Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Aliexpress den 6 tane ürün aldım. 5 sipariş olayı olduğu için 2 ürünü aynı satıcıdan aldım ama satıcı ayrı ayrı gönderdi. Bu 6 gönderinin 3'ü Aras ile gelecek 3'ü PTT ile. Haziran ayının sonlarında da 4 tane yurtdışı kargom geldi. Şimdi merakla bekliyorum bakalım ne olacak. 30 gün olayı varsa 1 siparişimin girişine izin verecekler. Yok ayın başında sıfırlanıyorsa 1'i kalacak. Bir ihtimal girişler farklı kurumlardan olacağından belki sıkıntısız gelir diye düşünüyorum.

Umarım sorun yaşamazsınız. Ama öyle olmuyormuş. TC üzerinden takip ediliyor dedi bana gümrükçü bir arkadaş. Bende bazı ürünleri aliamca bazı ürünleri de amazon üzerinden sipariş vermiştim. Bazıları aras ile bazıları ptt ile bazıları amazon kuryesi ile geldi.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Scudo
Umarım sorun yaşamazsınız. Ama öyle olmuyormuş. TC üzerinden takip ediliyor dedi bana gümrükçü bir arkadaş. Bende bazı ürünleri aliamca bazı ürünleri de amazon üzerinden sipariş vermiştim. Bazıları aras ile bazıları ptt ile bazıları amazon kuryesi ile geldi.

Bakalım. Pahalı şeyler değil ufak aksesuar ve parçalar. Ama beklemek sıkıntı. Mesela furç kapağı altına milimlik spacerlar, memlekette yok, üç kuruşluk şeyler. Aras ile gelenler girsin de PTT'de çözülüyor bir şekilde araya tanıdık sokunca.

Öncelikle geçmiş olsun, olabiliyor böyle taktırmalar. :) Ama, kendim yaşamış kadar sevindim durumunuza, firmanın ürününün arkasında durmasına.
İnsana değer, böyle birşey işte! Merak ettiğim, maap'ın sitesinden mi almıştınız? Ne gibi bir garantiden bahsediliyor ve sağlanıyor acaba?

Rapha'da da buna benzer (hatta bedenimizdeki değişmeler karşısında yeni bedene değişim) gibi vaadleri vardı internet sitelerinde. Böyle bir garanti mi?
Teşekkür ederim, kendi sitesinden aldım, sitede şöyle bi bilgi var eğer kaza Sonucu bir yırtık vs oluşursa %40 bi sonraki ürünü indirimli alırsın diyor. Yani bir sigorta var , fakat bana uygulanan bunun dışında oldu ürün hatası kabul edilip yenisi verildi bahsi geçen sigorta değil kendi garantisinden değişti . Garanti süresine ilişkin bilgim yok detaylı incelemedim

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Bakalım. Pahalı şeyler değil ufak aksesuar ve parçalar. Ama beklemek sıkıntı. Mesela furç kapağı altına milimlik spacerlar, memlekette yok, üç kuruşluk şeyler. Aras ile gelenler girsin de PTT'de çözülüyor bir şekilde araya tanıdık sokunca.
En son siparişim ptt ile geldi. Aliamca üzerinden hala gümrüğe varmadı gözküyor. PTT nin ne kadar gevşek bir çalışma disiplinine sahip olduğu ortaya çıkıyor. Sorunsuz teslim alırsınız umarım.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Merhaba.
Yeni gümrük yönetmeliğinden sonra yurtdışından alınan lastikler gümrüğe takılıyor mu?
Yakın zamanda satın alıp sorun yaşayan var mı?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhaba.
Yeni gümrük yönetmeliğinden sonra yurtdışından alınan lastikler gümrüğe takılıyor mu?
Yakın zamanda satın alıp sorun yaşayan var mı?
Lastikler gümrükte takılmıyor. Yani lastik olarak sorun yok. Eğer 150 euro yu geçiyorsa gümrük te ek işlemler yapılıyor ve daha fazla
vergi ve para ödüyorsunuz.

