Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Gümrük kontrolü sırasında faturada belirtilen tutar ikna edici olmaz ise sizi gümrüğe davet edip ödeme belgelerini talep edebilirler.
Wetsuit'ler kontrole tabi ürünlerdir. Geçmiş sayfalarda bir arkadaşın yaşadığı acı tecrübeyi siz de yaşamayın.
Hocam anlıyorum ama ben hani yeni alinmiş gibi yollamayacağım. Paketi açacak falan, öyle tekrar bir torbaya daha önce kullanılmış gibi koyacak. Bunda da sorun çıkarmı ki? Velev ki orda unutmuşum veya kullanması icin kendisine vermişim, geri yolluyor mesela..

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Hocam anlıyorum ama ben hani yeni alinmiş gibi yollamayacağım. Paketi açacak falan, öyle tekrar bir torbaya daha önce kullanılmış gibi koyacak. Bunda da sorun çıkarmı ki? Velev ki orda unutmuşum veya kullanması icin kendisine vermişim, geri yolluyor mesela..
Yurtdışından birisi sana yollayacaksa yinede gümrük belgesi doldurmak zorunda ve paketin içeriğinin değerini yazması lazım. Türkiyeye geldiğinde paket yine gümrüğe girecek ve belirtilen ücret üzerinden gümrük ücreti ödeyeceksin.. Ben sürekli aileme yolluyorum, paket içeriğinin değerini düşük yazıyorum şuana kadar (yeni gümrük yasasından sonra yollamadım ) bir sorun çıkmadı ama illa sorunsuz geçecek diye bir kaidede yok.

Şayet alacaksan ve alacağın kıyafet ağır değilse benim adresime yollat 16 temmuzda Türkiyeye geleceğim Bursada ise elden alırsın, başka şehirde isen alıcı ödemeli postalarım sana.. Ağırlığı önemli benim için zira kilo hakkım çok yok. Ama limitini aşan kilo ücretini öderim dersen sorun yok..

Keşke size iyi haber verebilseydim, ama maalesef Türkiye'de kurallar farklı işliyor. Gerekli izahatı @Semih Cavdar yapmış.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhaba,

son fiyatlar hakkında fikir vermesi için yazıyorum. bike24' ten dış lastik aldım. 47,04 euro ürün için 19,99 euro kargo ve 230 TL ptt gümrük ödedim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Şu ve sonraki birkaç mesaja bir göz atmanızda fayda var: Wiggle gönderim

Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu link.

Yurtdışından birisi sana yollayacaksa yinede gümrük belgesi doldurmak zorunda ve paketin içeriğinin değerini yazması lazım. Türkiyeye geldiğinde paket yine gümrüğe girecek ve belirtilen ücret üzerinden gümrük ücreti ödeyeceksin.. Ben sürekli aileme yolluyorum, paket içeriğinin değerini düşük yazıyorum şuana kadar (yeni gümrük yasasından sonra yollamadım ) bir sorun çıkmadı ama illa sorunsuz geçecek diye bir kaidede yok.

Şayet alacaksan ve alacağın kıyafet ağır değilse benim adresime yollat 16 temmuzda Türkiyeye geleceğim Bursada ise elden alırsın, başka şehirde isen alıcı ödemeli postalarım sana.. Ağırlığı önemli benim için zira kilo hakkım çok yok. Ama limitini aşan kilo ücretini öderim dersen sorun yok..

Çok çok tesekkur ederim. Olmadı iletişime geçeyim sizinle model seçip. Inanın mahcup oldum teklifinize.

Keşke size iyi haber verebilseydim, ama maalesef Türkiye'de kurallar farklı işliyor. Gerekli izahatı @Semih Cavdar yapmış.

Gerçekten çok şaşkınım. Resmen kapatmışlar ülkeyi. peki çekinerek soracağım, 150 euro altındaki alış veriş içinde bu prosedür geçerli mı? Yani diğer konuda bahsettiğiniz tareks e girdigi için.. Yoksa sorun 150 euroyu geçince mı başlıyor? En azından ona göre bir wetsuit seçebilirim.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
@Ceasar Bravo 150 euro altı için standart bir işlem ücreti ile ab ülkelerinden gelen ürünler için yüzde 20, ab dışı ülkeler için yüzde 30 vergi alınıyor.

Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu link.

Çok çok tesekkur ederim. Olmadı iletişime geçeyim sizinle model seçip. Inanın mahcup oldum teklifinize.

Gerçekten çok şaşkınım. Resmen kapatmışlar ülkeyi. peki çekinerek soracağım, 150 euro altındaki alış veriş içinde bu prosedür geçerli mı? Yani diğer konuda bahsettiğiniz tareks e girdigi için.. Yoksa sorun 150 euroyu geçince mı başlıyor? En azından ona göre bir wetsuit seçebilirim.
150 euro alt ithalat gümrük mevzuatına tabi değil.
@makaram ’ın belirttiği şekilde vergi oranları var ve 30 kilo sınır bulunuyor.

