Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Scudo
bu şekilde

aliexpresin müşteri hizmetleri ile online iletşim kurdum.konuştuğum bir robot muydu yok insan mıydı orasını anlayamadım biraz uzun sürdü google translate yardımıyla derdimi anlattım baya yardımcı oldu hatta sakinleştirdi bile sakin olun dert etmeyin sorununuzu çözeceğim gibisinden ve alışverişime baktı süreci hızlandırdı ve iptal etti alışverişi sorunu çözdü.böyle sorumsuz satıcılara denk gelenler bu yöntemi kullanabilirler.yardım edenlere teşekkürler.

Dosyalar

• upload_2017-11-15_11-37-49.png
    upload_2017-11-15_11-37-49.png
    41 KB · Okunma: 55
  • Beğen
Tepkiler: K-Pax
Bike discount' dan 30€ sepet yaptım, 21.90€ da kargo bedeli var. Gümrük vergisi 30€ da geçerli mi yoksa 30.1 de mi geçerli? Gümrük vergisi dışında ek ücret ödeyecek miyim?

@Mustafa Zeybek
Kargo bedeli, vergiye işlenmez. Gümrük bandrolü olarak seksen kuruş, birde gümrüğe sunma bedeli var dört küsür tl idi.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Yusuf !!WOW!!
Kargo bedelinin işlenmediğini biliyorum emin olamadığım nokta 30€ mu 30.1€ mu? Bir de yurtdışı alışverişlerinde KDV gelecekti yanlış hatırlamıyorsam. Onu da ödeyecek miyim? Araştırma yapıyorum ama daha hızlı olması açısından buraya sorayım dedim.

Aslında soruyu biraz yanlış sormuşum. 29.9' da vergi yok, peki 30.0 da var mı dersem daha doğru olacak :D

@Mustafa Zeybek Sınır 30 Euro dur. Umarım gümrüğe takılmaz; gümrükte toplam fiyata da bakabilirler kargo ayrı yazılmazsa.Aldığınız fiyatı ispatlayan banka dekontu ve ödeme ekran görüntüsü vs. hazırda tutun.

@Yusuf !!WOW!! @Fırat Çiner @ErHan72 hepinize teşekkürler. Hem daha ucuz hem daha çok işime yarayacak bir parçayla sepeti 29.20' ye güncelledim.

Bu sefer de "Please use only latin letters and arabic numbers in the billing and shipping address." hatası alıyorum. Çözüm de bulabilmiş değilim, önce bütün i, ü, ö leri ı u o yaptım, olmadı. Tam tersini demedim, olmadı. Sinirim bozuldu, sabah tekrar bakacağım.

@Mustafa Zeybek
Küçük İ (i)'den başka noktalı harf kullanmayın. Küçük I (ı) harfi kullanmayın.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Sınır 30 EURO'dur. Yani 29,99 EURO tutarına kadar %20 vergi yok, 30 EURO ve üzeri %20 vergi var. Mal alımında KDV yok, hizmet alımında 1.1.2018'den itibaren KDV alınmaya başlanacak.

@mertbeseHizmet alimi ne demek? Ornek verebili misiniz?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Motorola

Karşılığında fiziksel bir ürün almadığınız şeyler olması lazım, Spotify, Strava üyelikleri gibi.

Merhaba arkadaşlar. Geçenler gün fırsat reyonunda bir arkadaş (link) şu ürünü paylaştı. Zira yeni bisiklet arayışında olmam ve dalgınlık mı yoksa uykusuz bir kaç gün geçirdiğimden mi bisikleti ve siteyi çok da incelemeden sipariş verdim.
Sipariş verirken
Parcelforce Euro Priority - 3 Working Days£53.00
bölümünü işaretli olarak ödeme yaptım. Sanırım bu kargo seçeneği ile bisiklet Türkiye'ye yollanmayacak. Kredi kartımda 1025 dolar provizyonda olarak duruyor. Siparişimi iptal etmek için (link) çevri yaparak bir mail yazdım. Şimdi eğer ki sipariş onaylanır ve ürünüm yollanmaz ise sorunumu nasıl çözerim? Biliyorum hata bende ama bütçe sorunlarından dolayı daha fazla ödeme yapamayacağım. Yardımı olacak her türlü fikre açığım. Teşekkürler. (İngilizcem kötü olduğundan pek bir çözümde üretemiyorum)

@Sıradan Çinko Pil
Keşke ben de dalgınlıkla 800€ luk bisiklet alabilsem :D

Türkiye' ye kargo seçilebiliyor, ödeme bedeli çıkıyor. Ödemeyi de yaptığınıza göre kargolanmaması için bir sebep göremiyorum. Almak mı istiyorsunuz vaz mı geçtiniz onu da tam anlayabilmiş değilim. Hiç müdahale etmeseniz sorunsuz kargolanırdı bence.

@Sıradan Çinko Pil
Neden böyle düşündünüz?

@Mustafa Zeybek

Şu seçeneği işaretlediğim için gelmeyeceğini düşünüyorum. Zira 53 euro kargo Türkiye için çok düşük.
Parcelforce Euro Öncelik - 3 Çalışma Günü£ 53.00

@Sıradan Çinko Pil
Evet kargo ücreti düşükmüş ama bu gelmeyeceği anlamına gelmez. Mesela denemek için farklı ülkeler seçtim, bazılarında 500€ kargo çıktı. Örneğin Suriye seçtiğimde maalesef seçtiğiniz eşya için gönderim yapamıyoruz mealinde bir şeyler söylüyor. Şu şu numara ile irtibat kurun falan diyor. Ama Türkiye' nin yakınlarında başka ülkeler seçince de kargo ücreti fazla farketmedi. Örneğin Bulgaristan 36€ Gürcistan 118€. Türkiye bunların arasında kaldığı için kargo ücreti normal. her ne kadar şaşırtıcı derecede ucuz olsa da :)

@Mustafa Zeybek

Peki
Parcelforce Euro Öncelik - 3 Çalışma Günü£ 53.00
Seçeneği sadece avrupa birliği ülkeleri değil dimi? Sanki bu düşük kargo ücreti Avrupa birliği ülkelerine yapılan gönderim gibi geldi. Bu aralar işlerim biraz ters gidiyor. Bir bisiklet siparişini bile beceremediğime kızıyordum. İnşallah Yollarlar :)

Geri