Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

bisiklet size ait kendinizin bir adet getirebilirsiniz yaninizda hatta iki de satmak amacli getirmiyorsunuz cunku. gumrukte bir sorun olmaz kocaman bi kutu gorup cikarken acin deseler bile ki rastgele aramaya denk gelip yine de bi sorun olmaz. ayrica turist amaciyla gitmek sartiyla avusturyadan aldiginiz bisikleti de avusturyadayken havaalainida checkinden once tax free formunu doldurup oradan da vergi iadesinizi alirsiniz butun resmi fatura vs de zaten yaninizda olur eger ki gumruk bi sey soracak olursa ki kendi valizinde 5-6 adet iphone getiren onlarca ipod getiren ya da laptop tasiyan kisiler varken bisiklet gibi bir urunde sorun olmaz. thy 30€ alir ama saglamligi hakkinda sigorta yapmaz her ne kadar kutuda da olsa bisikleti kutudan cikarip kendiniz guzelce paketleyin her turlu plastik polyster kopuk vs bulun bi yerleden iyice saglamlastirin ya da gitmisken avusturya dan evoc canta alin onun icinde getirin . ama sifir alacaksaniz da avusturyada iken actirip dukkanda bike fit yaptirmanizida oneririm . daha uygun olur. ya da herhango bir retul bike fite de gidebilirsiniz ama aldiginiz yerde yaptirmaniz cok daha ucuz ve daha iyi olur malzeme degistirme acisindan...

• Beğen
Tepkiler: baykemal
Scudo
Hocam ben daha iki hafta önce bir aracı yardımıyla sadece 25 eur ödeyerek Hollanda'dan bisiklet getirttim. Karton kutuya koyup yolladılar, hiçbir sorun da çıkmadı, gümrüğe falan da takılmadı. Ancak bisiklet ikinci eldi, detayları aşağıda.

1984 peugeot single speed proje

Selam arkadaşlar bisiklet getirmek istiyorum nasıl olur bilgisi olan varsa 200-300 dolar arası kaliteli birşey olsun mtb olsun kargo bedava olsun :D

@mariokaldato

gürcistandan pislette mi geliyomuş yeni duydum :D

• Beğen
Tepkiler: V3DAT
@mariokaldato
gecen haberlerde duydum çok sey geliyormus 5 te bir fiyatına :)

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
Bir minibusle gecip alip donersin...

bir şey getirmek için üç gün kalmak gerekiyor yoksa gümrükte iki kat vergi alınıyor,tabelada yazıyordu geçerken,şarabı öğrenciyiz abi dedikte verdiler :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
varsa santa cruz gelirim valla :D

Gurcistana bisikletim le gittim geçtiğimiz yaz en kaliteli gördüğüm bisiklet abartısiz Kron Xc500 du.Salcano,Trek Filanda denk geldi arada ama giris seviyesiydi...Mercedes Almak daha mantikli orda:) Ucuza Yüksek model bisiklet varsa bin gel zaten Turkiyeye 20 km sonra Hopa Zaten..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
opel 1.500 euro alabilirsin. ama velospetçi yok, standartlara uygun pedal bile bulamadık, kırık pedalla günlerce gezdim. velo, pedal, niyet :kötü:

@gmfaruk Bulgaristan'a gidiyorsa jantları çıkarıp gitsin yoksa orada çıkarıyorlağmış öyle duydum :))

Ön arka yan amosörlü beldesan getirmis 3000 dolarmis bedava

İyi akşamlar arkadaşlar. Ocak ayında bir proje için 2 aylığına Macaristana (Szekszard şehrine) gideceğim. Elimde para kalırsa bisiklet almak ya da en azından karbon kadro almak gibi bir düşüncem var.
Eğer vizem multipass olursa ve imkan olursa tabi yakın ülkelere de gelebilirim ama şimdilik sadece macaristan için soruyorum. Orada bildiğiniz dükkan ve marka öneriniz var mı?

Bir de gümrük ve uçakla bisiklet getirme hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Açılmış konulara da bakacağım şimdi...

@Osman D. Yurtdışından beraberinizde bisiklet getirme hakkınız mevcut. Herhangi bir vergi vs. ödemeden kişisel eşyanız olarak getirebiliyorsunuz. Tek şart beraberinizde getirmeniz yani sizinle beraber gelecek. Kargo yoluyla posta yoluyla değil. Kargo veya postayla gelirse kişisel eşya olmaktan çıkıyor ticari eşya sınıfına giriyor. Havaalanına gitmeden önce yanınızda bisiklet olacağını havayoluna bildirseniz daha iyi olur. Belli bir ücret karşılığında havayolu bisikletinizi kutusu içerisinde bagaj olarak alıyor. Ayrıca gittiğiniz ülkede bisiklet için ödediğiniz vergiyi de aldığınız dükkana bir belge düzenleterek havaalanında (veya döndüğünüzde o belgeyi posta yoluyla geri göndermek suretiyle) geri alabilirsiniz.

Geri