Benim sorma nedenim aslında yüksek miktarli ürün almak değil çünkü 150 euro sınırı olduğu için. Burada 105 r7000 uzun bacak 11-34 ruble ve 50-34 sistem bulmak zor bulsanda fiyat sisiriyorlar stok az diye. soruyu sorarken detay vermediğim için yanlış anlaşılmalar olmuş, özür dilerim.. ayrica geçen ay garmin 530 bundle getirdiler kutusunun içinde problem olmadi. O yüzden böyle bir soru sordum oradan temin edersem ücretini öderim gelen akrabalara getirtirim diye. Yinede herkese teşekkür ederim cevaplar için.

Yurt dışından kask veya koruyucu elbise tarzı şeyler almayın ! Çünkü teste tabi tutuyorlar ! kaskınızın bu denemelerde kırılma durumu varmış. Bunu en son işlem yaptırdığım gümrük müşaviri çocuk söyledi. Sele , zincir , teker ,lastik ,elektronik ürün vs bunlarda bu tarz sorunlar yok. Gümrük mevzuatı'nı yazan bile işin içinden çıkamıyor bu memlekette. Vereceğiniz ürünün önce gümrükteki muamelesini öğrenin öyle verin. PTT ile de geliyorsa bir çok ıvır zıvır paradan kurtuluyorsunuz. Ama gene de yüzde 30 dan fazla vergi çıkıyor. En güzeli biri gelirken yanında getirecek.

09 Haziran Bike-discount alışverişim bugün teslim edildi. 62Euro ürüne 208₺vergi verdim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
arada maap övüyorum ama sponsorum değiller hala :)
Sene başında indirim kuponu ile aldığım taytı büyük ihtimalle sele ucuna taktım ve ufak bi delik oluştu, maap da sigorta uygulaması olduğunu biliyordum ama %40 indirim veriyorlardı sadece , yazdım kendilerine ertesi gün dönmüşler çok üzüldük başına gelene tayt sende kalsın biz sana aynı modelde istediğin renkte gönderelim yada bedelini kupon olarak hesabına yükleyelim diye, belki çok normal dışarda ama ülkemde başıma geldiği için çok mutlu etti, üstelik gümrük vs de onlar karşılıyor ücretsiz gönderecekler başka bi rengini öyle tercih ettim
Sene başında indirim kuponu ile aldığım taytı büyük ihtimalle sele ucuna taktım ve ufak bi delik oluştu, maap da sigorta uygulaması olduğunu biliyordum ama %40 indirim veriyorlardı sadece , yazdım kendilerine ertesi gün dönmüşler çok üzüldük başına gelene tayt sende kalsın biz sana aynı modelde istediğin renkte gönderelim yada bedelini kupon olarak hesabına yükleyelim diye, belki çok normal dışarda ama ülkemde başıma geldiği için çok mutlu etti, üstelik gümrük vs de onlar karşılıyor ücretsiz gönderecekler başka bi rengini öyle tercih ettim
E72F1F4A-E7ED-4D59-AC8A-B8D69F68FDFF.jpeg

Arkadaslar ıkı hafta sonra ısveçten arkadaslarım gelecek. Onlara bisiklet aksesuar sparişi vermek isityorum. Ne çeşit ürünler daha karlı olur?
Yol bilgisayarı yada ayakkabı pedal gibi bir şey düşünüyorum ama..

Herkese selamlar, günaydın.
Yurt dışı alışverişlerinde ki ay içerisinde verilen sipariş 5 adetle sınırlı olduğunu yeni öğrendim. Bu sınırlama 1-31 temmuz arasında verdiğim 5 adet siparişim 1 ağustosta yenilenecek mi? Yoksa en son sipariş verdiğim tarih mi baz alınacak? Bilgisi olan arkadaşlarım var mı?

Arkadaslar ıkı hafta sonra ısveçten arkadaslarım gelecek. Onlara bisiklet aksesuar sparişi vermek isityorum. Ne çeşit ürünler daha karlı olur?
Yol bilgisayarı yada ayakkabı pedal gibi bir şey düşünüyorum ama..
Neye ihtiyacın varsa onları sipariş ver. Lastik, iç lastik tarzı ürünleride depolama amaçlı sipariş verebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: nagoddogan
Herkese selamlar, günaydın.
Yurt dışı alışverişlerinde ki ay içerisinde verilen sipariş 5 adetle sınırlı olduğunu yeni öğrendim. Bu sınırlama 1-31 temmuz arasında verdiğim 5 adet siparişim 1 ağustosta yenilenecek mi? Yoksa en son sipariş verdiğim tarih mi baz alınacak? Bilgisi olan arkadaşlarım var mı?

