Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

hocam bike24 den pisikleti almancı dostumuz aldı,koydu arabaya getirdi.vergi gumruk vs problm olur mu? vergı ıadesı lazım degıl yıne de uygun gelıyor.

Scudo
merhaba arkadaşlar bisikletimi uçakla gideceğim yere götüreceğim.Fakat tam olarak nasıl paketlemem gerektiğini bilmiyorum.26 jant dağ bisikleti.Yardımcı olur musunuz?

Forumda bu konuda çok fazla mesaj var. Arama yapıp onları okursanız çok şey öğrenirsiniz, anlamadıklarınızı yine o başlıklar altında sorarsanız cevap alırsınız.

@Pedalist65 25 dostum senin yapmak istedigini bende yaptim,jantlarini cikardim guzelce filmledim ama ucagin icine almadilar.
Ozel bir poset veriyorlar.onun icine koyuyorsun sorunsuz inecegin yerde alabiliyorsun.yanliz poset icin para vermen gerekecek.

IMG_2028.JPG Gidonu kırmışlar;
Serviste çıktı ortaya
Thy bisiklet taşıma bedeli 30 € hediyesi 400 €

Emsal olacak yüklü bir tazminat davası bundan sonra uçakta taşınacak bisikletleri kurtarır mı?

Fiyatları kur nedeniyle ülkemiz için biraz tuzlu olsa da aşağıdaki gibi taşıma çantaları mevcut...

(link)

(link)

Biknd_Helium_V4_Fahrradtransporttasche_schwarz[1470x849].jpg
B_W_International_Bike_Guard_Curv_Fahrradkoffer_schwarz[1470x849].jpg
bike_case[1470x849].jpg

(link)

Almanyadan linkteki canyonu getirdim
Fiyatı 5500 euroydu
Lisansımı scan edip yollayınca 500 euro düştüler
Türkiye'ye gelirken de tax aldım
Sonuçta 4400 euroya geldi.
Türkiye'deki muadillerinin tam yarı fiyatı

Çok geç farkettim maalesef; insanların 1500tl bisikket için fazla dediği bir kültürde
gidona okadar para ödemenin izahı çok zor

Daha trajik bir mağduriyetimi de anlatayım
Zurichte triatlona katıldım.
Kontrollerimi tamamladım sıkıntı yok.
Yüzme etabından çıktım bisiklete bir binerim ki vites çalışmıyor (di2)
Ön dişli büyükte arka dişli soldan 2.de kalmış
120 kadans çevirdim anca 25 26 km hızla gidebildim
Adamlar bisikleti ne fırlattılarsa uçakta di2 dağılmış
Bnm de aylarca hazırlandığım yarış hedefim yalan oldu

@Serkan1903

hayırlı olsun. lisans olayı türkiye lisansı mı? yoksa uci de geçerli lisans mı olması gerekiyor. birde elden mi aldınız?

Biyere gidip yeni bisikletle dönebilirmiyiz ?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Bartu Bilgi

Dönebilirsiniz ancak ülkemizde çıkışta gümrük almak isteyebilirler. Bu durumda ben de aldığım bisikleti kullanıp tekrar paketlemiştim, kendi bisikletimi getirdim diyebilmek için..

(link)

haberde de görüleceği gibi; uçağa "hassas ve kırılabilir bagaj" diye verilen ve bir hard case içinde olan çelloyu ikiye ayırabiliyorlar. o yüzden uçağın bagajına bisiklet vermenin -herhangi bir yöntemle- pek güvenilir olduğunu düşünmüyorum. uçağa, yanımıza alabileceğimiz şekilde bir paketleme yapılabiliyorsa, en sağlamı bu olur sanırım.

@erhanizmir2001

teşekkürler.
ben türkiye lisansımı yolladım. hatta triatlon lisansımı yolladım.
konaklayacağım otele yollattım bisikleti.

Geri