Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Scudo
@Sıradan Çinko Pil hangi siteden aldınız bizde takip edelim belki uygun fiyatlı birşeyler buluruz ;) bu arada bisikletiniz ateş ediyor resmen şimdiden güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
@The 69 EyesTeşekkürler dostum. Şuradan aldım. Forumdan fırsat reyonunda bir arkadaş haber vermişti.

(link)

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O arkadaş benim :) 56 kadrosu olsaydı ben de sipariş verecektim.
Hayırlı olsun şimdiden.

@Sıradan Çinko Pil Hocam şimdi şöyle bir baktım fırsat reyonunda Scott speedster s10 paylaşmıştınız ben de oradan hareketle scott speedster s20 yi uygun fiyata almıştım.Allah razı olsun.
Demek ki neymiş iyilik yapan iyilik buluyormuş:)

@hamlet2006

Çok sevindim dostum. Öğrencilerime de hep bu felsefeyi aşılıyorum. İyilik yaparsanız elbet iyilik göreceksiniz. :) Çok sevindim faydam dokunmasına.

RutlandCycling den alışveriş yapan var mı ? Kargo geliyor mu Türkiyeye ?

@EnesKlf07

Bisiklet alacaktım, onlar da gönderecek gibiydiler hatta konuştum vs. Ama sonra almadım. Black friday indiriminden ucuza tamir standı alan arkadaşlar oldu diye hatırlıyorum. Bisiklet alacaksanız, fren kolu düz çevirme (sol kol ön fren) olayını özellikle hatırlatıp istemezseniz yapmıyorlarmış yalnız.

@ekranci Giyim olarak çok güzel şeyler var 40 50 TL ye gelecek ürünler oluyor bazen Tr fiyatı 400 den aşağı olmayan formalar falan.

Merhaba arkadaşlar..Evanscyclesdan alışverişi Türkiyeden kendi adıma yapıp adresi Ingiltere gösterdiğimizde herhangi bir vergi iadesi oluyor mu?Alınan ürünü kardeşim ülkeye getirdiğinde (jant seti ) fatura üzerinden bir vergi çıkar mı?

• Beğen
Tepkiler: PoliceBike
merlin den 36 £ alış veriş yaptım. bunun 10£ kargo.
gümrük vs. ne kadar ödemem gerekir ve işler nasıl oluyor? bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi?
şimdiden teşekkürler...

@a.f.k. gümrük sınırı kargo hariç hesaplanır ve 30 Euro dur. AB üyesi ülkeler için %18, AB dışı ülkeler için ise %20 dir. Şayet kargonuz gümrüğe takılırsa 4,60 TL işlem ücreti alınıyormuş. Getiren kargo firmasına göre ek ücretler çıkabilir

Decathlon‘un spor ekipman ve donanım konusunda ülkedeki boşluğu çok iyi şekilde doldurduğu gerçeğini hepimiz kabul ediyoruz fakat işin daha üst kısmı, marka çeşitliliği ve ürün yelpazesi için global markalar ile kıyasladığımızda çok geride olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik bisiklet ve bisiklet ürünleri olarak baktığımızda pasta daha da küçülüyor. Uygun ürünler mevcut fakat kendi bedeninizi bulmanız için kıspet giyip güreş tutmanız muhtemel. Resmin diğer tarafında ise Bisiklet Sepeti ve Erdoğanlar gibi lokal bisiklet mağazaları mevcut. Alışverişlerimde listenin başında olan bu mağazalar genel olarak iyiler fakat takdir edersiniz ki ürün çeşitlerinin bir sınırı var ve her ürünü cazip fiyatla bulamayabiliyoruz.

Resmin bir diğer tarafında ise Aliexpress mevcut. Leb-i derya ürün çeşidi, Kripton’a ücretsiz kargo, para iadesi ve ücretsiz değişim gibi ne kadar rekabeti arttıran enstrüman varsa hepsini dibine kadar kullanan fazla yaklaştığınızda da ister istemez sizi içine çeken bir kara delik. Hangi kimyasallar ile yıkandığı belli olmayan formaları kısa süreli kullansam da doğru yolu bulmam çok uzun sürmedi. Bu fikrimi değiştiren tekstil mühendisi arkadaşıma da bilahare teşekkür ediyorum. Ucuza, kilo ile alınan aksesuar mevzusuna girmiyorum zira akıbetlerini kullananlara sorabilirsiniz. Hal böyle olunca mecburen yüzümüzü Avrupa ve Amerika menşeili sitelere çeviriyoruz.

