Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Ürünün bedeli neydi? Şahıs tarafından gönderilen ürünlerde fatura vs istenmiyor mu acaba?

Neye göre vergilendirilecek peki? Ortada fatura veya herhangi bir bedeli belirten resmi bir evrak yok.
Yurtdışından gönderirlerde kişiselde olsa invoice doldurmak zorundasın, invoice bir nevi fatura zaten, orada ürün bedelini gönderen yazıyor

Scudo
50 Euro olarak fiyat belirtilmiş. Vergilendirme de buna göre yapılmış. Şahıs tarafından gönderilse dahi fatura olmak zorunda.
Yurtdışından gönderirlerde kişiselde olsa invoice doldurmak zorundasın, invoice bir nevi fatura zaten, orada ürün bedelini gönderen yazıyor

Benim soruma tam olarak cevap verilmemiş aslında tam olarak sormak istediğim şey şu:
Ürünün bedeli 200 euro olsun. Bana arkadaşım bunu alıp gönderse ve gönderirken de 50 euro olduğunu belirtse bana gelirken ürünün gerçek fiyatına bakıyor mu gümrük yoksa paketin üzerinde yazan fiyatı mı esas alıyorlar?

Benim soruma tam olarak cevap verilmemiş aslında tam olarak sormak istediğim şey şu:
Ürünün bedeli 200 euro olsun. Bana arkadaşım bunu alıp gönderse ve gönderirken de 50 euro olduğunu belirtse bana gelirken ürünün gerçek fiyatına bakıyor mu gümrük yoksa paketin üzerinde yazan fiyatı mı esas alıyorlar?

Gümrük memurunun o anki keyfine bağlı

Gümrük memurunun insafına kalmış orası. Şayet şüphe duyarsa internetten fiyatına bakıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: kuzey efe
Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilsin istemem fakat bir ürünün gönderimi hediye dahi olsa ona gümrük vergisi ödemeyeceksiniz anlamı olmaz.
Ürün bedelsiz, hediye, garanti kapsamında vs. olarak gönderilse dahi gümrük için bir tutar belirtilmelidir ki vergilendirilsin.
Okan bey beni yanlis anladiniz, ben neden gümrük vergisi aliyorlar demek istemedim, sadece hediye vs olsada vergi aliniyor demek istedim ve bunu da tüm foruma bilgi olsun diye buraya yazdim.

Yalniz söyle bir sey var, ben 50€ yazdim evet ama nedeni ise almanyada 50€ ya kadar hediye paketlelerine vergi vs yok (bu gönderi sadece sahislar arasinda olmasi lazim, online shop veya herhangi magza hediye yazarsa olmuyor) ondan türkiyeyide ayni sandim ve 50€ olarak belirledim.
Almanyada gümrük memuru süpelendigi her paketi aciyor ve acmadigi paketleride teslim ederken actiriyor. Eger mesela paketin icinden 50€ degilde 3000-4000€ luk bir sey ciksa ozaman afedersiniz adami oyuyorlar.

Benim gönderdigim jant seti kullanilmis oldugu icin 50€ yazinca inandirici olabilir dedim. Bugüne kadar onlarca paket gönderdim bu parca olsun, jant seti vs olsun arkadaslar hic bir ücret vermeden aldilar. Bir defa kücük zarfin icinde bir jonta gönderdim ona mesela pul vergisi vs diye bazi ücretler aldilar. 14TL bir sey di ozaman.

Ürünün bedeli neydi? Şahıs tarafından gönderilen ürünlerde fatura vs istenmiyor mu acaba?
Neye göre vergilendirilecek peki? Ortada fatura veya herhangi bir bedeli belirten resmi bir evrak yok.
Ben kisisel oldugum icin ürünün bedeli icin fatura isteyemezler, onun yerine üzerine yazdigim ücret var ve böyle bir durumda asagida da arkadaslarin yazdiklari gibi memurun insafina kalmis bir sey.
Eger paketi acinca jant setinin 50€ olmayacagini düsünürse ayni jant setini internet üzeri ikinci elde arastirir ve tüm ilanlarin ortalama fiyatini belirler ve ona göre vergi alir.

50 Euro olarak fiyat belirtilmiş. Vergilendirme de buna göre yapılmış. Şahıs tarafından gönderilse dahi fatura olmak zorunda.
Sahis bir fatura kesemez ama dediginiz gibi belirledigim 50€ ya göre vergilendiriliyor. Tabiki memur o 50€ yu yerse.

Evet, cok net kisa ve öz bir aciklama olmus.

Bunu cevabi cok basit, yukarida da aciklamistim. Arkadasin alip göndere bilir ve üzerine 30€ da yazabilir. Yukarida da dedigim gibi eger memur 30€ yu yerse sadece 30€ dan vergilenir ama yemese ve killanirsa ürünün fiyatini arastiri ve fiyati neyse ona göre vergilendirir. Tabiki ürün yeni olursa onu %90 arastirir cünkü yeni ürünü 10 saniyede bulur ve fiyatini ögrenir.

Herkese merhaba,
(link) görebileceğiniz ürün komple standa mı yoksa anahtar koymak için görsellerde olan raf mı? Anlayabilen var mı?

