Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Arkadaşlar bugün birkaç yabancı siteye baktım bisiklet almak için. Hangi siteye,ürüne baksam Türkiye’ye kargolamıyorlar. Şöyle düzgün bir site yok mu Türkiye’ye kargo yapan. Malum bizim ülkedeki yabancı menşeili markaların distiribitörlerin çoğu bisikletten bi haber ne doğru düzgün bir sitesi,iletişimi,ürün stoğu olan firmalar. 2015 ürünleri falan oluyor sitelerinde. Hangi siteyi tavsiye edersiniz bana.

Scudo
Arkadaşlar bugün birkaç yabancı siteye baktım bisiklet almak için. Hangi siteye,ürüne baksam Türkiye’ye kargolamıyorlar. Şöyle düzgün bir site yok mu Türkiye’ye kargo yapan. Malum bizim ülkedeki yabancı menşeili markaların distiribitörlerin çoğu bisikletten bi haber ne doğru düzgün bir sitesi,iletişimi,ürün stoğu olan firmalar. 2015 ürünleri falan oluyor sitelerinde. Hangi siteyi tavsiye edersiniz bana.
bütçe meselesi biraz mesela ALATİN TREK markasını satıyor GİANT var ORBEA bu ikisinin türkiye satışlı internet siteleri var biraz araştırınca UCI belgeli uluslararası yarış markaları bulunabiliyor ASLI bisiklette MERİDA markasını satıyor mesela ben bunları biliyorum

bütçe meselesi biraz mesela ALATİN TREK markasını satıyor GİANT var ORBEA bu ikisinin türkiye satışlı internet siteleri var biraz araştırınca UCI belgeli uluslararası yarış markaları bulunabiliyor ASLI bisiklette MERİDA markasını satıyor mesela ben bunları biliyorum
Tabii bazı markalar var ama mesela Fuji,Cube,Ghost vs yok. Ayrıca ürün çeşitleri de az Türkiye’de ki Distribütörlerde. Gerçi sanırım bu yeni gümrük vergisi yasalarıyla hiçbir anlamı kalmadı yurtdışından ürün getirtmenin. Yüzü astarını geçer hale geldi. Merida’da güzel ama yeni kadroları getirmiyorlar. Trek ve Giant’ı beğendim. Onlarda da kullandıkları komponentleri pek beğenemiyorum. Mesela Giant Escape Air serisi çok hoşuma gidiyor ama bakıyorsun altus tourney falan takmışlar. Döviz bu haldeyken alınmaz biraz daha bekleyelim derken her şeyin fiyatı 3’e katlandı. Dövizin düşeceği yok. Bakıp bakıp keşke alsaydım diyorum.

Hacılar Sportsale.com diye bir site var. Muazzam indirimler var. Site ile ilgili bilgisi olan var mı? Ne ayak bunlar. Sıkıntılı mı acaba site?
Sportsale.com

Arkadaşlar merhaba. En son gelen gümrük guncellemeleri sonrası wiggle dan alınan bir ürüne yüzde 18 dışında bir ucretlendirme söz konusu müdür? Bilgisi olan arkadaş var mı?

Arkadaşlar merhaba. En son gelen gümrük guncellemeleri sonrası wiggle dan alınan bir ürüne yüzde 18 dışında bir ucretlendirme söz konusu müdür? Bilgisi olan arkadaş var mı?
En son bugün teslim aldım kargo. Sadece %18 + gümrüğe sunma ücreti

@Mustaac Merhaba;
Bu "gümrüğe sunma ücreti" %12'yi kapsayan büyük bir meblağ mı?
%18'den %30'a çıktı diyorlar kafam karıştı.

Biri diyor Avrupa'dan gelen ürünleri kapsamıyor, biri diyor kapsıyor.

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Mutlaka konuyu derinlemesine bilen arkadaşlar vardır. Şimdilik benim bildiğimi paylaşayım 1500 € ve üstü siparişlerde o oran yükseliyor. Benim şimdiye kadar o kadar yüksek siparişim olmadı nereye varıyor bilmiyorum ama sadece bu limiti biliyorum 1500 € ve üstü...

