Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Scudo
Yurdışından ürün aldığınız zaman eğer ürün ptt ile gelirse sıkıntı yok. Size en yakın gümrükleme sevisi olan pttye geliyor vergisi varsa hesaplıyorlar ödüyorsunuz. Fakat dhl ups bunun gibi şirketlerle gelirse başınız belada. Malı çekmek için onların depolarına gitmeniz bir sürü kağıt işiyle uğraşmanız beceremezseniz bir gümrük komisyoncusu bulmanız gerek. Bu gibi şirketler size ürünü almadığınız her gün için masraf çıkartıyorlar. Bazen aldığınız ürün kadar tutabiliyor. Tavsiyem eğer ürün PTT ile gelmiyorsa kesinlikle sipariş vermeyin.

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@boritz

1.500 Euro üzeri siparişlerde de mi durum böyle? Bildiğim kadarıyla 1.500 Euro'yu geçince PTT bile olsa bir sürü uzun süreçleri var.

Aldığım ürünün ederini tam hatırlamıyorum ama 700 yada 800 TL idi. DHL getirdi çıkan masraflar 472 TL gümrükleme bedeli, Gümrük vergisi KDV 150 TL, Ordino bedeli 150 TL, Ardiye bedeli 100 TL. Yani 800 TL ürün için 872 TL masraf. Aynı ürün PTT ile gelmiş olsaydı sadece KDV ve gümrük vergisi ödeyecektim. 1500 euroyu geçince ne oluyor bir bilgim yok. Bir gümrük komisyoncusuna danışmanızda fayda var.

@Murat.Bagci

Link için teşekkürler, bu şekilde vergi iadesi mümkün görünüyor ancak Wiggle bizim böyle bir uygulamamız yok dedi. Yine de denemeye değer.

@boritz

Artık DHL de olsa 1.500 Euro altındaki ürünler için (özel bir işlem gerektirmiyorsa - örneğin lab. analizi vb.) bu tip bedeller talep edemiyorlar. Sadece gümrük vergisi ve işlemler belli bir süreyi geçerse o süre için depolama ücreti ödeniyor. 1.500 Euro üzerinde işlem çok daha karışık. Bakalım o yolu seçersem görmüş olacağız neler olduğunu.

vergi iadesi icin , eger urunu online satin aliyorsaniz , satin aldiginiz firmanin urunu kendileri direk olarak ulke disina gonderiyor olmasi gerek. Bu durumda fiyata VAT eklenmiyor. Eger gonderiyi ingiltere icinde bir yere yapilacaklarsa VAT ekleniyor fiyata, vergi iadesi soz konusu olamaz.

Bir diger yol ise , urunu kendiniz ingiltere'de satin alirken magazadan bir form aliyorsunuz. ( bu urunu beraberinizde yurt disina gotureceginize dair ) . Urunu VAT 'sini de odeyip satin aliyorsunuz. Bu formu doldurup, ingiltere'de havaalaninda bulunan gumruk ofisine ,odemeyi yaptiginiz kart , urun faturasi ve almis oldugunuz form ve pasaportunuz ile gidiyorsunuz. 1 hafta icinde VAT , odemeyi yaptiginiz karta geri geliyor. NOT : VAT ' yi geri alabilmek icin bunu ingiltere'de yasayan bir tanidiginiza yaptiramazsiniz. Bu nedenle pasaprt ve vizenize de bakiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@ingilteredensatinal Evet benim edindiğim bilgiler de bu şekilde ancak yukarıda paylaşılan konuda başka bir arkadaş Tax-Free form olmadan vergi iadesi aldığından bahsetmiş. Wiggle bunun mümkün olmadığını söyledi, ayrıca ülkeler de farklı sanırım İngiltere için bu uygulama yok. Bu arada özel mesajınızı yanıtladım.

wiggledan başka türkiyeye direk kargo yollayan bir site bilen var mı acaba almak istediğim marka cannondale

merhabalar hocam ben 2-3 gün önce ingilterede Trek cyclocross aldım arabamla türkiyeye girecem
birde bir şey ekliyim Trek S-Works Giant KTM markaları bana ingilterede daha ucuz geldi

• Beğen
Tepkiler: o.kucuk ve 9magiko
@BikeEditör Hayırlı olsun şimdiden hocam. Ben İngiltere trenini kaçırdım maalesef bir arkadaşla anlaşana kadar stok kalmadı. Şu an Kanada üzerinden getirtmeye uğraşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: BikeEditör
Arkadaşlar arayışımı İNGİLTERE, ALMANYA ya da KANADA olacak şekilde güncelliyorum. Bu ülkelerde yaşayıp yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise koşulları görüşebiliriz.

@Emre Yönlüer Bu sefer Raleigh değil, Kona ya da Nuke. :)

Ama Revenio ve Militis'ler şu an İngiltere'de bedava, almak isteyen kaçırmasın.

@9magiko
Bedava dediğiniz 2000 pound dan başlıyor.... :hihi::hihi::hihi:

Geri