-Deniz-
🌴🌴🌴🌴
- Tepki
- 1.513
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Bu olay kulağınıza küpe olsunAliexpress tutarı iade etti. Tarak bedavaya gelmiş oldu. 😅
Merhabalar, iyiyim teşekkürler. Sen nasılsın ?Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Iyi akşamlar dilerim hepinize. Yeni gümrük mevzuati gereği kargosu ve ürünü 30 euro üzeri olduğu için gümrüğe ürünüm takıldı. Çeşitli çözümler deniyorum almak için, mesaji buraya bilgi mayetinde yaziyorum ki aynisi başınıza gelirse öncesinde bir fikriniz olur. Ürünüm cannondale lefty marka bisikletin versiyon 1 için üretilmiş amortisör conta seti; ebay.com/itm/375754711351 kargo ile beraber 71 dolar yapiyor. 30 euro üzerinde olduğu icin ticari ürün olarak değerlendiriliyor. Gerçekten sinirden ellerim titriyor yazarken. Şimdi bu ürün Türkiye'de hiçbir yerde yok. Yetkili distribütör Delta bisiklet onlarda da yok ve getirtmeye uğraşmak istemiyor adamlar, haklilar da 1 adet conta seti için üstelik eski versiyon niye uğraşsın. Yeni mevzuatin gereği iç piyasada ekonomik çarkları dengelemek ve vatandaşı yerel esnafa, yerel ticari ürünlere vs yönlendirmek lakin Türkiye'de bu ürün olmadığı için bisikletimi kullanmadığımdan ötürü bu ürünü almak zorundayim. Yani bende bayilmiyorum elin amerikalisina para kazandirmaya. Neyse aldim ürünü geldi, yukarida bahsettiğim gibi ticari olarak geçtiğinden ötürü sadece gümrük müşaviri ile alabiliyorsunuz işte tam bu nokta insani sinirden öldürür. Müşavirler en az 17 bin tl para istiyor gümrükten çekmek için. Yemin ederim bu bir soygun ve açık cezaevine döndü ülke... yarin gidip ptt gümrük ile konusacagim baska türlü bir çözüm yolu bulursam sizlerle paylaşacağım. Bulamazsam da ürünü gümrüğe terk etmem gerekiyor. Devlet mali olucak, benim param yanacak vs vs. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.
Bende iyi olmaya çalışıyorum teşekkür ederim. Gümrükte birakip imha edilmeden önce el altindan almayi düşünüyorum bakalim yapabilirsem, tüm yollari tükenince amerikadan al tarzi sayfalara yönelecegim yada elime kumpasi alip ölçüp ölçüp gidip conta satan yerlere bakip conta uydurmaya çalışacağım bakalim su an tamamen muamma. Gelişmeler oldukça yazarim. Tekrar iyi akşamlar herkeseMerhabalar, iyiyim teşekkürler. Sen nasılsın ?
Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten hiç iyi olmamış ve üzücü bir durum yaşamışsın. Bu tür bir durumda müşavir devreye girmeli, istemiyorsan malesef üzülerek söylüyorum ama ürünü gümrükte bırakacaksın gibi görünüyor. Araştırma yaptın mı bilmiyorum ama şöyle şeylerde var, amerikadaniste diye bir site var ve 30 gün ücretsiz olarak deneyebiliyorsunuz diye biliyorum ben kullanmadım ama böyle kolaylıkların olduğunu duymuştum buradan söylemek istedim. Ürünü yeniden alacaksınız gibi duruyor bu durumda, almadan önce bahsettiğim sitenin müşteri hizmetlerine durumu anlatıp nasıl alabileceğin hakkında sana yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.
İyi akşamlar dilerim.
