Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

@Melih Demir hocam peki bisiklete bir zarar geldiginde zarari tazmin ettirme ihtimalim nedir bir de tazminat miktari nasil belirleniyor. Komple bisiklet bedeli uzerinden mi yoksa tamir bedeli mi oluyor

Scudo
@yusufgs3625 Açıkçası şimdiye kadar hiç rastlamadım böyle bir duruma. Bagaj üzerinden örnek verebilirim sadece. Hasar raporu tutturduktan sonra ilgili yer hizmetleri firması o raporu havayoluna gönderir. Havayolu uzun süren değerlendirmeden sonra bagajınızın kilosu üzerinden ücretlendirme yaparak size ödeme yapar ya da reddeder. Kilo başı 19 SDR ödeme yaparlar. (SDR; Special Drawing Rights - Karşılığı hemen hemen 1.3$'a denk geliyor.) Kesin olarak şunu yaparlar diyebileceğim bir şey değil malesef, değişeni çok fazla olan bir durum hasarlı bagaj konusu.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@yusufgs3625

Lufthansa daha önce bisikletime hasar vermişti. Fakat ben hasarı eve gidince görmüştüm. Ertesi gün havaalanına gittim, hasarlı bagaj bölümünden işlem yaptırdım.
Yaklaşık bir ay sonra Lufthansa'nın ofisinden arayıp, bir bisikletçiden hasarların toplamının ne kadar tutacağına dair bilgi almamı istediler.
Specialized kullanıyordum o zaman, Aktif Pedal'dan bu maili alıp kendilerine ilettim. 666 Euro'luk bir masraf çıkmıştı. Birkaç gün içinde ödediler.

Lufthansa bu şekilde çalışmıştı hasarlı bisiklet konusunda. Diğer havayolları nasıl çalışır bilmiyorum, bilmek de istemiyorum :D

@yusufgs3625
THY de (TÜRK HAVA YOLLARI) olursa resmen müsteriye siz yalan konusuyorsunuz diyorlar ve acunu yaliyorsun. Dünyanin en serefsiz sirketidir benim icin.

• Beğen
Acaba lastiklerin havasini indirmek gerekiyor mu, bildigim kadariyle kargo bölümündeki alcak basinc kompanse edilmiyor?

@Murat Cömez

THY ile simdiye kadar sorun yasamadim ama AIR FRANCE bir keresinde bagajimi getirmedi 1 gün bekledim, tazminat talebimi utanmazca reddettiler, kurbaga ziftlenenler.

• Beğen
@Aloha
Temmuz ayinda türkiyeye ucarken hostes yemek dagtirken kolsaatimin camini kirdi ve tutanak tutup e-mail üzeri gereken yere bildirdi ve 7 gün icinde size cevap gelecek dedi. Aradan 2 hafta gecmesine ragmen hic bir cevap gelmedi, almanyaya dönmek icin havalimanina geldigimde bi arastirayim dedim. Sadece MÜsterihizmetlerini arayabilecegimi söylediler ve bende aradim, cevaplari ise bize saatiniz hakinda hic bir mail gelmedi dediler ve yeniden sikayet bildirisinde bulundum. Bu sikayete karsilik resmen siz yalan konusuyorsunuz bizim görevliler cok iyi egtim aldigi icin müsterimize zara vermeleri imkansiz diye cevap geldi. Suan Avukatima verdim ve odur budur bekliyorum. Yani 300€ zarari ödeyemiyecek kadar serefsizdir THY.

Aha yine sinirlerim tepeme cikti.:acpsnr:

Bu yıl sonuna doğru ya da 2017 başında Almanya Canyon fabrikasından Canyon Endurace Al 7.0 ya da Ultimate Cf Sl 7.0 almayı düşünüyorum. Acaba daha önce bu fabrikadan veya Almanya'dan bisiklet getiren arkadaşlar var ise deneyimlerini paylasabilirler mi? Yabancı forumlarda bir kaç yazı okudum ama bir de buradan gidenlerden dinlemek istedim. Teşekkürler!

Not: Koblenz'e gidip getireceğim.

Arkadaşlar merhaba.

Konu açma konusunda bolca tereddüt yaşadım zaten lütfen kızacak varsa kızmasın.

Şu anda iş gereği başka bir ülkedeyim fakat işyerinin amerikada bir adres kutusu var ve bize ürünler oradan ulaştırılıyor. Yani internette bişey aldığımda amerika içinden almış gibi oluyorum ama orada değilim. Neyse özetle gidip görerek alma şansım yok.

Sorum şudur ki: Birkaç yıldır bisiklet sporuyla ilgileniyorum ve eşimle birer tane katlanır aldık kendimize. Ama hep aklımdaki yol bisikleti isteği bir türlü geçmeyince araştırmaya başladım. İstediğim bisikletin özellikleri: Endurance kadro olacak, boy 183cm bacak iç boyu 81cm muhtemelen marka modele gore 54-56 kadrolar olur. Amaç performanstan ziyade konfor. Giriş seviyesi modeller işimi görür 700-800 dolar, hadi müthiş bir fırsat gördüm 1000 dolara kadar çıkabilirim. Ya Türkiyeye gelince triban vs. alacağım ya da buradan indirim falan denk getirirsem bu yola gideceğim. triban fiyatına yakın cannondale synapse almak elbette çok cazip geliyor insana.

Amerika içine gönderim yapan firmalar hangileridir?, bildiğiniz güzel indirim yakalayabileceğim siteler var mı?, Amerikada hangi markaları daha ucuza bulabilirim ve o markada hangi modeli önerirsiniz? Çok teşekkürler arkadaşlar.

@erdalyilmaz_ çok teşekkürler ama o sitede en ucuz model 1000 doların üstünde. Aslında ben de modelimi cannondale synapse olarak kesinleştirdim gibi ama Türkiye'den almakla arada fark olmayacaksa memleketimden alırım elbette.

(link) ' a da bakabilirsiniz.

R&A göre biraz daha ucuzdur.

Örneğin bir Cannondale supersix burada 7-8 bin TL' e alınabiliyor iken orada 4/4,5 bandın da temin edebiliyorsunuz.

Ben yeni İspanya' dan aldım. Kesinlikle öneririm yurt dışından almanızı.

Specialized' a da bakabilirsiniz.

(link) ' den alış veriş yapan var mı ?

@Kerem Groims yolladığın kite baktım da fiyatı bedavadan biraz daha pahalı sadece.. Alacağım sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@@rif Avrupa'dan bisiklet alip yaninda getirdiginde vergi iadesi alabiliyorsun. Bu sekilde fiyatlar oldukca uygun oluyor. Benim baktigim modellerde, Amerikda neredeyse Turkiye'den daha pahaliydi. Hem orada hem de burada satilan marka ve modellerin(scott, canondale, trek,...) fiyatlarini karsilastirip genel bir fikir edinebilirsin. Ayrica varsa nakliye masrafini filan da hesapla. Avrupa'daki buyuk bisiklet dukkanlari arasira saglam indirimler yapiyorlar. Amerika tarafinda boyle seyler varsa takip etmeye calis.

1000$, Turkiye'de triban vs. parasi degil. Bu fiyata orta seviye duzgun bir yol bisikleti alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Geri