Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

@BisikletKolikK
Burada bukadar cok bilmislik yapiyorsunz da hic yurtdisina gidip de fiyatlari arastirdinizmi? Sizin icin yurtdisinda 600-700€ bisiklet girisin de girisi seviyesindeyse inanin o fiyata türkiyede üst seviye alabileceginiz bisikleti cok merak ettim.
600-700€ ya daha iyi bisikletleri bulmakta yardimci olursaniz gercekten bir kac tane almayi düsünüyorum.

Scudo
@aykut alihocaoğlu

Selamlar, bu konuyla ilgili ilerleme sagladiniz mi ? Ben merak ediyorum eger orada uygunsa ve vergisiz getirme durumu varsa dusunebilirim

@Murat Cömez
Hocam evet gittim ve gördümde yazıyorum, mesela bizdeki KRON XC150"den örnek vereyim, 3x8 kilitli maşalı hidrolik disk frenli bir bisiklet. Fiyatı 1100 TL ortalama, bu fiyata en yakın bisiklet btwin rockrider 520;
Ki oda mekanik disk fren ve kilitsiz maşa.
Buyrun hocam;

(link)

(link)

(link)

Daha geçen yıl bisiklet almak için birkaç mağazaya bakmıştım memlekette değilken, 2016"da Kron XC 1000 1600 TL idi aynı özelliklerde bisikletler 600 euro"dan başlıyordu oralarda. Öyle ucuz yerler varsa söyleyin bende gidip alayım o zaman.

@BisikletKolikK
Orbea ile kronu bir tuttunuz ya helal olsun. Buyrun örnek, kendisi benim bisikletim olur :
Yurtdışı (link)
Türkiye (link)
Beni dumura uğrattınız o_OOrbea ile Kron karşılaştırmakla olmaz o iş kusura bakmayın ama. Adamlar 250 parasıyla alıyor, ben 1150. Olay budur. Peki onlar 1150 parasıyla ne alıyor? Ahan da bunu (bu whistle' ın orjinal whistle olduğunu ekleyeyim) (link)1829 aradaki 8 farkı da siz buluverin artık.

@Mustafa Zeybek

Hocam Kron hidrolik disk, 3x8, kilitli maşa her türlü daha üstün. Maaş/Bisiklet oranı avrupanın yüksek maalesef. 1 ay çalışıp üst seviye bisiklet alabiliyorlar. Bizde giriş-orta segment bir bisiklet almak için 1-2 ay çalışıyoruz maalesef.

Aslında baktığımızda hemen hemen aynı fiyata alıyoruz. Buradaki en büyük farklılık dolar euro bazında ülkemizin parasının biraz daha altlarda olması 1TL=1€=1$ şeklinde olsa sadece vergisini ödeyebilirdik. Yurt dışından bisiklet getirirken kendi para birimine çevirdiğimizde aşağı yukarı aynıya geliyor ama yurtdışında seçenek daha çok oluyor bu da üretim alanın belli kesimler göre sınırlı olmasından dolayı düşünüyorum. Aslında Türkiyede de farklı pazarlar için üretim yapsalar tutulabilir. Sadece yol-mtb-şehir olarak düşünmemliler.

@MakRo tabi o bağlamda haklısınız. Beni yukarıdaki mesajı yazmaya iten şey Kron ile orbea karşılaştırması yapılması oldu. Eğer orbea yurtdışında şu kadar ama Türkiye' de üstüne şu kadar daha koyup satıyorlar gibi bir şey denilseydi eyvallah der geçerdim ama biri Kron biri orbea. Bak yazarken yine gülme geldi :D

@aykut alihocaoğlu gurcustan bisiklet alip surerek doneceginizden bahsetmissiniz . Tax free iadesinde kutusunun acilip acilmaidgiyla alakali bi kosul var mi diye arastirmanizi tavsiye ederim

@Murat Cömez almanyada 2. El bisiklet ilanlarinin yogunlukta oldugi bi site var mi hocam ? Yada 2. El bisiklet alim satim isi nasil isliyor . Kisaca bilgi verebilir misiniz.