Son 5 alışverişten ilkinin gümrüğe girişinden itibaren 30 gün geçmiş olması lazım.
Bazı kaynaklar kanunda takvim ayının kastedildiğini, her ay başı sıfırlanacağını belirtiyor ama bence yasal metin yeterince açık değil:
(link)
"Takvim ayı" ya da "30 gün" gibi ifadeler kullanılsaydı daha net olurdu.
Yine birçok kaynakta "5 ürün" deniyor ama bunun doğru olmadığını, aslında "5 gönderi" demenin daha doğru olduğunu söyleyebilirim, çünkü ben tek alışverişte 8, ay içinde 4 alışverişte 20'ye yakın ürün aldım. Resmi metin zaten "5 ürün" demiyor, "en fazla 5 taşıma senedi muhteviyatı eşyanın" diyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Son 5 alışverişten ilkinin gümrüğe girişinden itibaren 30 gün geçmiş olması lazım.
Bazı kaynaklar kanunda takvim ayının kastedildiğini, her ay başı sıfırlanacağını belirtiyor ama bence yasal metin yeterince açık değil:
(link)
"Takvim ayı" ya da "30 gün" gibi ifadeler kullanılsaydı daha net olurdu.
Yine birçok kaynakta "5 ürün" deniyor ama bunun doğru olmadığını, aslında "5 gönderi" demenin daha doğru olduğunu söyleyebilirim, çünkü ben tek alışverişte 8, ay içinde 4 alışverişte 20'ye yakın ürün aldım. Resmi metin zaten "5 ürün" demiyor, "en fazla 5 taşıma senedi muhteviyatı eşyanın" diyor.

Amazonda mh ile gösüştüm, bana her ayın 1. günü sıfırlanır dedi. 5 üründen kasıt nedir anlamış değilim. Gümrüğe gelen her paket için olabilir. Paket içeriği adede tabi olmayabilir."kendi yorumum"
Off bıktım şu net olmayan genelge ve yasalardan. 1-2 ürün alıp spor aktivitesi yapacağız düşündüğümüz şeylere bak ya.

İlave olarak: Amazon mh geri dönüşüne göre geri dönen ürünümü yeniden sipariş verdim. Bakalım ne olacak. Ayrıca ürün bedeli iade oldu. Fakat gümrük bedeli 60 gün içinde iade olur dendi. Al sana bir saçmalık daha.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.t
Amazonda mh ile gösüştüm, bana her ayın 1. günü sıfırlanır dedi. 5 üründen kasıt nedir anlamış değilim. Gümrüğe gelen her paket için olabilir. Paket içeriği adede tabi olmayabilir."kendi yorumum"
Off bıktım şu net olmayan genelge ve yasalardan. 1-2 ürün alıp spor aktivitesi yapacağız düşündüğümüz şeylere bak ya.

İlave olarak: Amazon mh geri dönüşüne göre geri dönen ürünümü yeniden sipariş verdim. Bakalım ne olacak. Ayrıca ürün bedeli iade oldu. Fakat gümrük bedeli 60 gün içinde iade olur dendi. Al sana bir saçmalık daha.
Gönderi tutarınızın 150 euro altında olduğunu varsayarak yazıyorum. Çünkü bu limit 150 euro altı tutarındaki siparişler için geçerli.

Aynı ay içinde aynı şahıs adına 5 adet sipariş hakkınız var. Buradaki 5 limiti paketin içindeki ürün adedi değil.
Misal; Temmuz ayı içinde 5 farklı gönderi takip numarasına bağlı sipariş verebiliyorsunuz. Gönderilerin içindeki ürün miktarından bağımsız olarak.

290679 dosyayı görüntüle

Öncelikle geçmiş olsun, olabiliyor böyle taktırmalar. :) Ama, kendim yaşamış kadar sevindim durumunuza, firmanın ürününün arkasında durmasına.
İnsana değer, böyle birşey işte! Merak ettiğim, maap'ın sitesinden mi almıştınız? Ne gibi bir garantiden bahsediliyor ve sağlanıyor acaba?

Rapha'da da buna benzer (hatta bedenimizdeki değişmeler karşısında yeni bedene değişim) gibi vaadleri vardı internet sitelerinde. Böyle bir garanti mi?

Aliexpress den 6 tane ürün aldım. 5 sipariş olayı olduğu için 2 ürünü aynı satıcıdan aldım ama satıcı ayrı ayrı gönderdi. Bu 6 gönderinin 3'ü Aras ile gelecek 3'ü PTT ile. Haziran ayının sonlarında da 4 tane yurtdışı kargom geldi. Şimdi merakla bekliyorum bakalım ne olacak. 30 gün olayı varsa 1 siparişimin girişine izin verecekler. Yok ayın başında sıfırlanıyorsa 1'i kalacak. Bir ihtimal girişler farklı kurumlardan olacağından belki sıkıntısız gelir diye düşünüyorum.

Geri