Yurt dışı alışveriş yaptığımız sitelere geçmeden önce genel olarak bazı konuları hatırlatmakta fayda var. Yeni değişen ve yakın zamanda değişmeyeceğinin garantisi olmayan über vergi mevzuatımız der ki, 30€ üzeri yaptığınız alışverişlerinizde %18 vergiye ve yaklaşık 5TL gümrük sunum vergisine tabi olursunuz; yani 50€ ya aldığınız ayakkabı kargo ücreti hariç kapınızda size Türk Lirası cinsinden hesaplanmış 9€+5TL ek vergi çıkaracaktır. Örnek olarak 29€’ya aldığınız ürün için kargo bedeli olarak 5€ verdiğiniz zaman total rakam, sınırı geçiyor fakat vergiye tabi durum oluşmuyor. Bir diğer husus ise gıda, sporcu takviyeleri, ilaç vs. gümrükten geçmiyor. Yılbaşı ve uzun bayram tatilleri ise kargo sürelerini ciddi uzatıyor. Alışveriş yapmadan önce bu zamanlara dikkat etmekte fayda var. Yılbaşına 1 hafta kala verdiğim sipariş şubat ortası elime ulaşmıştı. Hakeza bayram zamanında da sürelerin uzadığına defaatle tanık oldum. Ayrıca yapacağınız alışverişleriniz taksitlendirilmiyor. 50€’ya forma aldığınızda 5€ kargo, 9€ vergi ve yaklaşık 5TL gümrük sunum vergisi ödüyorsunuz bu da kredi kartınızdan tek seferde çekilen 64€+5TL demek oluyor. Hesabınızı buna göre yaparsanız ekstre geldiğinde sürprizle karşılaşmazsınız. Ayrıca alışverişi daha az riskli hale getirmek için bilinen siteleri tercih etmeniz, sanal kart yada düşük limitli kredi kartı kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.

Amazon; online alışverişin en önemli merkezlerinden Amerika menşeili site üzerinden Sigma Stereo arka ışık satın aldım. Sadece bir arka ışık için biraz fantezi bir hareket gibi görünebilir fakat aynı ürün Bike24 üzerinde 22€’ya satılırken Amazon üzerinden 16$’a satın aldım. Avrupa menşeili bazı ürünlerin birim fiyatı değişmezken döviz kuru $ olunca fiyat bizim için zaten yaklaşık %15 ucuzlamış oluyor. Bir örnek daha vermem gerekirse Serkan ile aynı zamanda aldığımız Sigma Rox 5 için ben 90$, o ise 90€(Almanya’dan alındı) ödemişti. New Jersey’de yaşayan aile dostumuza kargolanan ürünü gelirken getirmesi beni vergi prosedüründen kurtarmış ve işi duble kârlı hale getirmişti. Orada yaşayan bir tanıdığınız var ise ürünün ona kargolanması ve gelirken size getirmesi en sağlıklı seçenek fakat burada da ödeme esnasında döviz kuruna tabiri yerindeyse çarpılmamak lazım. Şöyle ki; ödeme ekranında Amazon, ödenecek meblağı sizden iki farklı şekilde talep eder. Birinci seçenekte kendi döviz kurunu verir; örneğin Türkiyede 1$=3.54 iken Amazon bunu size 3.7’den verir ve ödenecek tutarı hesaplar. İkinci seçenekte ise aldığınız ürünü birim fiyatıyla ödersiniz, örneğin 90$ olarak ödeme geçilir, burada kendi bankanızın döviz kuru esas alınacağından Amazon’un döviz kuruna çarpılmamış olursunuz.

Bike24; Almanya merkezli site geniş ürün gamı akabinde son tercihimde olmasına rağmen bulunamayan ürünlerin membaı niteliğinden seçenekler dahilinde yerini korumaktadır. Aslında indirim oranları ve ürün gamının memnun etmeyeceği zümre yok gibi fakat selam verdiğinizde bile çıkan 21€’luk kargo ücreti hali hazırdaki döviz kuru ile birleşince sizi farklı alternatiflere yönlendiriyor. Site üzerinden yaptığımız Sigma Rox 5 alışverişi sorunsuz şekilde elimize ulaşmıştı.