• Beğen
Tepkiler: Sencer Kan
Mutlaka konuyu derinlemesine bilen arkadaşlar vardır. Şimdilik benim bildiğimi paylaşayım 1500 € ve üstü siparişlerde o oran yükseliyor. Benim şimdiye kadar o kadar yüksek siparişim olmadı nereye varıyor bilmiyorum ama sadece bu limiti biliyorum 1500 € ve üstü...
1500 Euro üstü siparişler bireysel dışına çıktığı için yanlış hatırlamıyorsam ek yüzde 20-25 gibi bir vergi daha ekleniyor.

"Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?

Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır."

(link)

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Uzman bir arkadaş, sağ olsun, resmi gazetedeki ek vergi getirilen ürünler listesini paylaştı.
Takip edilmiştir; misal oyun konsollarına ek vergi geldi...
Şayet yurt dışından aldığınız ürün bu listede yoksa OK sıkıntı yok %18 her zamanki gibi.

Ama varsa :/ oran değişiyor da değişiyor... Sözde 30 Eylül'e kadar böyle... Lakin hiç sanmıyorum ki o artan vergi geri dönsün ://
Bu arada listede yalnızca GTIP kodları var. Ürünün kodunu doğru şekilde bulmak sizin riskiniz oluyor bu durumda.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Avrupa birliği dışı olduğumuz için vergi iadesi yapıyorlar mı yurtdışı alışverişlerde?

Avrupa birliği dışı olduğumuz için vergi iadesi yapıyorlar mı yurtdışı alışverişlerde?
Yapan var yapmayan var.

Türkiye'ye gönderen var göndermeyen var...
Hatta Türkiye'ye gönderim yapan ama her ürünü göndermeyen de var.
Örnek; Garmin yol bilgisayarları yurt dışı sitelerde Türkiye'ye kıyasla i na nıl maz ! ucuz...
Ancak TR distribütörü yaptığı anlaşmalarla bunu artık ortadan kaldırdı :/

Yapan var yapmayan var.

Türkiye'ye gönderen var göndermeyen var...
Hatta Türkiye'ye gönderim yapan ama her ürünü göndermeyen de var.
Örnek; Garmin yol bilgisayarları yurt dışı sitelerde Türkiye'ye kıyasla i na nıl maz ! ucuz...
Ancak TR distribütörü yaptığı anlaşmalarla bunu artık ortadan kaldırdı :/

(link) Garmin yol bilgisayarı gönderiyor Türkiye'ye.

Amazon gönderiyor bir çok ürünü. vergi iadesi aldığım zamanlarda oldu.

en son garmin edge 130 aldım, gelmesini bekliyorum.

1500 Euro üstü siparişler bireysel dışına çıktığı için yanlış hatırlamıyorsam ek yüzde 20-25 gibi bir vergi daha ekleniyor.

"Yolcu beraberinde getirilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?

Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır."

(link)
Yolcular icin gumruk rehberi diye bir uygulama var apple ios veya android telinize indirip oradan bilgi sahibi olabilirsiniz. yolcu beraberi bisiklet icin sinirlama sadece birtane getirebilirsiniz fiyat limiti olmadan.

• Beğen
Tepkiler: Sencer Kan
(link) bu siteden Türkiye üzerinden alış veriş yapan oldu ?
Bazı ürünlerdeki fiyatlar uygun geldi.

• Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik
Herkese merhaba, ürünleri kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim .. Bir arkadaşım gelecek Almanya'dan ve Go Pro 8 ile Garmin Edge 830 getirmesini isteyeceğim .. Go Pro'da tüm aksesuarları içinde 3.000 TL Garmin Egde 830 (Bundle değil) 2700TL gibi bir rakam .. Bu cihazların garantisi (Garmin için firmanın dediği yurt dışı olura 1 yıl ve arıza durumunda gümrük masrafı ödüyorsunuz) sorun olur mu? Zira Garmin Edge 830 burada 3.500 TL .. Garmin 830 ile 1030 arasında çok özellik farkı var mı? Go Pro için tüm aksesuarları almam gerekli mi? bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, şimdiden teşekkür ediyorum ..

Son düzenleme:
Geri