Merhaba, evet kanun değişti, işin kullanıcı tarafı için büyük sıkıntılar oluşturduğu su götürmez bir gerçek. Ama kanun orada duruken, riski göze alarak sipariş geçtiğinizi düşünüyorum.Merhaba arkadaşlar nasılsınız? Iyi akşamlar dilerim hepinize. Yeni gümrük mevzuati gereği kargosu ve ürünü 30 euro üzeri olduğu için gümrüğe ürünüm takıldı. Çeşitli çözümler deniyorum almak için, mesaji buraya bilgi mayetinde yaziyorum ki aynisi başınıza gelirse öncesinde bir fikriniz olur. Ürünüm cannondale lefty marka bisikletin versiyon 1 için üretilmiş amortisör conta seti; ebay.com/itm/375754711351 kargo ile beraber 71 dolar yapiyor. 30 euro üzerinde olduğu icin ticari ürün olarak değerlendiriliyor. Gerçekten sinirden ellerim titriyor yazarken. Şimdi bu ürün Türkiye'de hiçbir yerde yok. Yetkili distribütör Delta bisiklet onlarda da yok ve getirtmeye uğraşmak istemiyor adamlar, haklilar da 1 adet conta seti için üstelik eski versiyon niye uğraşsın. Yeni mevzuatin gereği iç piyasada ekonomik çarkları dengelemek ve vatandaşı yerel esnafa, yerel ticari ürünlere vs yönlendirmek lakin Türkiye'de bu ürün olmadığı için bisikletimi kullanmadığımdan ötürü bu ürünü almak zorundayim. Yani bende bayilmiyorum elin amerikalisina para kazandirmaya. Neyse aldim ürünü geldi, yukarida bahsettiğim gibi ticari olarak geçtiğinden ötürü sadece gümrük müşaviri ile alabiliyorsunuz işte tam bu nokta insani sinirden öldürür. Müşavirler en az 17 bin tl para istiyor gümrükten çekmek için. Yemin ederim bu bir soygun ve açık cezaevine döndü ülke... yarin gidip ptt gümrük ile konusacagim baska türlü bir çözüm yolu bulursam sizlerle paylaşacağım. Bulamazsam da ürünü gümrüğe terk etmem gerekiyor. Devlet mali olucak, benim param yanacak vs vs. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.
Çevremde temudan ürün alıp kullanan çok var. Burada en dikkat etmeniz gereken konu bir kaç üst mesajdaki arkadaşın dediği gibi 30€ sınırı. Bildiğim kadarı ile zaten üzeri fiyatlı ürünler listelenmiyor ama dikkat etmekte fayda var. Öteki yandan ürüne gelen geri bildirimler satıcı profili. Forumda aliexpressten vaktiyle karbon kadro, karbon maşa, karbon sele, sele borusu, gidon alıp kullanan çok kişi oldu. Herhangi bir problem yaşayanı görmedim bunlara dikkat etmek lazım. Aliexpresste forumdan bir arkadaşın aldığı karbon entergre gidon takip listemde duruyordu 4bin küsur liraydı.Temudan alışveriş yapan var mı karbon olduğunu iddia eden bi gidon almayı düşünüyorum ama çubuk kraker gibi kırılmasından korkuyorum
Dediğim ürünlerden bir tanesi. Tabi şuan bu ürünü almak imkansız gibi bir şey.318605 dosyayı görüntüle
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 4.015,96TL 32% İndirim | TOSEEK TR5500 Yol Bisikleti Tam Karbon Fiber Kök Entegre Bisiklet Gidon Ultra Hafif 28.6mm Bisiklet Parçaları Aksesuarları
(link)
Aman söylediklerinize dikkat edin; başgardiyanı sinirlendirmeyin durduk yereYemin ederim bu bir soygun ve açık cezaevine döndü ülke...
Alacağı ürünün fiyatı acayip uygun aynı ürün Ali expresste de satılıyor bu yüzden şüphe duydum zaten ama yorumlarda memnun kaldığını söyleyen Türklerde var alıp denemek lazım sanırımÇevremde temudan ürün alıp kullanan çok var. Burada en dikkat etmeniz gereken konu bir kaç üst mesajdaki arkadaşın dediği gibi 30€ sınırı. Bildiğim kadarı ile zaten üzeri fiyatlı ürünler listelenmiyor ama dikkat etmekte fayda var. Öteki yandan ürüne gelen geri bildirimler satıcı profili. Forumda aliexpressten vaktiyle karbon kadro, karbon maşa, karbon sele, sele borusu, gidon alıp kullanan çok kişi oldu. Herhangi bir problem yaşayanı görmedim bunlara dikkat etmek lazım. Aliexpresste forumdan bir arkadaşın aldığı karbon entergre gidon takip listemde duruyordu 4bin küsur liraydı.