Arkadaşlar selam,

aşağıdaki linkte bulunan yol bilgisayarını almayı düşünüyorum ancak birden fazla seçeneği var.
en uygunu 451TL, ancak hız sensörü olan versiyonu 700 küsüre çıkıyor.
Hız sensörüne gerek varmı ? zaten gps üzerinden ölçüm yapmıyor mu ? brezilya sensör filan bişeyler yazıyor :)
Kafam karıştı valla destek olabilirseniz sevinirim.

(link)

Arkadaşlar selam,

aşağıdaki linkte bulunan yol bilgisayarını almayı düşünüyorum ancak birden fazla seçeneği var.
en uygunu 451TL, ancak hız sensörü olan versiyonu 700 küsüre çıkıyor.
Hız sensörüne gerek varmı ? zaten gps üzerinden ölçüm yapmıyor mu ? brezilya sensör filan bişeyler yazıyor :)
Kafam karıştı valla destek olabilirseniz sevinirim.

(link)
IGS değil ama benzeri ürün amazon ile bahsettiğiniz fiyatlara geliyor (link), (link) Hatta yine amazondan igs50e alanlarda vardı bu fiyatlara geliyordu, döviz vs gün içinde değiştiği için fiyatlarda 3-5 farklılık çıkabilir. Ben aliexpressten tam paketini aldım. Bende 2 bisiklet var sensörler yol bisikletinde takılı duruyor, sadece saati çıkarıp diğer bisiklete takıyorum. Direk gpsten veri alınca gidilen mesafe ve hızda küçük farklılıklar oluyor. (anlık gps kopmalarından kaynaklı) Onun dışında alıp almamak size kalmış. (link)

IGS değil ama benzeri ürün amazon ile bahsettiğiniz fiyatlara geliyor (link), (link) Hatta yine amazondan igs50e alanlarda vardı bu fiyatlara geliyordu, döviz vs gün içinde değiştiği için fiyatlarda 3-5 farklılık çıkabilir. Ben aliexpressten tam paketini aldım. Bende 2 bisiklet var sensörler yol bisikletinde takılı duruyor, sadece saati çıkarıp diğer bisiklete takıyorum. Direk gpsten veri alınca gidilen mesafe ve hızda küçük farklılıklar oluyor. (anlık gps kopmalarından kaynaklı) Onun dışında alıp almamak size kalmış. (link)
Teşekkür ederim hocam

İgs50s modeli sonunda geliyor. 1 temmuz da sipariş etmiştim bayramdan dolayı gümrükte bayağı kaldı ama şimdi Kayseri’ye doğru yola çıktı.

Aşağı görseldeki modeli sipariş ettim (göründüğü ekipmanlar ile). 621 lira burası tuttu. Gümrük vergisi ise toplamda 30 lira 96 kuruş çıkartmışlar. Ben daha fazla bekliyordum ama uyguna çıkartmışlar.
291661 dosyayı görüntüle

Merhabalar, Wiggle’dan takipli kargo hariç 104.15 dolarlık ürün aldım ancak görselde de göründüğü gibi 2 çift dış lastik aldım. Adet’ten kaynaklı bi sorun çıkartabilir mi gümrükte?

ADE9A2D9-2786-41D5-8E83-EF7DE4D99E6E.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhabalar, Wiggle’dan takipli kargo hariç 104.15 dolarlık ürün aldım ancak görselde de göründüğü gibi 2 çift dış lastik aldım. Adet’ten kaynaklı bi sorun çıkartabilir mi gümrükte?

291723 dosyayı görüntüle
Aldığın adet ile ticaret yapamayacağına göre bir sorun çıkmaz ama burası Türkiye her an her şey olabilir 🤣

Arkadaşlar selam,

Garanti kapsamında değişen trainer, tekrar gümrüğe takıldı. fiyatı 150 euro üzeri olduğu için ticari işlem görüyor. Beyanname doldurmak gerekiyor ama sistemi anlamadım, beni yönlendirebilecek biri var mı bu konu için? teşekkürler

• Üzgün
Tepkiler: oscak41 ve sccetin
Arkadaşlar selam,

Garanti kapsamında değişen trainer, tekrar gümrüğe takıldı. fiyatı 150 euro üzeri olduğu için ticari işlem görüyor. Beyanname doldurmak gerekiyor ama sistemi anlamadım, beni yönlendirebilecek biri var mı bu konu için? teşekkürler

Benim de garanti kapsamında Hollanda'ya gönderdiğim ve gönderirken hiçbir kargo bedeli ödemediğim harici hard diskim yenilendikten sonra bana geri gönderilirken vergi çıkmıştı. İçinde kurtarılan verilerim olunca pek peşine düşmeden ödeyip geçmiştim vergisini.

