Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
@Osman Kıtay osman bey bisiklet engelli bisiklet i yani handcycle . tabii sağlıklı bireylere de uygun
getiren arkadaş engelli değil . tatava çıkarmı? yoksa hiç gümrük ile işimiz olmuyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@Cloud.tr

Gümrükle işiniz olmaz. Yolcu beraberinde getirilen eşyalarda gümrük vergisi yok. (1 taneden fazla olmamalı)

@clubber saatlerdir bundan emin olmak istiyorum
1500£ üzermi 430 £mu ne yolcu eşyası da gümrük vergisine dahil diyor
ordan panik oldum
bisiklet i kargo kolisi ile hiç açmadan havaalanına mı gelse yoksa bi toz toprak sürüş yapıp sıfır değerini yitirtsekmi

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
İyi akşamlar sevgili forum üyeleri
Mart ayının ortasında bi yarışma sebebiyle (bisiklet değil) avusturyaya gideceğim. Gitmişken de oradan yol bisikleti alıp gelmeyi düşünüyorum. Çok daha ucuza geliyor türkiyeye göre. Bir kaç sorum olacak daha önce getirenlerden
-Direk kutusuyla açtırmadan getirsem ne olur
-Gümrükte bir şey sorarlar mı? Bir sıkıntı çıkartırlar mı?
-Kutuyu aç derseniz bisiklet taşıma çantasıyla mı yoksa herhangi başka bir koliyle mi getireyim?
-Taxfree alabilir miyim?
Değerli cevaplarınız için teşekkürler

Takip edilir bu konu :)

@erdemsen96

Yolcu beraberinde 1 adet bisiklet getirme hakkınız var. Bu nedenle gümrük masrafı, kdv ve benzer bir ödeme yapmanız gerekmiyor.

Geleceğiniz hava yollarına daha önceden bilgi verip, bisiklet için rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin. THY 30 Euro taşıma ücreti alıyor.

Bisikleti kendi taşıma kolisi ile getirmenizde bir sakınca yok. Sürekli kullanacaksanız eğer, bisiklet taşıma çantalarından alabilirsiniz.

Bu şekilde bir yakınıma bisiklet getirttim.

(link)

Çantayı kullanmayacağım şahsen o yüzden almak istemiyorum bide kurulumunu ve kutu açılışını kendim İstanbulda yapmak istiyorum. O yüzden kutuyla getirmek istiyorum. Bazıları vergi alırlar Türkiyede diyor ama o belgeyi bende okudum şahsen gitgelde kaldım.

@erdemsen96

Bir önceki mesajımda kanunlar ile ilgili link mevcut. Vergi ve benzeri bir masraf ödemeyeceksiniz. Havalimanı gümrüğü en fazla kutuyu açıp içine bakar, bu kadar.

Teşekkürler Erdal bey o belgede 450 avroyu aşmayan diyor o biraz kurcaladı aklımı

@erdemsen96

İsterseniz 1 milyon dolarlık bisiklet getirin. Önemli olan 1 adet olması ve sizinle beraber gelmesi.

Soru: Yolcu beraberinde getirilen Ek-9 sayılı liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşya için muafiyet nasıl uygulanır?

Cevap: Yurda giriş yapan yolcuların Karar eki Ek-9 liste kapsamı “A) Tüketim Maddeleri” bölümünde yer alan eşyaya, yolcu beraberinde olmak kaydıyla, muafiyet tanınacaktır.

Ek-9 listesi, diğer eşyalar bölümü 5.madde : Bir adet bisiklet

@erdemsen96 fatura ile birlikte gerekli olan belgeyi de alırsanız Avusturya'da ödediğiniz vergiyi Türkiye'ye girişte geri alabilirsiniz.

gümrükçünün keyfine bağlı. bizim arkadaşlar getirdi sorun olmadı

@Erdal YILMAZ arkadasimiz tüm detaylari yazmis, yalniz yaninizda 2 adet bisikletde getirebilirsiniz. Önceden haber vermeden, sadece Check-In de THY salterine giderek 5 dakika sürmeyen islem yapiliyor ve ve 30€ ücret ödeniyor.

Gümrüge falan takilma olmuyor ve 30€dan haric hic bir ücret ödemiyorsunuz. Sadece bazen gümrük memurlari paketin icine bakmak istiyor, oda kacak mal varmi yokmu diye, yoksa bisiklet onlari ilgilendirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: baykemal
Geri