Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.367
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Geçenlerde yaşadığım bir alışveriş deneyimini paylaşmak istedim.
Ben amazon.com.tr den satıcısı "amazon germany" olan evle ilgili birkaç ürün almıştım. Ürünler kargoya verildiği sırada ürünlerin farklı renklerini almak istediğime karar verdim. Ancak kargo yola çıkmıştı. Amazon müşteri hizmetleri ile görüştüm. Ürünler elinize geldiğinde iade süreci başlatın. Dediler. Zararım ne olacak? diye sordum. Vergisi ve kargosu var bu ürünlerin sonuçta fiyatı içinde. Hiçbir zararınız yok dediler. İnanmadım.
Ürünler 2. gün elimdeydi. Evet 2 günde almanyadan elime ulaştı. Hemen iade sürecini başlattım. Ertesi gün dhl gelip evden iadeleri aldı. Alışverişin 4. günü iade tutarları kartıma yapılmıştı. Hiçbir kesinti vs yapılmadı.
Şimdi satıcısı amazon germany olan bisiklet yedek parça vs bakıyorum. Sepette vergi ve shipping birlikte fiyatı görünüyor. Aynı ürünün tr fiyatı ile karşılaştırıp (eğer tr de varsa) alınacaklar listesine ekliyorum. Fiyat avantajı varsa rahatlıkla alınabilir diye düşünüyorum. Sorun çıktığında iade hızlı ve düzgün gerçekleşiyor. Test edildi onaylandı. Hatta kargo türkiyedeki bir çok satıcıdan daha hızlı geliyor.
Amazon'da çok şaşırtıcı uygulamalar ve fırsatlar var.
- 2 kere farklı bisiklet ürünlerini AliExpress'te üreticisinin resmi mağazasında sattığı kargo ve vergi hariç fiyatın altında Amazon.com.tr üzerinden kargo ve vergi dahil aldım.
- Türkiye'den alınmış teknoloji ürünü (M2 SSD) ilk ayı geçirdikten sonra arızalandığında servisle muhatap olunurken Amazon Germany'den alındığı için ücretsiz kargoyla geri gidip ücreti iade edildi.
- Amazon.com.tr'nin kendi sattığı düşük bedelli ürünler iade edilmek istendiğinde "ürün sizde kalsın" denip ücreti iade ediliyor.
- Prime'ın ertesi gün teslimi sayesinde artık market ürünleri için bile Amazon'a bakıyorum, akşam 21:00'de aklıma gelip aldığım 2.5 liralık ürün ücretsiz kargoyla sabah evde oluyor.
Amazon.com.tr sitesinde ürün bulma işini başarısız buluyorum, kategori gezmek zaten zor, arama da çok doğru çalışmıyor. Site içi aramada mesela XYZ ürününü arattığımda aradığımdan başka alakasız bir sürü şey geliyor, google'da "XYZ amazon" yazınca tam aradığım geliyor. Ben de ürün arayışlarımı başka yerlerden yapıp finalde Amazon.com.tr'de fiyatını kontrol etmeden hiçbir şey almıyorum artık.