Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Bu vergi iadesi sadece yurtdışından gelirken çıkış yapılan ülkeden mi alınıyor yoksa Türkiye ye girişte mi iadesi alınıyor ? Bu konuda bilgilendirebilir misiniz. Mesela x siteden Türkiye ye bir kaç ürün aldık ve 1 bin ₺ vergi çıktı, bunun iadesini alabiliyor muyuz ?

KDV (VAT) iadesini çıkış yaptığınız ülkeden alıyorsunuz. Alışveriş yaptığınız ülkeye şahsen giriş çıkış yapmanız, adınıza düzenlenmiş faturaya ya da aracı firma kullanılıyorsa verilen forma da gümrük memurundan export mührü vurdurmanız gerekiyor. Sonraki süreçte ücret iadesi firmadan firmaya değişiklik gösterir. Bazıları komisyon karşılığı bu işlemi aracı bir firmaya bırakıyor, havaalanındaki ofislerinden işlem yapıyorsunuz, bazı firmalar kendileri bu süreci yönetiyor ve sizden mühür vurulan faturayı onlara ulaştırmanızı ya da amazon ,apple gibi birkaç firma mail ile görselini göndermenizi isteyip, sonra iadeyi komisyon kesintisi olmaksınızın kendileri kredi kartınıza iade ediyorlar.

X siteden Türkiye'ye birkaç ürün sipariş ettiğinizde birçok site zaten KDV hariç fiyattan size satışını yapıyor, alacağınız bir iade yok. Burada sizin 1.000TL çıktı dediğiniz muhtemelen gümrük vergisidir ve onun bir iadesi bulunmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Scudo
Ödediğiniz gümrük vergileri için 5 yıl kadar bekleyip ikametinize en yakın okuldaki seçim sandığına başvurmanız gerekiyor. Lakin orada da kesin bir garanti yok maalesef.

İngiltere’den 3 adet 125 dolarlık siparişim oldu. 3 kargo da aynı gün gümrüğe girdi.
Sırası ile ödediğim vergiler 525 tl, 680 tl, 1078 tl. 3 üründe aynı, fiyat aynı ,hepsi aynı yerden alındı. 3 vergi de farklı çıktı 🤔

İngiltere’den 3 adet 125 dolarlık siparişim oldu. 3 kargo da aynı gün gümrüğe girdi.
Sırası ile ödediğim vergiler 525 tl, 680 tl, 1078 tl. 3 üründe aynı, fiyat aynı ,hepsi aynı yerden alındı. 3 vergi de farklı çıktı 🤔

Saçmalık, Rezillik adına ne derseniz diyin. Böyle bir şey olamaz 😒 Tamamen gümrük personeli insafına kalmış demek ki.

Faturada beyan edilen kargo hariç tutarları farklı olabilir.
Bazısı %20 ÖTV'li ürün olabilir, örneğin kulaklık gibi, o zaman gümrük vergisinin dışında %20 daha alınır.
(link), (link)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Yok hocam ürünler kargo kutusunun üstünde 125 dolarlık faturası ile birlikte geldiler. Vergileri %15 ile %30 arasında hesaplamışlar. Ptt personeline sordum abi tamamen memurun o an ki ruh haline göre değişiyor dedi. İtiraz için dilekçe yazabilirsin ama İngiltere olduğu için hepsine %30 vergi kesmedik diye borçlu bile çıkabilirsin o yüzden kurcalama dedi 🤔

Merhabalar wiggle üzerinden 119 dolar tutan alışveriş yapıcam lakin aynı üründen 3 tane. Aynı üründen 3 tane aynı üründen 2 tane mevcut bu sıkıntı yaşatırmı bana ek para isterlermi

e son yazdıklarım aynı katagoride (ikisi) farklı renkler

%100 marka gözlükleri denedim , çok şık ve rahatlar . Kutularıda baya sağlam duruyor ama Türkiyede 8000 tl civarı , bike24 te 100 € ya söylesem gümrükte bir sıkıntı oluyor mu gözlükler için ?

(link)

Merhabalar wiggle üzerinden 119 dolar tutan alışveriş yapıcam lakin aynı üründen 3 tane. Aynı üründen 3 tane aynı üründen 2 tane mevcut bu sıkıntı yaşatırmı bana ek para isterlermi

Çoklu sipariş olan ürünlerde kişisel kullanımda ihtiyaç duyulan birşey ise gümrükte sıkıntı cıkmıyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Agul10
Hocam tam emin olan birisi varsa cevaplarsa çok sevinirim.

%100 marka gözlükleri denedim , çok şık ve rahatlar . Kutularıda baya sağlam duruyor ama Türkiyede 8000 tl civarı , bike24 te 100 € ya söylesem gümrükte bir sıkıntı oluyor mu gözlükler için ?

(link)

Çoklu sipariş olan ürünlerde kişisel kullanımda ihtiyaç duyulan birşey ise gümrükte sıkıntı cıkmıyor diye biliyorum.
Kargo hariç fiyatı 150 euro üzeri olmadığı sürece sorun çıkmaz.

Hocam tam emin olan birisi varsa cevaplarsa çok sevinirim.
Sizi üzmek istemem ama bu konuda kimse emin olamaz. Eminim diyen de yalan söyler. Yılda 600TIR üzerinde ithalat yapıyoruz, bir memurun olur dediğine diğeri bambaşka bir argüman ile ek şeyler isteyebiliyor. Bireysel ithalatlarda durum daha da vahim zaten.

EK para isterler mi sorusu ile neyi sorduğunuz çok net değil. Avrupa'dan geliyorsa mutlaka beyannamedeki ürün bedelinin 18% i kadarını ödersiniz. Bu arada getirdiğiniz ürün tarife cetvelinde ek gümrük vergisine tabi bir ürün ise ekstradan vergi de çıkabilir. Çoklu aldığınız için bunu bir anda ticari ithalat olarak değerlendirip, sizden beyanname de isteyebilirler. Üstteki tecrübelere bakıp kendi kararınızı vereceksiniz, kimse size garanti veremez.

Teşekkür ediyorum

Wiggle ve Chainreaction, Brexit'i gerekçe göstererek uluslar arası e-ticaret mağazalarını kapatacakmış. Yani benim anladığım sadece ingiltere içine satış yapacaklar. Artık diğer ülkelere gönderimleri olmayacak..

(link)

Wiggle ve Chainreaction, Brexit'i gerekçe göstererek uluslar arası e-ticaret mağazalarını kapatacakmış. Yani benim anladığım sadece ingiltere içine satış yapacaklar. Artık diğer ülkelere gönderimleri olmayacak..

(link)

Daha önce bir konu başlığında da kapandığı ile ilgili bir bilgi paylaşılmıştı. Aslında olay sizin paylaştığınız gibi olması daha muhtemel. Önce merlin, ardın wiggle ve crc gitmesi ile çok seçenek bırakmayacak. Zaten 150€ ile çok seçenek yoktu olan da gidecek.

Abiler Bikeinn den yapıtığınız alışveriş kaç günde sevk edildi, kaç günde teslim aldınız ? Alışveriş yapalı bir hafta oldu hala sevk etmediler ürünleri.

@Vintage.

5 Kasım'da zincir yağı, eldiven ve yama siparişim oldu. Ürünler stokta görünse de bir hafta süren tedarik, iç sevkiyat süreci yaşandı. Sonrasında yola çıktı ve 21 Kasım'da bana ulaştı. PTT kargo ile geldi ve vergi kapıda ödendi. 23$ ürün tutarı için (kargo hariç) 147TL vergi çıktı.

Gümrükçülerin ne yazık ki bir günü diğer günlerini tutmuyor. Ek olarak farklı memurlar farklı hesap işlerine de girebiliyor. Bike24 üzerinden birer adet sele borusu aldık arkadaşla birlikte, ayrı ayrı olarak. 143 Euro + 29,90 Euro kargo ücreti olan ürün. Aynı gün farklı adreslere kargolandı. Benim kargom 2 gün önce gümrüğe kabul edildi ve toplam 194 tl vergilendirildi. Arkadaşımın kargosu 2 gün sonrasında 882 tl olarak vergilendirildi ve 2 gün sonra çıktı. Yine de aynı şehirde ikamet etmemize rağmen geç çıkan kargo benden 5 gün önce teslim edildi :)

Gümrükçülerin ne yazık ki bir günü diğer günlerini tutmuyor. Ek olarak farklı memurlar farklı hesap işlerine de girebiliyor. Bike24 üzerinden birer adet sele borusu aldık arkadaşla birlikte, ayrı ayrı olarak. 143 Euro + 29,90 Euro kargo ücreti olan ürün. Aynı gün farklı adreslere kargolandı. Benim kargom 2 gün önce gümrüğe kabul edildi ve toplam 194 tl vergilendirildi. Arkadaşımın kargosu 2 gün sonrasında 882 tl olarak vergilendirildi ve 2 gün sonra çıktı. Yine de aynı şehirde ikamet etmemize rağmen geç çıkan kargo benden 5 gün önce teslim edildi :)

Doğru olanı 882 TL olan. 194 yanlışlıkla 30€,nun alınan vergisi dir.

Geri