Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
@Erdal Yılmaz Peki bu yolcuları nereden buluyorsunuz yalnızca forumda karşılaştıklarınız mı yoksa uygulama site vs var mı?

@Afyon35
yolcu kendiniz oluyorsunuz. Yolcu beraberinde bisiklet getirme hakkı sadece yolcunun kendi bisikleti için geçerlidir, başkasının bisikletini taşımak ticarete girer.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@Murat B. O zaman o iş yaş yurtdışı fiyatlarından bilgim yok ama sanırım daha pahalıya geliyordur bisikletler

Bu sefer de IMG_9198.JPG IMG_9199.JPG

Hamburg triathlona gittiğimde kırık kulakla karşıladım bisikletimi

Anadolujet'le Muş'tan Bursa'ya kutusuyla sağlıklı bir şekilde getirebildim.Ama havalimanındaki görevli ekstra 50 TL ücret istedikten sonra herhangi bir şekilde sorun olduğunda bizi ilgilendirmez tavrı yapmıştı . Bunun üstüne ben de çıkıştım ve kırmanız için size vermiyorum bunu elde götürmek zorundasınız deyip biraz arıza çıkardım. Ardından hiçbirşey diyemeyip gözlerimin önünde x-ray'den dikkatlice geçirip uçağa bindirdiler. Hatta bu bavulları yükleyen görevlilerden biri yanıma gelip uçağın altı çok geniş ben senin kutuyu ayrı koyacağım demişti :D

• Beğen
Tepkiler: Karbon
Şöyle bir yazı yazmıştık, bloğumuzda,

Uçakta Bisiklet Nasıl Taşınır? - minikgezgin.com

şükür bugüne kadar ciddi hiçbir şey gelmedi bisikletlerimizin başına,
hatta römorkumuz ve trailerımız da ( weehoo ) bizimle gidip geldi daha önce,
umarım herkes aynı şansa sahip olur.

Havaalanında :)

DSC_2210.JPG

Her şey bir araya geldiğinde oluşan kervanımız. Almanya, Danimarka, İsveç turumuz.

DSC_2356.JPG

Yurtdışında fiyatlar daha pahalı arkadaşlar, giriş seviyesi yol bisikletleri genelde 600-700 euro"dan başlıyor, tabi bu bahsettiğim normal markalar. Hatta bir tık orta-üst seviyelere çıktığımız zaman ülkemizde çok güzel fırsatlar var.

Geçen ay Amerika'dan madone 9.5 getirttim. Kız kardeşim cok rahat gümrükten geçti. Herhangi bir sorun olmadı. Kutuyu oversize olduğu icin xrayden geçirdiler. Kutu açılmadi bile, ama bu size olmayacağı anlamına gelmesin. Gumruk kanunu bile gönderdim olurda geçerken durdururlarsa yolcu yanında getirebileceği eşyalar arasında bisikletin olduğunu göstersin diye

@Murat B.
Hocam banane almanlardan ingilizlerden, birkaç gün önce yol bisikleti bakıyordum kendime lapierre vb. tüm markaları araştırdım giriş seviyeleri nereden baksanız 600 euro"dan başlıyor ki oda girişin girişi. Ama ülkemizde 2500 TL"YE daha güzel seçenekler var, sizin bahsettiğiniz şey alım gücü. Ayrıca alım gücümüzün çok düşük olduğunu havadaki kuş bile biliyor artık, artık ülkecek herşeyden nem kapar olduk. Direk yapıştırdım almanlar bizi kıskanıyor lafını.

@BisikletKolikK
YapıştırdıN demek istedim.

@BisikletKolikK
Şöyle bir mevzu var ; 600€ bisikletler ülkemiz için orta seviye sayılır. Örneğin 1060 liraya aldığım bisikletimi İnternette 250€ gibi bir fiyata satılıyor. Peki bu ne demek?

Bizim için ümit, bisan ne ise adamlar için bizim 1000-1500 lira verdiğimiz bisikletler o demek :(

• Beğen
Tepkiler: kapluj ve MakRo
@Mustafa Zeybek
Maalesef alım gücümüz düşük hocam, btwin triban 100"Ü avrupada bir mağazada görmüştüm 260 euro idi fiyatı. Bizde 1200 TL, normalde bizdede 260 TL olması lazım.

@BisikletKolikK
Neyse ki sadece alım gücümüzün düşük olmasından etkileniyoruz. Araba gibi arabanın bedelinin 2 katından fazlası vergi olarak gir... gitmiyor en azından :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: Kabresığmaz
@Mustafa Zeybek
Belki birgün bizim ülkemizdede durumlar düzelir hocam, umut fakirin ekmeğidir...

@BisikletKolikK
Verdiğim bağlantılara herhalde bakmadınız. Aynı marka, aynı model, aynı renk bisiklet; Almanya'daki fiyatı (1399€), Türkiye'dekinin (10 bin küsür TL) yaklaşık iki katı. Kuşlardan, alım gücünden falan bahsetmedim, konuyu dağıtmayın.

"Girişin girişi" denilenecek seviyede yol bisikletini Avrupa'da 400€'ya bulabilirsiniz. 2500 Liraya "daha güzel seçenek" ile neyi kastettiğinizi bilmiyorum ama İngiltere'de 600€'ya şunu alabilirsiniz mesela:
(link)
Tiagra grupset, karbon maşa, Deda tamamlayıcı parçalar...

@Murat B.
Hocam alım gücünden bahsetmedim diyip almanya bizi kıskanıyor dersen konuyu sen dağıtmış olursun. O zaman isteyen istediği yerden alsın, kimseye zorla "x" yerden alın demiyoruz. Yukardaki bisiklette sadece xs kaldığı için fiyat inmiş galiba, herneyse oradan alın o zaman. Giriş seviyesi bisikletler ülkemizde daha ucuz, kim ne derse desin.

Geri