Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

@dodulan 10 gün civarı. Bu sürenin çoğunluğu bizim ülkede geçiyor

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
@rodya 17.03 de ülke dışına çıktığı bilgisi var Hollanda’dan ben de merakla bekliyorum. Umarım ben fuardayken gelmez :)

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vergi sınırı 22 euro olarak işlemeye başladı mı acaba?

@Okan Örs

Hala 30 euro, bu tip uygulamalar mali yıl başında başlıyor. 22 Euro uygulaması muhtemelen 2019 başında başlar.

Almanyadan jant seti satın aldım DHL ile geliyor, verdikleri kargo numarasıyla bu zamana kadar PTT sitesinden takip yapabiliyordum, sanırım Türkiyeye giriş yaptı fakat takip numarasını girince artık kayıt bulunamadı diyor. Acaba bir problem mi oldu ?

30 Euro limitinin 22 Euro'ya düşürülmesi Bakanlar Kurulu'nda imzada bekliyordu ama henüz çıkmadı. Şubat tarihinde verilmişti imzaya. Karar yayımlanmayabilir. Dolayısıyla şuan itibariyle halen 30 Euro sınırı devam ediyor. Bir önceki kararda hatırlarsanız 75 Euro'dan 30 Euro'ya düşmüştü. Bunun uygulanması ise Kararın yayım tarihinden itibaren 15 gün sonrası olarak belirlenmişti. Yeni karar yayımlanırsa da aynısı olması ihtimali çok yüksek.

Bir diğer konu, yurtdışından yapılan alışverişlerde mal ne zaman millileşmişse, yani ne zaman Gümrük'ten giriş yapılmışsa o günün döviz satış kuru dikkate alınır. Yani yurtdışından alış yaptığımız kur arttıysa yüksek kurdan tekrar tutar tespit edilir ve KDV matrahı ona göre belirlenir.

@Cenk Akbulut

Ne özürü hiç umurlarında değil.Geçen ay ufaktan 1-2 şey sipariş geçtim.Hollanda da paket kaybolmuş :( Geri bilgilendirme falan yok.Bir sürü yazışmadan sonra kayıp ürün formunu doldurup (Lost in Post Declaration ) paslaştım.5 işgünü içinde para iadesi yapacaklarını söylediler.Bu arada geçen zaman 35 gün.Güzelim İngiliz Kraliyet Ailesi kargo şirketini (Royal mail) bırakıp tırıvırı Trakpack le anlaşırsan olacağı bu :(

@Okan Örs

2017 yılı itibariyle artması beklenirken yerli malı kullanımına teşvik için limit birden düşürüldü. Hatta 75 Euro olan gümrük limiti 30 Euro’ya indirilmişti.
Yani 2017 yılı içerisinde Yurtdışından alışveriş yapan kullanıcılar 30 Euro’ya kadar olan ürünler için vergi ödemeden direk alabiliyordu. Ancak 2018 yılı içerisinde 30 Euro olan gümrük limitinin 22 Euro’ya düşürüleceği duyuruldu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre kanun Bakanlar Kurulu’na sunuldu. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması halinde 2018 yılı itibariyle Yurtdışı Alışveriş Gümrük Limiti 22 Euro olarak belirlenecek.

2 Euro’yu aşan 1500 Euro’dan düşük ürünler geldikleri ülkeye göre %18 ile %20 tutarında vergiye tabii olacak.
Bizi Düşünmüşler 15 Günlük Limit Belirlenmiş

Mevcut limit olan 30 euro sınırını gözeterek sipariş vermiş olan alıcıların işlemlerinin tamamlanması ile posta ve hızlı kargo operatörlerinin kendi sistem ve iş akışlarını söz konusu değişikliğe uyarlayabilmesi amacıyla 15 günlük geçiş dönemi de öngörülüyor.
Yani Kanun Yürürlüğe girdiği tarihten önce verilen siparişlerde 22 Euro limiti uygulanmayacak.

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Aliexpress var :D ama biraz gec gelebilir urune bagli

Gümrük sınırı 22 avroya çekilmiş. 15 gün sonra yürürlüğe girecek. hayırlı uğurlu olsun.

CRC den geçen ay ufaktan 1-2 şey sipariş geçtim.Hollanda da paket kaybolmuş :( Geri bilgilendirme falan yok.Bir sürü yazışmadan sonra kayıp ürün formunu doldurup (Lost in Post Declaration ) paslaştım.5 işgünü içinde para iadesi yapacaklarını söylediler.Bu arada geçen zaman 35 gün.Güzelim İngiliz Kraliyet Ailesi kargo şirketini (Royal mail) bırakıp tırıvırı Trakpack le anlaşırsan olacağı bu :(

Kredi kartına para iadesi yapılmış,yapılmasına da ; kargo ücretini iade etmemişler her zaman ki gibi :( Müşterinin günahı ne sanki ben kaybettim Hollanda da paketi :( Fatura bana kesildi.8 eur dan yaklaşık 40 tl kaçtı :bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@erendiz çetiner

Bankanıza şikayet oluşturup paranızı iade alabilirsiniz. "Teslim edilmedi paramı iade edin" gibisinden bir faks gönderin. Paranızı iade alırsınız. Kargo bedelini iade etmemek gibi bir saçmalık duymadım.

"Lost in Post Declaration" ı neden doldurdunuz? Çok gereksiz olmuş. Tek yapmanız gereken bankanıza faks gönderip "ürün teslim edilmedi paramı iade edin" demeniz idi.

@9magiko
Bende ingiltereden bir bisiklet buldum ve ellerinde var iletişime geçersem yardımcı olurlar mı

ama alcağım bayii sadece ingiltere içi satış yapıyor

@M. Burak Çok kötü oldu. Hayır herşeyi geçtim ülke içerisinde olmayan malzemeler mevcut örneğin Tubus/Tara marka-model ön bagaj arıyorum ama getiren de yokki alalım. Peki vergilendirme hakkında bir bilginiz var mı ? Örneğin bikein de 341 tl'ye satılıyor kargo ücretsizmiş ama vergisiyle birlikte bana kaça mal olur ?

@Genç89

Avrupa ülkelerinden alınan ürünler için yüzde 18 diğer ülkelerden alınan ürünler için yüzde 20 vergi ödemesi çıkar bilginize.

Paypal kapandı ve ebay den alışveriş yapamaz oldum. Açık arttırmalar çok hoşuma gidiyordu. Satıcılar sadece paypal kabul ediyorlar, birkaçı ile mailleştik. Bilen varsa yardım edebilir mi? Ben e baydan nasıl alışveriş yapacağım.?

@D.Mustafa ebay i bilmem ama ben yurtici yurtdisi butun alisverislerimde sanal kart kullaniyorum. Alisveris harici limiti sifir zaten. Birsey alacagim zaman internet bankaciligina girip alacagim urun kadar limit aktariyorum. Alışveriş bitince gene sifir. Ya da kusurat iste neyse.

@D.Mustafa İnternete vpn ile bağlanıp örneğin Bulgaristandan sallama bir adres (google haritalardan bulabilirsiniz) yazarak paypal hesabı açıp kolaylıkla kullanabilirsiniz diye biliyorum.. telefon numarasıda gerekmiyor ben birkaç ay önce böyle yaparak bir hesap açtım eğer bir değişiklik olmadıysa size yapabilirsiniz. Bunula ilgili youtube da videolar mevcut, izlerseniz kolaylıkla yaparsınız.

Geri