hasanazmi
Aktif Üye
- Tepki
- 201
- İsim
- Hasan azmi
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Hayır gerekmiyor.Merhaba herkese.
Aliexpress'ten Igpsport 620 yol bilgisayarı aldım ve ödeme aşamasında ürün tutarına ilave olarak 650 tl kadar vergi ödemesini de yaptım. Ürünü kargodan teslim alırken damga vergisi, gümrük kabul ücreti vs. gibi başka ilave bir ücret ödemem gerekiyor mu?
Hayır gerekmiyor.
Son 3 günde 3 paketim geçti. 1. dün teslim edildi. 19 Mayıs ta yola çıkan 2 tanesinin gümrüğü dün çözüldü. (DE, NL)Aranızda son 5-6 gün yurt dışı paket alan, bekleyen var mı? Hollanda'dan ve Almanya'dan birer paketim 10 gün önce yurt dışına (Türkiye'ye) sevk edildi olarak görünüyor, genelde ülkeyi terk edince 2-3 gün içinde bizim gümrüğe girerdi... sanki bizim gümrükte hepsi yığıldı ve seçim sonrasına bırakıyorlar... Sürpriz bir ek vergi, yasak, 150 euro limitin 50 euroya düşürülmesi, şu bu olacak gibi his var içimde.
8 Mayıs günü verdiğim Aliexpress siparişim 15'inde gümrüğe girdi ve aynı gün çıktı. Halen PTT'nin teslim etmesini bekliyorum.
Böyle birşey olması şuan mümkün değil, zira seçilen milletvekilleri daha yemin bile etmedi. Kaldı ki bunun için yasa hazırlanması gerek, daha sonra mecliste onaylanması lazım ondan sonra resmi gazete yayınlanacak vs derken bayağı zaman alır. Ozamana kadar paketiniz zaten elinize ulaşmış olur.Sürpriz bir ek vergi, yasak, 150 euro limitin 50 euroya düşürülmesi, şu bu olacak gibi his var içimde.
Benim DHL paket Feucht, Almanya'da takıldı, kafayı yiyeceğim. Eskiden Amerika'dan İstanbul'a iki günde gelirdi.28 nisan'dan beri yolda gözüken kargom var. DHL genelde bir ayda falan getiriyor.
Kaç euro yapıyor. Euro olarak 150 geçmiyorsa sıkıntı olmaz. İkiside İngiliz firması mı ?Hollanda üzerinden gelirse %20 direkt İngiltereden gelirse %30 galiba.Merhaba
Son zamanlarda ile başlayan bir soru da benden gelsin 😀
Chain reaction veya wiggle dan alışveriş yapan oldu mu? Vergiyi %20 mi? Kesiyorlar bilgisi olan var mı?
sepetim 152.98 $ acaba sorun çıkartırlar mı 🤔
153 dolar desek güncel kur karşılığı 142 euro falan ediyor. Sınır 150 euro olduğuna göre sorun çıkmaz. Vergi konusunda kesin birşey diyemem hangi depodan kargolanacağına bağlıMerhaba
Chain reaction veya wiggle dan alışveriş yapan oldu mu? Vergiyi %20 mi? Kesiyorlar bilgisi olan var mı?
ödemeyi euro ya çevir işi sağlama al.. mevzuatta açıkca 150 euro sınırı var yazıyor. geldiği ülkeye göre değişiyor depolar genelde hollanda da.. kargo da hollanda çıkışlı olursa %20, ingiltere olursa %30Merhaba