Dediğim ürünlerden bir tanesi. Tabi şuan bu ürünü almak imkansız gibi bir şey.
Haberim yoktu demek bi mazeret değil lakinMerhaba, evet kanun değişti, işin kullanıcı tarafı için büyük sıkıntılar oluşturduğu su götürmez bir gerçek. Ama kanun orada duruken, riski göze alarak sipariş geçtiğinizi düşünüyorum.
Abi kanunun değiştiğini biliyorum lakin şöyle bişey var kanunda diyor ki hizli kargo personeli ile teslim alabilirsin lakin bunun bedelinin 18 bin tl olduğundan bahsetmiyor. Hizli kargo personeli diye bişey yok. Gümrük müşaviri var o da 18 bin lira istiyor bundan kanunda bahsedilmiyor. Bisey yapılacaksa da en azindan bi oran orantisi olur.Merhaba, evet kanun değişti, işin kullanıcı tarafı için büyük sıkıntılar oluşturduğu su götürmez bir gerçek. Ama kanun orada duruken, riski göze alarak sipariş geçtiğinizi düşünüyorum.
Kulaktan kulağa söylenti olarak bir ürün bedeli alıyor müşavirler diye duymuştum. 70 dolarlık ürüne 18 bin istenmesi bu söylentiyi sonlandırdı sanırım. Böyle bir rant yok.Haberim yoktu demek bi mazeret değil lakin
Abi kanunun değiştiğini biliyorum lakin şöyle bişey var kanunda diyor ki hizli kargo personeli ile teslim alabilirsin lakin bunun bedelinin 18 bin tl olduğundan bahsetmiyor. Hizli kargo personeli diye bişey yok. Gümrük müşaviri var o da 18 bin lira istiyor bundan kanunda bahsedilmiyor. Bisey yapılacaksa da en azindan bi oran orantisi olur.
Kafamda bir ses de gir Gümrük Müşavirliği Sınavı’na. Kazan, tanıdık vs ile 1 yıl da sahte staj hallet. Sonra kendi işini kendin gör. Bu düzen böyle devam ederse olacağı o olacak.
sanırım oransal değil de standart bir ücret alınıyor, öbür türlü saçmalık olurKulaktan kulağa söylenti olarak bir ürün bedeli alıyor müşavirler diye duymuştum. 70 dolarlık ürüne 18 bin istenmesi bu söylentiyi sonlandırdı sanırım. Böyle bir rant yok.
Merhaba evet birebir öyle, söylenti değil gerçek ve müşavir milletinin eline kaldığı için ranta çevirmişler. Ticaret bakanlığını aradim onlarla da görüştüm kanunda belirtilen hizli kargo temsilcisinin ne olduğunu gümrük personeli dahil bilen yok. İş bilmezin biri bir kez bile mabadını kaldırıp bu işleri yapmamış biri, oturmuş klavyenin başına yazmış da yazmış kanunu. Bunun başka bir izahı olamaz. Kanunu okuyup onaylayanların da art niyetli olduklarını düşünüyorum. Ben yaptım oldu demekten başka birşey değil bu. Memlekette olmayan bir malzemeyi yurt dışından alamazsın demek bir çözüm değil, vatandaşta beyan verebilmeli, durumunu izah edip, belgeleyip ürününü alabilmeli yada illa gümrük müşaviri ile olacaksa koyarsın bir yüzdelik oran olur biter. Ben sadece kendi yaşadığım durumu biliyorum. Gümrükte bir raf vardı hep gelip kalan malzemeler, ilaçlarda var aralarında. Hadi bizimki bisiklet yerine sanayiden conta ayarlarsın gittiği yere kadar yolu var dersin. Hastası olan ilaç almak zorunda olan ne yapacak? Bir youtube videosunda bir abimizin yorumunu gördüm. Allah yardımcısı olsun, çocuğu için yurt dışından medikal malzeme alıyormuş. Bu adam ne yapacak? İşte bu yüzden kızıyorum isyan ediyorum. Ben yaptım oldu deyip geçiyorlar ya çıldırıyorum... Alamazsam da o mal orada kalacak, 2500 lira para belki beni zengin yada fakir etmez ama emeğim var benim orada, sabahın köründe sıcak yatağımdan kalkıp gidiyorum, emek veriyorum herkes gibi. Kanunu yazıp onaylayan iş bilmezler bizim emeklerimizi bir çırpıda silip atıyorlar kargosuyla beraber 2500 liralık mala 17-18 bin lira para istemek resmen soygunculuktur.Kulaktan kulağa söylenti olarak bir ürün bedeli alıyor müşavirler diye duymuştum. 70 dolarlık ürüne 18 bin istenmesi bu söylentiyi sonlandırdı sanırım. Böyle bir rant yok.
