakamdan ustelik yuvarlak icine alip nasil yanlis hesapladilar acaba🙃

Dosyalar

• 20200922_165402.jpg
    20200922_165402.jpg
    1,1 MB · Okunma: 159
  • 20200922_165405.jpg
    20200922_165405.jpg
    984,3 KB · Okunma: 156
Benim pakete de Çinli abimiz 7 dolar yazmış gümrükteki arkadaşlar çizip 40 Ş yazıp vergi hesaplamışlar. Aldığım ürüne 18 dolar ödemiştim :) 70 TL vergi verdik bu sayede.

@Bıyıkov şöyle yapalım; senden eksik benden fazla almışlar. Fazla ödediğim vergiyi sen ödersen hatanın birazını telafi etmiş olursun :p

Bence kimse neye göre hesaplandığını bir türlü çözemedi. Aliexpresden 18 liralık ürün aldım 15.58krş vergi çıktı.

Şüpheli ürünlerde ya link istiyorlar ya da kendileri ürünün ismini aratıp çıkan ilk fiyatı yazıyor gümrük memurları. Profesyonel Tekken oyuncusu olduğum için özel seri bir arcade stick getirtmem gerekliydi. 170 dolarlık ürüne ben istemediğim halde 30 40 dolar gibi bir fiyat yazmışlar.Telefonla arandım ve aldığım ürünün linkini göndermem istendi.Gönderdikten sonra 170 dolar üzerinden vergisi hesaplandı.Tabii bu dediklerim 2 3 sene önce. Şimdi durum ne bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Bayadır bir şey almadığımdan en son eklenen vergilerden vs. hiç haberim yok. 76 dolarlık bir ürüne hala %18 vergi mi çıkıyor?
Yok mu bilgisi olan?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@:DDD
Avrupa Birligi Ulkelerinden gelen urunler hala %18. Bazi urun gruplarina ekstra gumruk vergileri geldi ama bisiklet urunleri bunlara dahil degil. Mesela mutfak/ev esyasi gelirse yuzde 18’in ustune ekstra bir vergi daha odersiniz.

Ayrica,
Ben yol ayakkabisi bakiyorum.

Wiggle, Merlin, Bike24, Bikediscount, ChainReaction. Bunlar disinda bildiginiz site var mi?

Teşekkür ediyorum.

Benim pek bildiğim site yok. Daha çok Wiggle'ı kullanıyorum.

@:DDD
Avrupa Birligi Ulkelerinden gelen urunler hala %18. Bazi urun gruplarina ekstra gumruk vergileri geldi ama bisiklet urunleri bunlara dahil degil. Mesela mutfak/ev esyasi gelirse yuzde 18’in ustune ekstra bir vergi daha odersiniz.

Ayrica,
Ben yol ayakkabisi bakiyorum.

Wiggle, Merlin, Bike24, Bikediscount, ChainReaction. Bunlar disinda bildiginiz site var mi?
Bu butun bisiklet urunlerinde mi gecerli (kadro, groupset, jantsetleri)? Mesela yurtdisindan bisiklet siparislerinde toplam ne kadar vergi oduyoruz bilginiz var mi?

Şehir efsanesi olarak anlatılır. Bir ayakkabı ithalatçısı, 1000 çift ayakkabı sipariş eder ama gönderen ülkedeki üreticiye sol teklerini göndermesini ister. Ürünler gelir. Gümrük işlemlerinde sol tek olduğu anlaşılır. İthal eden ürünleri almayacağım kalsın der. Gümrük vergisi ödemez. Gümrük depolarında ara ara malzemeler yer azaltmak için satışa sunulur. Kimse sol tek ayakkabı almaz. Bu ithalatçının tanıdığı vereceği verginin yüzde birine ürünleri alır. Aynı şeyi başka bir gümrük şubesinde sağ tekler için yaparlar.
Şehir efsanesi olarak anlatılagelmiştir bu.

Bu butun bisiklet urunlerinde mi gecerli (kadro, groupset, jantsetleri)? Mesela yurtdisindan bisiklet siparislerinde toplam ne kadar vergi oduyoruz bilginiz var mi?

€1500 bedelin altında olan bisikletlerde AB ülkelerinden gelenler için %18, diğerleri için %20 ödüyorsunuz. Kadro, grupset ve jant setlerinde de aynısı geçerli.

• Beğen
Tepkiler: Gazelleous
Merhabalar,
Bir akrabam yakın zamanda ABD’den dönecek. Yanında valiz vs. olmayacağı için bana bisiklet getirebilme şansı var.

ABD den bisiklet getirmek mantıklı olur mu? Daha önce tecrübe eden oldu mu? Bisikleti internetten alıp adresine göndermem gerekiyor. Bütçe maksimum 1500 dolar ve yol/yarış bisikleti düşünüyorum.

Ayrıca şunu getirtmeni öneririm ABD fiyatı çok uygun gibi önerilerinize de açığım.

teşekkürler.

Merhabalar,
Bir akrabam yakın zamanda ABD’den dönecek. Yanında valiz vs. olmayacağı için bana bisiklet getirebilme şansı var.

ABD den bisiklet getirmek mantıklı olur mu? Daha önce tecrübe eden oldu mu? Bisikleti internetten alıp adresine göndermem gerekiyor. Bütçe maksimum 1500 dolar ve yol/yarış bisikleti düşünüyorum.

