Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

@Dolmoyan

Şu olur mu;

(link)

Siteyi bilmiyorum yalnız, ararken denk geldi ama Amerikan sitesi ve Amerika içine kargoluyormuş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Dolmoyan
Scudo
Çok teşekkür ederim. Şu ana kadar abd den gördüğüm en derli toplu site.

Aslında kur artışından ve vergi iadesi alma şansın olmadığından çok büyük bir avantajın olmayacak gibi. Keşke yakınınız bisiklete ilgili olsaydı güzel bir ikinci el çok büyük avantajlar getirirdi size. Güzel bir indirim yakalanmadıktan ve vergi iadesi alamadıktan sonra yurtiçi markalara yönelmek sanki daha avantajlı gibi geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: bonder76 ve MakRo
@trainspotting35 Keşke dediğiniz gibi ikinci el için araştırıp bulup gidip bakacak biri olsaydı. Haklısınız aslında fiyatlara uzun süredir bakıyorum ama kur farkından dolayı yinede yüksek. Gerçi bizde de fiyatların altta kalır yanı yok. Şuan Cannondale Caad Optimo 1 üzerine yoğunlaştım. 1500 dolar gibi bir fiyatı var. Stok ve adrese gönderim sorununu halledersem ciddi düşünmeye başlayabilirim

@gezgin gezer benim açımdan bisikletten anlamayan ve işi gereği vakti zamanı fazla olmayan birine getirtme durumum var. Dolayısıyla şuraya git şunu sor bunu sor demek yerine direk adresine gelen bir kargoyu olduğu haliyle bana getirebilecek bir akrabam var.

son durumda bilinen çoğu markanın resmi internet sitelerine baktım. Genellikle abd ölçeğinde stok sorunu var. Stok sorunu olmayan ürünlerde benim bütçemin(1500 - 1800 dolar) bir hayli üstünde.
(link)
(link)
(link)

(link)
(link)
(link)

(link) sitesinden alışveriş yapmış olan var mı? Güvenilir mi acaba?

Merhabalar,
Bir akrabam yakın zamanda ABD’den dönecek. Yanında valiz vs. olmayacağı için bana bisiklet getirebilme şansı var.

ABD den bisiklet getirmek mantıklı olur mu? Daha önce tecrübe eden oldu mu? Bisikleti internetten alıp adresine göndermem gerekiyor. Bütçe maksimum 1500 dolar ve yol/yarış bisikleti düşünüyorum.

Ayrıca şunu getirtmeni öneririm ABD fiyatı çok uygun gibi önerilerinize de açığım.

teşekkürler.
Bulabiliyorsaniz giant contend ar 1 iyi gorunuyor. endurance geometrisi var, 105 ekipman, 40 mm ye kadar da lastik takilabiliyor, gravel olarak da kullanilabilir. Turkiye'de makul fiyata bulsam alacam da iste nedendir bilinmez, yurt disinda 1500 dolar olan bisikleti turkiye de ocak 2021 itibariyle 2400 dolara satiyorlar. Rezalet.

Cinden kadro siparis vermeyi dusunuyorum. Daha once herhangi bir ekipman getirten var mi Cinden? Vergi yuzde 20 anladigim kadariyla. Irtibata gectigim firma DHL ile gonderiyormus sadece. DHL le sorun yasayaniniz oldu mu?

Bulabiliyorsaniz giant contend ar 1 iyi gorunuyor. endurance geometrisi var, 105 ekipman, 40 mm ye kadar da lastik takilabiliyor, gravel olarak da kullanilabilir. Turkiye'de makul fiyata bulsam alacam da iste nedendir bilinmez, yurt disinda 1500 dolar olan bisikleti turkiye de ocak 2021 itibariyle 2400 dolara satiyorlar. Rezalet.
1500 dolar artı nakliye artı vergi artı kar.

1500 dolar artı nakliye artı vergi artı kar.
tr deki bayi de benim gibi yurt disindaki baska bir bayiden 1500 e aliyor diyorsunuz yani. o aldigi bayi de nakliye ucreti odemiyor yani. 1500 dolar arti kar diyelim biz ona.

tr deki bayi de benim gibi yurt disindaki baska bir bayiden 1500 e aliyor diyorsunuz yani. o aldigi bayi de nakliye ucreti odemiyor yani. 1500 dolar arti kar diyelim biz ona.
Buradaki ithalatçı ve bayi risk alıyor kısaca. sizin istediğiniz bisikletten bir tane getiremiyor. kotası var. satan adam her boyundan en az 2 veya 3 tane alacaksın diyor. en çok tercih edilen kadro boyu bizim ülke için 18". ama 16, 18, 20 varsa 22 inçten üçer set aldı. hatta buların tanesini 500 usd den aldı diyelim. 4000 ila 6000 usd sadece 4 ebat tek model için ödeyecek. burada gümrük vergisi ödeyecek, nakliye de ödeyecek. bayi kar ekleyecek. vitrine çıkacak. satan bayinin gizli maliyetleri de yavaş yavaş bisiklet maliyetine yansıyacak. dükkan kirası, kiradan alına stopaj, çalıştırdığı işçinin sigorta primi, yakılan elektrik. satılmayan her gün bu maliyetler bisiklette ekleniyor. 22 inç belki 4 sene satılmayacak, 20 inç 5 sene bekleyecek. bunlar maaliyetlere yansır.