ChainReaction; 1984 yılında Ballynure Cycles ismiyle kurulan Kuzey İrlanda menşeili firmanın, marka konusundaki yelpazesi son derece geniş. 75€ üzeri alışverişlerinizde kargo için ücret almayan firma, altı için 8€ ücret alıyor. Ortalama 15 günde bir yaptığı temizlik ile hem indirimli ürünler satıyor hem de 10€ indirim kuponu verip işi sizin için daha da kârlı hale getiriyor. Forma, gidon, ayakkabı kılıfı gibi farklı türdeki alışverişlerim sorunsuz şekilde elime ulaştı. İncelemesini yaptığımız, Met Stradivarius, Giro Savant ve birkaç formayı buradan satın aldım. Site üzerinden ülke ve döviz kuru seçimini yaptıktan sonra ürünlerin fiyatlarından lokal vergiler düşüyor ve sadece Türkiye’deki vergiyi ödemiş oluyorsunuz.

EvansCycles; bazı Specialized ürünlerini ciddi indirimli alabileceğiniz bir site. Airnet‘i bu site üzerinden aldım. Site Specialized ürünlerini Türkiye’ye yollamadığı için %50 indirimli olan kaskı Almanya’da bir arkadaşıma gönderip gelirken getirmesini istedim. Hızlı kargo ile cuma verdiğim sipariş salı günü Almanya’da teslim edildi. Bu haliyle toplam maliyeti Türkiye’deki liste fiyatından %50 daha ucuzdu.

Wiggle; Evveliyatı Butler Cycles adı altında 1920’lere kadar uzanan firma İngiltere’nin Portsmouth şehrinde faaliyet göstermektedir. Ürün gamı ChainReaction’a göre biraz daha sınırlı fakat genel olarak fiyatları Avrupa menşeili online mağazalar arasında açık ara en iyisi. Bol indirimli ürünleri anasayfalarından eksik olmayan Wiggle, 60€’ya denk gelen ürünler için kargo ücreti almıyor. Altında kalan tutarlarda ise 5€’ya takipsiz, 19€’ya da takipli kargo seçeneği sunuyor. Türkiye’den yapılan alımlar için vergi durumu ChainReaction ile aynı şekilde işliyor. Başta incelemesini yaptığımız Shimano RP5 olmak üzere yaptığım diğer alışverişlerim de sorunsuz olarak elime ulaştı fakat nedenini tam olarak anlayamadığım şekilde aldığım ürünler bazen ışık hızında bazen de yokuşları çıkış hızımda geliyor. Son alışverişimi takipsiz kargoyu seçerek yaptım fakat 40 gün sonunda gelen giden olmayınca kısa süren mail trafiği ile ücret iadesi aldım. Ne olursa olsun bir ürün almak istediğimde ilk açtığım websitesidir. Site üzerinde yaptığınız ilk alış verişten itibaren toplam alışverişleriniz 100£’i ulaştığında altın üye olup %5 ekstra, 500£’e ulaştığında ise %12 ekstra indirim alıyorsunuz. Bu indirim oranları belirli ürünlerde ve ilk alışverişinizden itibaren 1 yıl süre ile geçerli oluyor.

Kaynak:(link)

Evans cycles dan kolluk, maske ve kısa kol forma siparişi verdim. Hızlı bir şekilde geldi fakat formada kumaş hataları mevcut. Bildirdim ve yenisini gönderebileceklerini fakat gönderi ücretine değer mi diye sorup hazırlamak için benden onay istemişler. Anladığım kadarıyla geri gönderim ücretini benim ödemem gerekiyor. Geri gönderim nasıl yapılır? Bilgilendirebilir misiniz?

@volkan ismail

Hesabına giriş yap, siparişler bölümüden geri göndereceğin siparişi seç, menüden bir yerden "geri gönder" seçeneğini seç ondan sonra sana adım adım ne yapacağını açıklayacak.

@volkan ismail

Ben bu siteden çok alışveriş yaptım. En son 2016'da yapmışım. 2016 siparişlerimi görebiliyorum. İletişim maillerinden de iade işini sorabilirsin. Sana iade adresi bildirecekler.

Geri