Murat Cömez
En yeni üye - Kayıt: Az önce
- Tepki
- 19.058
- İsim
- Murat Cömez
- Bisiklet
- Colnago
Özelden gönderdimAbi facebook kullanmıyorum burada parçaları yayımlama ihtimalin var mı?
Özelden gönderdimAbi facebook kullanmıyorum burada parçaları yayımlama ihtimalin var mı?
Arkadaslar elimde bir kac parca var, lazim olan olursa 04.03.24 de Türkiye ye geliyorum gelirken getirebilirim.
(link)
Mini disk ne oluyor?Size ebay.de'den Minidisc yollatsak, gelirken onu da getirebilir misiniz?
Ürüne ve denetleyen memura bağlı. Yakın zamanda verilen örneklerden; 2 lastik, hatta 4 lastik geçiyor, aynı pompa adaptöründen 10 tane geçiyor, 8 kapı kolu geçemiyor, 6 çakar led geçiyor, 2 forma geçiyor, 4 içlik geçiyor, 3 kulaklık geçiyor, farklı 6 tişört geçiyor v.b.
Temelde bireysel ihtiyaç için makul miktar geçiyor, özellikle tüketim ürünü ise. Hatta 2 kişinin ihtiyacı da geçiyor. Ben ve oğluma 2 farklı beden tişört, içlik, rüzgarlıktan ikişer tane aynı pakette sorunsuz geçti. Tüketim malzemesi olmayan ürünlerde ikinci ürünü bile, hatta bazı ürünlerde ilkini bile ticari saymaları mümkün. Örneğin yabancı bir oyun şirketinin her ülkenin forum yöneticilerine gönderdiği isme özel plaket, ismi yazan kişi dışında kimsenin işine yaramayacağı halde ticari ürün sayılıp ithalata yönlendirildi. O ürün terk edilip yenisi tekrar gönderildi, o geçti.
Yani şans işi. Kargo bedeli fiyata dahilse iki maşayı ayrı ayrı almak riski azaltır.
Oldukça ilginç. Ben en son geçtiğimiz yaz Apple laptop klavyesi getirttim, İngiltere'den gümrükten 290TL gibi para yazıp sorunsuz elime geçti. PTT Kargo görevlisi getirdi, 290TL gümrük var dedi, o durumları seviyorum cunku parasını ödeyip ürünü alıyorum.
Şimdi Benim otomobilin motoru için Amerika'dan rektifiye seti alacağım. Set içinde motor kapak contası, piston segman yayı gibi parçalar var ederi de $300-$400 arası + kargo. Böyle bir paket, 300-500TL hadi 1000-2000, 3000TL olsun, gümrük yazıp elime geçer mi yoksa ticari ürün sayılıp gümrükte takılır mı?
Otomobilin radyatör ve katalitik konvertörünü de alacağım, onları yetkili servis üzerinden alabiliyorum fakat kendim amerika yada avrupa (Almanya) dan almak istesem bu parçalarda gümrükte sorun yaşar mıyım?
Mini disk ne oluyor?
Vay be €150 üstü ise ticari ürün sayılıyor demek. 1.Mayıs.2022'de uygulamaya alınmış sanırım bu €150 sınırı. Şimdi Youtube ta yorumlarda gördüm, biri150€ üstü ne olursa olsun ithalata giriyor artık.
Beraberde getirme işlerini bilmiyorum. Hiç getirmedim-getirtmedim. 2. el oto parçası getirilemediğini, el konduğunu duymuştum ama onun dışındakileri bilen arkadaşlar var forumda.
Yolcu yanında getirecek ise bir sorun olmaz. Gümrüğe sunmanıza bile gerek yok. Vergi iadeside alırsınız. Önceden satın alacağınız yer ile vergi iadesi politikalarını konuşursanız işlemler için sıkıntı vermezsiniz. Kimi yer aracı firma ile çalışıyor , kimi yer ise direk müşterileri ile kendi muhattap olarak hakkediyor. Aracı firma bir miktar komisyon keserek vergi iadesini yapmakta.Yurtdışından alacağımız, ispanya yada yunanistandan olabilir, 1000 €'luk bir elektro gitarı yolcu yanında getirip gümrükten geçirmek mümkün mü? 430 € şartı yüzünden takılır mı yada vergi çıkar mı? Ek9'a baktım ama tam anlayamadım. Bir de tax free ile vergi iadesi alabilir miyiz?
1 hafta önce eldiven aldık benim oğlana şuan Türkiye gümrükte.Baya hızlı geldi.Normal şartlarda 15 günde elinizde oluyor.Arkadaşlar Tradeinn ürünleri ortalama kaç günde kargoya teslim ediyor? 6sında verdim siparişi, hala bi hareket yok.
Estimated delivery date:
12-02-2024 / 19-02-2024 diyor ama henüz hazırlanma aşamasına bile geçmedi.
Tamamen aldığın ürüne bağlı. Eğer sipariş verdiğin ürün stoklarında yoksa sipariş üzerine stoğa girmesi için o ürünü getiriyorlar bu süre içerisine kargolama süresi uzuyor. Eğer ellerinde stok varsa hemen kargolıyorlar. Örneğin benim verdiğim siparişte bir ürün ellerinde olmadığı için ürünün stoğa girmesini bekliyorum. Acelem yok nede olsa ürünler gelse bile yazlık forma ve tayt olduğu için giyemeyeceğim henüz. Senelerdir bu BikeINN den sipariş veriyorum o yüzden alıştım. Yazlık ürün satın almak istiyorsan kışın sipariş ver, kışlık ürün istiyorsan yazın sipariş ver.Arkadaşlar Tradeinn ürünleri ortalama kaç günde kargoya teslim ediyor? 6sında verdim siparişi, hala bi hareket yok.
Estimated delivery date:
12-02-2024 / 19-02-2024 diyor ama henüz hazırlanma aşamasına bile geçmedi.
Pekçok olumlu ve olumsuz yorum var,bence riskli(link)
Bu siteden alışveriş yapan varmı aramız da acaba.
Alo banka harcama itirazı yapmak istiyorum,şu tarihteki şu tutarla alakalı bitti.02-02-2024 de yanlış şeyler aldığım için sipariş verdikten hemen sonra siparişi iptal ettim ve 12 gündür ne para geri iadesi var ne de başka bir şey. İki kez email attım Tradeinn geri iade işlemini başlattık 7 iş günü içerisinde hesabınıza para geri yatacak diyorlar fakat ses yok soluk yok.
Daha önce de sipariş iptali yapmıştım 2 gün içerisinde param geri yatmıştı ilginç.
Mart ayında Berline gitmeyi düşünüyorum, oradan gidip bakıp bisiklet aksesuarları bakabileceğim bir mağaza bilen var mıdır?