sorulması gereken soru şu: neden bu kadar vergi var? toplanan bu kadar vergi nereye harcanıyor? sizin sorunuzun kök soruları bunlar, çözümlenmesi gereken ilk düğümlerde bunlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Buradaki ithalatçı ve bayi risk alıyor kısaca. sizin istediğiniz bisikletten bir tane getiremiyor. kotası var. satan adam her boyundan en az 2 veya 3 tane alacaksın diyor. en çok tercih edilen kadro boyu bizim ülke için 18". ama 16, 18, 20 varsa 22 inçten üçer set aldı. hatta buların tanesini 500 usd den aldı diyelim. 4000 ila 6000 usd sadece 4 ebat tek model için ödeyecek. burada gümrük vergisi ödeyecek, nakliye de ödeyecek. bayi kar ekleyecek. vitrine çıkacak. satan bayinin gizli maliyetleri de yavaş yavaş bisiklet maliyetine yansıyacak. dükkan kirası, kiradan alına stopaj, çalıştırdığı işçinin sigorta primi, yakılan elektrik. satılmayan her gün bu maliyetler bisiklette ekleniyor. 22 inç belki 4 sene satılmayacak, 20 inç 5 sene bekleyecek. bunlar maaliyetlere yansır.

sorulması gereken soru şu: neden bu kadar vergi var? toplanan bu kadar vergi nereye harcanıyor? sizin sorunuzun kök soruları bunlar, çözümlenmesi gereken ilk düğümlerde bunlar.
Bayi aldigi riski her kur yukselisinde geri donulmemek uzere fiyatlari guncelleyerek yonetiyor zaten. Sadece vergiyle cozulecek bir durum degil.
O dediginiz butun masraflari Giant in dunyanin her yerindeki bayileri de yapiyor. Bu bisikletin 2021 modelinin, avrupa satis fiyati 1499 avro. TR de 2020 modelini 2000 avroya satiyorlar. arada 500 avro fark var ki yeni modelini ne kadar satarlar bilmiyorum, 700 avro diyebiliriz aradaki farka (amerikada 250 dolar artirmislardi 2021 fiyatini). Avrupadaki bayinin kari, kira gideri, calistirdigi personel gideri, euro bazinda turkiyeden cok daha fazla ayrica.
Kanaatim odur ki, tr de pazar kucuk oldugundan, satis hedefleri cok buyuk degil ve genel alim gucu dusuk oldugundan bu tarz bisikletleri alabilecek insanlarin bu farki odeyebilecegi dusunulerek kar maksimizasyonu yapiliyor.

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
Bayi aldigi riski her kur yukselisinde geri donulmemek uzere fiyatlari guncelleyerek yonetiyor zaten. Sadece vergiyle cozulecek bir durum degil.
O dediginiz butun masraflari Giant in dunyanin her yerindeki bayileri de yapiyor. Bu bisikletin 2021 modelinin, avrupa satis fiyati 1499 avro. TR de 2020 modelini 2000 avroya satiyorlar. arada 500 avro fark var ki yeni modelini ne kadar satarlar bilmiyorum, 700 avro diyebiliriz aradaki farka (amerikada 250 dolar artirmislardi 2021 fiyatini). Avrupadaki bayinin kari, kira gideri, calistirdigi personel gideri, euro bazinda turkiyeden cok daha fazla ayrica.
Kanaatim odur ki, tr de pazar kucuk oldugundan, satis hedefleri cok buyuk degil ve genel alim gucu dusuk oldugundan bu tarz bisikletleri alabilecek insanlarin bu farki odeyebilecegi dusunulerek kar maksimizasyonu yapiliyor.
zaten sorunuzun yanıtını vermişsiniz. burası üçüncü dünya ülkesi muamelesi görüyor. alabiliyorsanız yurtdışından alın. bırakın alamayanlar burada derdine yansın. üzülmeyin özetle.

Turist olarak gidip getirenler daha avantajlı çünkü oradaki vergiyi ödeyip tekrar havaalında ödediğin vergiyi geri alıyorsun birde Türkiyeye girişte yolcu beraberi bisiklete vergi ödemiyorsun.

Geçen gün Aliexpess'ten bir ürün aldım ama daha ülkeye bile gelmedi olarak görünüyor. Az önce değişik bir kargo mesajı geldi. Bunun ne olduğunu bilen ya da bir fikri olan var mı acaba? IMG_20210202_162942.png

☝Şu mesajı bir güncelleyeyim. Yok mu bilen birisi:)

Amazon İngiltere’den verdiğimiz siparişlerde görünen fiyat haricinde gümrük vergisi veya başka bir şey ödüyor muyuz? Yukarılarda bir arkadaşımız görünen fiyat dışında ödeme çıkmıyor demiş; ama eski tarihli bir mesaj, güncel durum hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

@Torakoabdominal Merhaba,

Amazon.com'da vergiler dahil fiyat çıkıyor. Başka birşey ödemiyorsunuz. Ama ingiltere sitesi için de böyle mi bilmiyorum. Zaten fiyatın yanında artı olarak yazıyor böyle birşey varsa.

Yurt disindan siparislerde 5 siniri konusundan bilgisi, tecrubesi olan var mi? Bu siparis sayisi siniri mi yoksa urun sayisi siniri mi? Tek seferde 5 urunden fazlasi satin alinamiyor mu? Bir de limitin asilmasi durumunda ne oluyor?

eskiden 70 dolarlık bir sınır vardı, daha sonra bu sınır 35'e çekildi. sanıyorum şimdi herhangi bir sınır olmaksızın her sipariş gümrüğe giriyor. ptt ürünü teslim ederken sizden gümrük ücreti tahsil ediyor. bu durumda bazı aksesuarları çinden almanın bir mantığı kalmadı. 3 dolarlık bir ürün alıyorsunuz 20 - 30 günde geliyor. ne zaman teslim edileceği belli değil, teslimatta 17 lira para alıyorlar.

Geri