@BisikletKolikK

Biz burada 1100TL lik bisikletleri tartismiyoruz seninle, girisinde giris seviyesi olan 600-700€ bisikletleri tartisiyoruz. Ve bu faiyata türkiyede Üst seviye bisiklet bulmayi.
Buyur almanyada 700€ alina bilecek belkide daha ucuza alina biliri olan senin gözünde girisinde girisi olan bir bisiklet. Simdi bu fiyata rica ediyorum türkiyede bu markanin yada bundan daha üst seviye bir bisiklet göstermeni.
Inan bana bu isler öyle bir defa yurtdisina fransada 4-5 bisikletciye gitmeyle olmuyor.

799€ %19 vergisi dahil fiyati ve pazarlik payi olan bir bisiklet.
(link)

@Murat Cömez

Hocam KRON XC1000 Shimano Deore setli geçen yıl 1600 TL idi, 1600 TL TL"ye aynı setli bisiklet göremedim hiçbir zaman. Ayrıca gösterdiğin bisiklet 3300-3400 TL"ye geliyor. almanyada madem daha uygun gidip oradan alayım o zaman, ben gördüklerimi söylüyorum. Yoksa paramı neden çöpe atayım Ben?

İspanya ve Portekiz e gideceğim insallah.Getirebilir miyim acabaaaa????:kötü::kötü:

"Eğer bir yalanı yeterince uzun, yeterince gürültülü ve yeterince sık söylerseniz insanlar inanır." demiş Adolf Hitler
BisikletkolikK arkadaşın ısrarla Türkiye'nin bisiklet konusunda cennet olduğuna ikna etme çabalarını hayretle izliyorum.:)

@Oonnaayy

Hocam benim anlatmak istediğimi kimse anlayamadı galiba, mesela 1 euro=4,13 TL olarak bakarsak yurtdışında benzin daha pahalı oluyor ama işin aslı öyle değil.
İşin aslı ise 1 asgari ücretle ne kadar benzin aldığın.
Aynı şey bisiklet içinde geçerli, pratikte bizden daha pahalılar ama gerçek hayatta tam tersi bizden daha çok ucuza alıyorlar. Umarım anlatabilmişimdir, bu arada bisikletten bile bu kadar vergi alan ben olmadığıma göre suçu bende değil başkalarında arayın :)

Almanya'da internet üzerinden satış yapan web sitesi biliyor musunuz?
(link) bu site var mesela, ama ingilizce versiyonu yok, veya ben bulamadım :)

Almanya'ya gidecek bir arkadaşım var, yolcu olarak yanında getirmesi için onunla görüşeceğim.
Bisiklet kargosu için uçak firmalarının ilave olarak 30-40 euro aldıklarını duydum ne kadar doğru bilmiyorum.

@Taner James
2 gün önce Amerika' dan bisiklet getiren biriyle tanıştım, bana "30 kilo bagaj hakkın var, onu geçersen bisiklet için ayrı para ödersin, geçmezsen 30 kilonun içine dahil edebilirsin. " dedi. Ayrıca Aralık gibi gelecek yazın uçak biletleri satışa çıkar, erkenden alırsan çok çok ucuza gelir dedi. Kendisi gidiş dönüş 185₺ ödemiş bu şekilde.

Ben pek sıcak bakmıyorum getirmeye
En iyisi tatil maksadıyla gidip yerinden almak.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
Merhaba ben de yurtdisindan ns bikes movement 2 modelli bisikleti almak istiyorum ama vergi konusunda sorunlarim var tanidik biriyle bisiklet gelebilir mi? O getirirken benim bisikletim deyip ulkeye sokamaz mi? Yani vergi vermeden. Tecrubeliler yardim edebilir mi?

@Mustafa Zeybek acaba sifir faturali bisikleti bagaj hakki olarak sokabilir miyiz ucaga?

@kayra927ixd
Faturayı kendi adına kestirmesi gerekir. Yani siz parasını vereceksiniz tanıdığınıza, o da kendine alıyormuş gibi alıp getirecek.

Sorunuza gelirsek bana söylenen kadarıyla evet, dahil edebiliriz.

Not: yazdığım bilgiler araştırmalarım ve bana söylenenlerdir, kendi tecrübelerim değildir.

Geri