Merhabalar. Wiggle ile merlin arasında fiyat farki birbirine yakin olan ürünü hangisinden almak iyi olur? Yada bu vergilendirme olayi birazda şans deyip herhangi birinden mi alayım? Veya 2 si arasında bu site daha iyi oradan al derseniz oda olur.. (halihazırda wigglede beklediğim kargom var hala ülkeye ulaşım asamasinda 30 marttan beri )

• Beğen
Tepkiler: kuzey efe
Wiggle'da kargo ücreti 4,55 USD iken Merlin'de 10 Euro. Wiggle'da ödemeyi USD kurundan yapabiliyorken Merlin'de Euro kurundan yapabiliyorsunuz. Bunlar benim tercihime yön veren ufak tefek gözüken ayrıntılar. 30 Mart tarihi çok uzak bir tarih değil. Süreç normal işliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ufuq81
@gunerokn dediğiniz gibi ama ürün misal 90 usd iken merlinde 80 euro oluyor fiyat olarak kıyaslama yaptığımda neredeyse aynı fiyata geliyorlar. Asıl aklimdaki soru vergilendirme durumu. Merlin sanirim %30 ama wiggle urun çıkış durumuna göre %30 veya daha az olabiliyor diye biliyorum.. Yinede teşekkür ederim yorumunuz için. Hayirli günler dilerim

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
wiggle genelde %18 merlinde durumlar şansa göre

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Herkese merhaba,
Nereye yazacağımı bilemediğim için buraya yazdım.
(link) ürünleri hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Gidon, gidon boğazı vs alınır mı?

Bikeinn den Alışveriş yapan varmı son zamanlarda gümrük vergisi %18 mi alıyor.

Teşekkür ediyorum 🫶

Merhabalar, bir hafta önce gerçekleştirdiğim yurtdışı alışveriş bilgilerim. ( gümrük kargo vs) Bu aralar alışveriş yapacak olan arkadaşlar için belki referans olur. Soldaki bike components, sağdaki bike discount alışveriş bilgileri. Siparişleri 26 nisanda verdim, 5 mayısta gümrüğe girdi, 8 mayısta ise kargolar teslim edildi.
E22B97CA-6EC9-46B2-AE21-C2BCA40537B3.jpegD5AD01E3-2E0B-4883-9EAA-E3315BA0317E.jpeg67ABC0FF-659E-449D-869B-784EAA77EDD6.jpeg3D215786-DA83-4E07-9B41-2FAF57694E75.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Arkadaşlar selam,

Gümrükte 150 euro sınırı muhabbetinden haberim var, fakat 5 adet (5 parça ürün sanırım kastedilen) sınırından sipariş verdikten sonra haberim oldu.

2 adet matara kafesi, 1 adet zil, 2 farklı vida (toplam 6 adet, yani bildiğiniz 6 adet m5x10 ve m5x12 vida), 2 adet sibop kapağı, 2 adet suluk maşa montaj aparatı, toplamda 13 adetten oluşan, maliyeti 102 euroluk bir sipariş verdim.

İptal için bike-discount'a hemen yazdım, fakat DHL'e teslim etmişler.

Son zamanlarda yurt dışı alışverişlerinde 5 adedi aşan arkadaşlar var mı aranızda, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Şu memleketin vatandaşı olmak iyiden iyiye ızdırap olmaya başladı. Elektronik sigaralar, kaçak tütünler, kaçak göçmenler ortalıkta cirit atsın, benim fazladan 2 adet sibop kapağım ve 6 adet vidam yüzünden kıytırık siparişim gümrüğe takılsın...

Alışverişlerde 5 parça sınırı yok, 1 ay içinde 5 paket sınırı var.
Sadece bireysel kullanım için abartılı sayıda malzeme içeren paketlerde sorun çıkabilir. Mesela 10 tane matara kafesi, 20 tane zil. Vidalarda sorun çıkacağını sanmıyorum, benim 1000'li paket M5-6-7-8 paketi almışlığım var.

(Not: bunun için konu açmanıza gerek yoktu, yurtdışı alışveriş konusunda bu bilgi tekrar tekrar geçiyor. Geçmese bile oraya yazabilirsiniz ki muhtemelen bu konu da oraya taşınır) taşındı

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hasanazmi

Şurada bu konu tartışılmış. Geçmiş siparişlerimi inceledim, hakikaten tek bir siparişte hiçbir zaman 5 parça ürün sınırını aşmamışım (tesadüfen, bildiğimden değil). Siz mesela son zamanlarda 8-10 parça bir sipariş teslim aldınız mı?

Şurada bu konu tartışılmış. Geçmiş siparişlerimi inceledim, hakikaten tek bir siparişte hiçbir zaman 5 parça ürün sınırını aşmamışım (tesadüfen, bildiğimden değil). Siz mesela son zamanlarda 8-10 parça bir sipariş teslim aldınız mı?

Ben kanunun güncel halinden sonra 3 defa 5 parçayı geçtim. Tümü AliExpress'ten, 7, 11 ve 16 parça, her biri tek firma tek paket. Ama hiçbirinde bir kişi için abartılı olacak aynı maldan çok fazla sayıda yoktu. 16'lık pakette 6 tane çok renkli LED arka ışık vardı, o da sıkıntı olmadı.

Geri