Ayrıca şunu getirtmeni öneririm ABD fiyatı çok uygun gibi önerilerinize de açığım.

teşekkürler.
A.B.D'den (link) aracılığıyla çelik bisiklet kadrosu getirtmiştim. Kargo ücreti yaklaşık 70$ tutmuştu. Paket üzerine farkı fiyat yazabiliyorlar.

Benim durum biraz farklı. Akrabam ABD den uçakla dönerken yanında getirecek. Daha önce bu tarz karşılıklı iyiliklerimiz olduğu için kilo ve paket büyüklüğü önemli değil.
Sadece değer mi abd de fiyatlar daha uygun mu, uygunsa nerden alınabilir gibi konularda bilgili değilim.

Benim durum biraz farklı. Akrabam ABD den uçakla dönerken yanında getirecek. Daha önce bu tarz karşılıklı iyiliklerimiz olduğu için kilo ve paket büyüklüğü önemli değil.
Sadece değer mi abd de fiyatlar daha uygun mu, uygunsa nerden alınabilir gibi konularda bilgili değilim.

Beğendiğiniz, istediğiniz bir bisiklet varsa, o bisikletin üretici sitesine girip akrabanızın yaşadığı şehirdeki distribütörlere bakabilirsiniz. Akrabanız bu distribütörleri arayarak stok ve fiyat durumunu kontrol edebilir. Sadece internet üzerinden satış yapan Canyon gibi bir markayı tercih edecekseniz, kargo süresine ve akrabanızın Türkiye'ye geleceği tarihe dikkat edin. Onun dışında Amerika'da ne kadar aktif bilmiyorum ama şu siteden de marka model fiyat bakabilirsiniz: (link)

Beğendiğiniz, istediğiniz bir bisiklet varsa, o bisikletin üretici sitesine girip akrabanızın yaşadığı şehirdeki distribütörlere bakabilirsiniz. Akrabanız bu distribütörleri arayarak stok ve fiyat durumunu kontrol edebilir. Sadece internet üzerinden satış yapan Canyon gibi bir markayı tercih edecekseniz, kargo süresine ve akrabanızın Türkiye'ye geleceği tarihe dikkat edin. Onun dışında Amerika'da ne kadar aktif bilmiyorum ama şu siteden de marka model fiyat bakabilirsiniz: (link)
Ikinci el veya direk bisiklet magzasindan alsa olmuyormu? Neden sadece internet üzerinden alinmasini tercih edmesi gerekiyor? Bunu bizlere biraz aciklarsaniz seviniriz. Tesekkürler

Ikinci el veya direk bisiklet magzasindan alsa olmuyormu? Neden sadece internet üzerinden alinmasini tercih edmesi gerekiyor? Bunu bizlere biraz aciklarsaniz seviniriz. Tesekkürler

Distribütör seçeneğinden bahsederken aslında bisiklet mağazalarını kastetmiştim. Ikinci bir opsiyon olarak, pandemi sürecinde fiziksel alışveriş tercih edilmezse internet üzerinden satış yapan markalara da bakılabileceğini söyledim. BikeExchange, lokal mağazaların da ellerinde kalan ürünleri internet üzerinden satabildiği bir platform. Ikinci el için Amerika'da craigslist'i biliyorum ancak sahte ve dolandırıcı ilanlar da çok bulunduğu için bahsetmekten kaçındım.

@gezgin gezer benim açımdan bisikletten anlamayan ve işi gereği vakti zamanı fazla olmayan birine getirtme durumum var. Dolayısıyla şuraya git şunu sor bunu sor demek yerine direk adresine gelen bir kargoyu olduğu haliyle bana getirebilecek bir akrabam var.

son durumda bilinen çoğu markanın resmi internet sitelerine baktım. Genellikle abd ölçeğinde stok sorunu var. Stok sorunu olmayan ürünlerde benim bütçemin(1500 - 1800 dolar) bir hayli üstünde.

denk gelirde bir avrupa seyahatim olursa en iyi seçenek bu gibi duruyor:link paylaşamıyorum
(Decathlon fr de 1400 euro fiyatla satılan Van rysel edr af ultegra)

@gezgin gezer benim açımdan bisikletten anlamayan ve işi gereği vakti zamanı fazla olmayan birine getirtme durumum var. Dolayısıyla şuraya git şunu sor bunu sor demek yerine direk adresine gelen bir kargoyu olduğu haliyle bana getirebilecek bir akrabam var.

son durumda bilinen çoğu markanın resmi internet sitelerine baktım. Genellikle abd ölçeğinde stok sorunu var. Stok sorunu olmayan ürünlerde benim bütçemin(1500 - 1800 dolar) bir hayli üstünde.

denk gelirde bir avrupa seyahatim olursa en iyi seçenek bu gibi duruyor:link paylaşamıyorum
(Decathlon fr de 1400 euro fiyatla satılan Van rysel edr af ultegra)

Stok sorunu dünyanın her yerinde var. Ultegra olmazsa olmaz değilse, bahsettiğiniz bisikletin 105 setlisi Türkiye'de de Decathlon tarafından satılıyor. Ona da bir göz atabilirsiniz.

Artık satılmıyor maalesef :)

Geri