Evet gümrükten almayıp terk edilince, gümrük memuru ya imha için ayırıyor geri göndermiyor yada geri gönderiyor ama size bir bedel çıkmıyor. Ayırdığı malzemeyi de ihaleye çıkıp çıkmayacağına karar verip ona göre tasnif ediyor. İhaleye çıkmayacak grup imha ediliyor. Tanıdık vs aracılığı ile almaya çalışıyorum bakalım alabilecek miyim? Normalde 30 euro yu geçse bile gümrük memurunun bir kaşe imzasına bakar bu mal ticari değildir demek, şu an malzemeyi almaya çalıştığım yerin eski gümrükçülerine ulaştım "evet kanun değişmiş ama bir şekilde yardımcı olunur" diyorlar. Kanunun bizim gördüğümüz tarafı o, kendilerinin de yetki alanları var. İstese ayarlar verir yani.Yaşadığınız durum hakikaten çok can sıkıcı. Artık herkes 30 euro yu geçmesin diye çok dikkatli davranıyor, çünkü sonuç bu oluyor. Söylenecek çok şey var da, yapacak çok da bişey yok, çünkü nereye şikayet ederseniz edin çok da dinleyeceklerini sanmıyorum. Kanun çıkmış, konu kapanmış. Bundan sonra yapılacak şey ancak oy kullanmak ve dua etmek.
Belirtilen hızlı kargodan kasıt bence UPS , DHL , Fedex gibi firmalardan bahsediyorlar. Yani eğer böyle bir firma ile getirtirseniz onlar sizin yerinize işleri halledebilir gibisinden. Yani ben onu anlıyorum ama forumda bu işleri daha iyi bilenler var, belki cevap verirler.
Bir de şunu merak ediyorum. Diyelim gümrükten almadınız , bu malzeme geri mi gidiyor yoksa Türkiye'de mi kalıyor. Türkiye'de kalıyorsa , bir süre sonra açık artırma ile satılması gerekmiyor mu?
Düzenleme:
Fedex in sayfasında bununla ilgili bilgi varmış. 30-1500 euro arası kendileri hallediyor. Vekaletname değil detaylı beyan gerekiyormuş. Daha basitleştirilmiş bir işlem herhalde. Tabii onlar masraf ne çıkartıyor o belli değil. Ama ben müşavirlik firmaları kadar çıkaracaklarını sanmıyorum (umuyorum)
FedEx | System Down
Şu linkte de aynı konudan bahsediyor :
T.C. Ticaret Bakanlığı
3.Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 30 Avro’yu aşması halinde ne işlem yapılır?
Cevap: Ağırlığı brüt 30 kilogramı ve bedeli 30-1500 Avro arasında kişisel kullanım için gelen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşya için hızlı kargo operatörleri sizin adınıza detaylı beyan vererek işlemi gerçekleştirebilmektedir. Bu kapsamda eşyanın ithalat vergilerinin ödenmesi ve diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekir. Bununla birlikte, operatör firmaları gönderi geldiğine dair bildirimin tarafınıza yapıldığı tarihten itibaren ardiye, müşavirlik v.b. ücretleri talep edebilir.