Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışı alışveriş

Merlimden incik boncuk teker meker almıştım 7 parca filan olmasi sorun olmadi.
1 ay da 5 ten fazla siparisiniz olmamasi lazim. Birim.siparisteki ürün çeşitliliği önemli değil 150 euro olmadıkça tabi.

Scudo
Bir ayda beşten fazla sipariş olsa dahi firma kargoyu bekletir,ertesi ay teslim eder.Hepsi yapar mı bilmiyorum ancak ebayden gelenler bu şekilde.

DHL biraz işgüzar bir firma. En ufak açıkta hemen gümrük müşavirini devreye sokup ona para kazandırmaya çalışıyor. O da olmadı malı antrepoya gönderiyor, üç gün kalsa 1500-2000 lira masraf çıkarıyor. Aralarında anlaşmalılar mıdır nedir... bakalım başıma bir olumsuzluk gelirse buraya yazarım. Yurt dışı alışverişlerinde en sorunsuzu, eve teslimat aşaması hariç, PTT kargo. Sabah dağıtıma çıkmadan gidip alırsan sıfır problem.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Merhaba herkese.

Aliexpress'ten Igpsport 620 yol bilgisayarı aldım ve ödeme aşamasında ürün tutarına ilave olarak 650 tl kadar vergi ödemesini de yaptım. Ürünü kargodan teslim alırken damga vergisi, gümrük kabul ücreti vs. gibi başka ilave bir ücret ödemem gerekiyor mu?

Merhaba herkese.

Aliexpress'ten Igpsport 620 yol bilgisayarı aldım ve ödeme aşamasında ürün tutarına ilave olarak 650 tl kadar vergi ödemesini de yaptım. Ürünü kargodan teslim alırken damga vergisi, gümrük kabul ücreti vs. gibi başka ilave bir ücret ödemem gerekiyor mu?
Hayır gerekmiyor.

• Beğen
Tepkiler: bisranos
Hayır gerekmiyor.

Ben de öyle düşünmüştüm ama 150 euro sınır koyulma ve tüm alışverişlerin alt limitsiz vergi kapsamına alınması kuralı sonrasında aliexpress'ten hiç alışveriş yapmadığım için teyit amaçlı sormak istedim. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Son zamanlarda(1 ay içinde) aliexpress harici diğer yabancı sitelerden alışveriş yapan oldu mu? Şunu merak ediyorum, kredi kartından çekim yapılırken euro-usd döviz kurunu serbest piyasadaki kura göre mi hesap yapıyorlar yoksa bankaların kendi resmi kurundan mı hesaplanıyor şuan?

Aranızda son 5-6 gün yurt dışı paket alan, bekleyen var mı? Hollanda'dan ve Almanya'dan birer paketim 10 gün önce yurt dışına (Türkiye'ye) sevk edildi olarak görünüyor, genelde ülkeyi terk edince 2-3 gün içinde bizim gümrüğe girerdi... sanki bizim gümrükte hepsi yığıldı ve seçim sonrasına bırakıyorlar... Sürpriz bir ek vergi, yasak, 150 euro limitin 50 euroya düşürülmesi, şu bu olacak gibi his var içimde.

Aranızda son 5-6 gün yurt dışı paket alan, bekleyen var mı? Hollanda'dan ve Almanya'dan birer paketim 10 gün önce yurt dışına (Türkiye'ye) sevk edildi olarak görünüyor, genelde ülkeyi terk edince 2-3 gün içinde bizim gümrüğe girerdi... sanki bizim gümrükte hepsi yığıldı ve seçim sonrasına bırakıyorlar... Sürpriz bir ek vergi, yasak, 150 euro limitin 50 euroya düşürülmesi, şu bu olacak gibi his var içimde.
Son 3 günde 3 paketim geçti. 1. dün teslim edildi. 19 Mayıs ta yola çıkan 2 tanesinin gümrüğü dün çözüldü. (DE, NL)

Ek olarak Çin den beklediğim de 2 güne gümrüğe girer, onun durumunu da gelince paylaşırım.

28 nisan'dan beri yolda gözüken kargom var. DHL genelde bir ayda falan getiriyor.

8 Mayıs günü verdiğim Aliexpress siparişim 15'inde gümrüğe girdi ve aynı gün çıktı. Halen PTT'nin teslim etmesini bekliyorum.

8 Mayıs günü verdiğim Aliexpress siparişim 15'inde gümrüğe girdi ve aynı gün çıktı. Halen PTT'nin teslim etmesini bekliyorum.

9 mayıs günü verdiğim siparişim bugün dağıtıma çıktı. Gerçi 3 gün önce şubeye geldi. Gidip alabilirdim ama zamanım olmadı.

Sürpriz bir ek vergi, yasak, 150 euro limitin 50 euroya düşürülmesi, şu bu olacak gibi his var içimde.
Böyle birşey olması şuan mümkün değil, zira seçilen milletvekilleri daha yemin bile etmedi. Kaldı ki bunun için yasa hazırlanması gerek, daha sonra mecliste onaylanması lazım ondan sonra resmi gazete yayınlanacak vs derken bayağı zaman alır. Ozamana kadar paketiniz zaten elinize ulaşmış olur.

(link) den 15 Mayısta aldığım ürün 22 Mayısta Gümrükte şuan.Bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
28 nisan'dan beri yolda gözüken kargom var. DHL genelde bir ayda falan getiriyor.
Benim DHL paket Feucht, Almanya'da takıldı, kafayı yiyeceğim. Eskiden Amerika'dan İstanbul'a iki günde gelirdi.

Merhaba
Son zamanlarda ile başlayan bir soru da benden gelsin 😀
Chain reaction veya wiggle dan alışveriş yapan oldu mu? Vergiyi %20 mi? Kesiyorlar bilgisi olan var mı?

sepetim 152.98 $ acaba sorun çıkartırlar mı 🤔

Merhaba
Chain reaction veya wiggle dan alışveriş yapan oldu mu? Vergiyi %20 mi? Kesiyorlar bilgisi olan var mı?

Kaç euro yapıyor. Euro olarak 150 geçmiyorsa sıkıntı olmaz. İkiside İngiliz firması mı ?Hollanda üzerinden gelirse %20 direkt İngiltereden gelirse %30 galiba.

Merhaba

153 dolar desek güncel kur karşılığı 142 euro falan ediyor. Sınır 150 euro olduğuna göre sorun çıkmaz. Vergi konusunda kesin birşey diyemem hangi depodan kargolanacağına bağlı

Merhaba

ödemeyi euro ya çevir işi sağlama al.. mevzuatta açıkca 150 euro sınırı var yazıyor. geldiği ülkeye göre değişiyor depolar genelde hollanda da.. kargo da hollanda çıkışlı olursa %20, ingiltere olursa %30

Geri