Vergiden kurtulmanın bir yolu olduğunu sanmıyorum ama belki garantiyi karşılayan firma vergiyi (ek masrafı) da ödemeyi kabul edebilir. Denemek lazım.

Vergiyi ödemek isterseniz, size gönderilen formu vs doldurup imzalayıp gönderiyorsunuz, ücreti de belirttikleri hesaba havale yapıyorsunuz.

Arkadaşlar selam,

gümrük müdürlüğüne garanti kapsamında değişim olduğu ile ilgili belgeleri bir dilekçe ile bildirin.

GÜMRÜK KANUNU (1)(2) Kanun Numarası : 4458

Madde 142 – Tamir amacıyla geçici ihraç edilen eşya, tamiratın garanti nedeniyle sözleşmeye bağlı olarak veya kamuni bir yükümlülüğe dayanarak ya da bir imalat hatası nedeniyle, bedelsiz yapıldığının kanıtlanması halinde, serbest dolaşıma ithalat vergilerinden tam muaf olarak girer. Ancak, söz konusu eşyanın serbest dolaşıma ilk girişi sırasında kusurlu olduğunun dikkate alınarak işlem yapılmış olması halinde, bu hüküm uygulanmaz.

gümrük müdürlüğüne garanti kapsamında değişim olduğu ile ilgili belgeleri bir dilekçe ile bildirin.

Madde 142 – Tamir amacıyla geçici ihraç edilen eşya, tamiratın garanti nedeniyle sözleşmeye bağlı olarak veya kamuni bir yükümlülüğe dayanarak ya da bir imalat hatası nedeniyle, bedelsiz yapıldığının kanıtlanması halinde, serbest dolaşıma ithalat vergilerinden tam muaf olarak girer. Ancak, söz konusu eşyanın serbest dolaşıma ilk girişi sırasında kusurlu olduğunun dikkate alınarak işlem yapılmış olması halinde, bu hüküm uygulanmaz.

hiç bir şekilde ikna edemedim, elimde arızalı olduğuna dair evraklar olmasına rağmen, değişim ürünü olduğunu ve daha önce vergisini ödediğimi bile kanıtlamama rağmen yeniden vergilendiriliyor.

ürünü normal posta gönderisi şeklinde göndermemem gerekiyormuş..

hiç bir şekilde ikna edemedim, elimde arızalı olduğuna dair evraklar olmasına rağmen, değişim ürünü olduğunu ve daha önce vergisini ödediğimi bile kanıtlamama rağmen yeniden vergilendiriliyor.

ürünü normal posta gönderisi şeklinde göndermemem gerekiyormuş..
Dilekçe ile başvur resmi olur. Kanun maddelerine atıfta bulun. Kanıtlarını dilekçende belirt ekine koy. sözlü iş yapma. Dilekçeni evrak kayıttan geçir evrak kayıt numarasını al. Dilekçene cevap vermek zorundalar. Bakalım ne diyecekler.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve ufuq81
Şuanda bir siparişte en fazla 3 ürün mü alınabiliyor?

Öyle bir kural yok, 1 ayda 5 sipariş sınırı var (5 parça ürün değil, gümrüğe varan, içinde kaçar adet ürün olduğundan bağımsız 5 farklı sipariş).

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr

Selamlar, burada bir düzeltme yapmak isterim.
Alıntılamış olduğunuz gümrük kanunu maddesi hariçte işleme rejimi kapsamında ithalat/ihracat beyannamesine tabi ürünler için geçerlidir.
Posta kargo yoluyla verilen siparişler hariçte işleme rejimine girmediği için bu kapsamdan yararlanamaz.

Bu yüzden gümrük memuru ikna olmamış ve normal prosedür olarak yeniden vergilendirilmesini istemiş.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri