Scudo Sports

Yurtdışı alışveriş

Güzel yorum. Gümrük sınırı, e-Ticaret düzenlemesi vs bahanesiyle Türk insanının dış dünya ile bağlantısını ayırmak istiyorlar. Bursa'da Tayyipçi bir arkadaş var. Esasında arkadaş demek yanlış çünkü arkadaş kelime anlamı arka-çıkan, destekleyen demek. Tayyipçi birisi diyelim. Kendisiyle seyrek görüşüyorum. Y.dışından 30 avro üstü alışverişe Gümrük Müşaviri tutma uygulaması cıktığı sırada görüşmüştük, o uygulamayı eleştirdiğimde anında Reyizi savunma pozisyonuna geçti. Nasıl savunduğunu unuttum. Herkes y.dışı alışverişi yapıyormuş, yerli malı kullanmıyormuş. Milli ekonomiyi güçlendirmek için gerekliymiş, vs.
abi bize verilen bazı hakları haketmiyor gibiyiz. en azından toplumun bir kesimi için böyle diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Scott_Bisikletli
Scudo
Aldığım lastiğin yerli bir benzeri yok, Japon malı
Aldığım fren diskin yerli muadili yok, İspanyol malı
Aldığım çamurluğun yerli bir benzeri yok, İsveç malı
Aldığım pedalın yerli bir örneği hiç olmadı, Malezya malı
Alacak olduğum elciğin yerlisi hiç olmadı, Alman malı.

Kısacık insan ömründe, gele gele şu adamların dönemine denk geldik. Böyle saçma bir düzene "evet" diyenlerin beter olmasını dileyince ben mi vatan haini, kötü oluyorum? Bu ülke, doğru düzgün bir ekonomiye bu kafayla hiçbir zaman e-ri-şe-mez. Sermaye aktarımını durdurmadıkları sürece, bu halkın fakirleşmesi kaçınılmazdır. O yüzden yurtdışı alışveriş her zaman tercih sebebi olacak.

Güzel yorum. Gümrük sınırı, e-Ticaret düzenlemesi vs bahanesiyle Türk insanının dış dünya ile bağlantısını ayırmak istiyorlar. Bursa'da Tayyipçi bir arkadaş var. Esasında arkadaş demek yanlış çünkü arkadaş kelime anlamı arka-çıkan, destekleyen demek. Tayyipçi birisi diyelim. Kendisiyle seyrek görüşüyorum. Y.dışından 30 avro üstü alışverişe Gümrük Müşaviri tutma uygulaması cıktığı sırada görüşmüştük, o uygulamayı eleştirdiğimde anında Reyizi savunma pozisyonuna geçti. Nasıl savunduğunu unuttum. Herkes y.dışı alışverişi yapıyormuş, yerli malı kullanmıyormuş. Milli ekonomiyi güçlendirmek için gerekliymiş, vs.

Geçen hafta, bayramda, boş vakitlerimde çalıştığım ve iş temposu , aile yaşantısı vb sebeplerden aksatmak istemediğim için yine aynı sebeplerden feragat ederek çalıştığım, 12 üniteli ve ortalama her ünitenin 30 sayfadan oluştuğu, e sertifika programına kayıt oldum ve bitirdim..isletme sahipleri veya vekilleri için, iş sağlığı ve güvenliği sertifikası bulundurma zorunluluğu getirildi. Bazı sektörler ve çalışan sayısı filtresi hariç, bu belgeyi herkes alabiliyor hatta almak zorunda Ancak bir şartı var, 250 TL ders ücreti, 750 TL de kurs öğrenim bedelini ödemeniz gerekiyor. 5 milyon esnaf 5 milyon işveren olsa, elde edilen parayı siz hesap edin. Geçen üniversite sınavına giren çocuklarla muhabbeti geçti, oturum ücreti, (X2)900 TL imiş . 3 milyon insana dayandı sınava girenler ve yol parası vs diye 3 milyon x 1000 tl ... Daha uninin kapısından girmediniz ha, yazılan okunan ne? Sosyal devlet, ucretisiz eğitim, falan filan.. neyse , benim sertifika programına dönecek olursak, her ünite sonunda 5 soru soruluyor ve aslında toplam 10 soruyu döndürüp duruyor .. geçme 3/5 .. sorular da aşağıdakilerden hangisi aşağıdadır tarzı...Hepsini yanlış da yapsaniz, hakkınız sonsuz ..unitlerin yarısına yakını da aynı şeyleri farklı kelimeler ile tekrar önünüze getiriyor. Zaten başta anlamıştım para tokatlama olduğunu da, iste... İşin enteresani , her cuma müslümanlara haktan eşitlikten hak yemeden falan dem vuruluyor ve sadece dinliyorlar ya, çok ilginç geliyor ...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe yurtdışından alışveriş limitinin 22-23 euroya düşürülebileceğini söylemiş.. 30 euro sanki dünyaları alabiliyor millet.!

(link)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe yurtdışından alışveriş limitinin 22-23 euroya düşürülebileceğini söylemiş.. 30 euro sanki dünyaları alabiliyor millet.!

(link)
Komik

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus

(link)
Tamamen yasaklasalar artık.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Alazarhus
Tamamen yasaklasalar artık.
Ben zaten niye hala direniyorlar bilmiyorum yasaklasınlar gitsinler. Zaten her şeye bir şeyleri bahane edip yasak getiriyorlar. 22€ dedikleri ile 1 tane dış lastik anca alınır.

• Beğen
Arkadaşlar yurt dışından ürün getirmeye devam ediyoruz. Bu ayki seferimiz 16 Mayıs. İhtiyacı olan özelden yazsın yardımcı olurum.

• Beğen
Ben zaten niye hala direniyorlar bilmiyorum yasaklasınlar gitsinler. Zaten her şeye bir şeyleri bahane edip yasak getiriyorlar. 22€ dedikleri ile 1 tane dış lastik anca alınır.
Colamvia marka fiyatları ülkemizde coştu. Geçen sene amazondan x fiyatına alınan ürün, bu sene ülkede kör tuttuğuna fiyatlara. Sanırım dış lastiklerde bir rant kapısı var ellaam

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Colamvia marka fiyatları ülkemizde coştu. Geçen sene amazondan x fiyatına alınan ürün, bu sene ülkede kör tuttuğuna fiyatlara. Sanırım dış lastiklerde bir rant kapısı var ellaam
Colamvia nedir?

Vaziyet alın :eek:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri