Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Merhaba.. Bu yaz Rusya'ya gideceğim bir aksilik olmazsa.. Gelirken bisiklet getirmek istiyorum.. Cube gtc serisi bir yol bisikleti almak hayalim.. Daha önceden Rusya dan getiren ya da bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.. Saygılar!

Merhaba dağ bisikleti almayı düşünüyorum bütçe sınırım yok ama AliExpress ye görmüş olduğum Sava marka carbon 27,5 inch dağ bisikletlerine hayran oldum yaklaşık 5000 tl civarında Türkiye’ye girişi gümrük masrafları beni yorar mı diyede düşünüyorum bilgisi olan var mıdır.

• Beğen
Tepkiler: tesla42
@Machagi
33 dolar üzerindeki ürünlerde yüzde 20 gümrük vergisi ödersiniz.

@Machagi
5000 TL seviyesinde bisikletler düşünüyorsanız yönünüzü Batıya dönmenizi tavsiye ederim.İndirimlerle güzel bisikletler düşüyor.Õrneğin "tweeks cycles " sitesine bir göz atın derim

Ukrayna'da bisiklet fiyatları nasıl? Ukrayna'da yaşayan ya da oraya gitmiş olanlar beni bilgilendirebilir mi?

Bilgi için çok teşekkür ederim.

Selamün aleyküm arkadaşlar. Benim Almanya da oturan bir teyzem var bende bunu değerlendireyim dedim. Dirt jump getittirmeyi düşünüyorum teyzeme sizce ne gibi ücret veya sorunlarla karşılaşırım, gümrük vergisi öder miyim, hava yolları bisiklet getirmeye izin verir mi?
Şimdiden teşekkür ederim Allah' a emanet olun.

@Dukkerr
1- Fiyatları bildiğin üzere euro bizim buradaki asgari ücret sonuçta 340 euro :D ne kadarlık bisiklet istiyorsan ona göre seç beğen al :D
2- Kdv ödemezsin. Tabi bunu görüşüp anlaşacak ne gibi koşulları olduğunu hiç yaşamadığım için bilmiyorum
3- Uçakla ücretsiz bisiklet taşıyacak havayolu mutlak vardır burada atlas global mesela öyle yapıyor. 15kgye kadar serbest, üstünde gelirse fena :D
4- Duyduğum kadarıyla 1 tane bisiklet getirmek serbestti uçakla falan fark eder mi bilmem

Bildiklerimi madde madde özetledim, buna eklemeler varsa yapalım, sonra eli grafik tutan biri de akış diyagramı (flow chart) olarak çizsin, faydalı olur...

1a- Sitede buldunuz. İnternetten alacaksınız.

2a- Türkiye'ye gönderteceksiniz
3a- Ürün bedeli (posta hariç) 1500 euro üzeri mi?
4a- Üzeri -- Gümrük müşaviri ile ithalat işlemleri yapmanız gerekecek, %18 + %25 + çeşitli masraflar
4b- Değil -- Ürün bedeli üzerinden %18 KDV'yi postacıya ya da taşıyıcı şirkete ödeyip teslim alacaksınız

2b- Yurtdışına gönderteceksiniz
3b- Bisiklet AB üyesi ülkede, ve siz de AB üyesi bir ülkeye mi göndertiyorsunuz?
4c- VAT (%18) ödeyeceksiniz
3c- Bisiklet AB üyesi ülkede değil ve siz AB üyesi bir ülkeye mi göndertiyorsunuz?
4d- Bisiklet ABD'de mi?
5a- Satın alım sırasında fiyata eyalet satış vergisi (Sales Tax) eklenebilir (her koşulda değil), onu geri alamayacaksınız
4e- Değil mi?
5b- Burası ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. 4a-b-c gibi olabilir.
3d- Bisiklet AB üyesi ülkede değil ve siz AB üyesi ülkeye mi göndertiyorsunuz?
4f- Postane/Gümrük ziyareti yapıp VAT (%18-19) ödeyeceksiniz. (Ziyaret dışında, kapıda tahsilat da olabilir, internetten de yatırılıyor olabilir. Ülkeden ülkeye değişir)

2c- Yurtdışına otele gönderteceksiniz (gönderdiğiniz kişinin oturum izni yok / turist / kendi otelinize göndertiyorsunuz)
3e- Satıcı ile iletişime geçip bazı durumlarda Tax Free formu doldurtabilirsiniz. Buralar karışık. Devamı için 2f

1b- Vitrinde buldunuz. Dükkandan alacaksınız.
2d- AB üyesi bir ülkede misiniz?
3f- %18-19 VAT ödeyeceksiniz, pasaportunuzla Tax Free formu doldurtacak, sınır kapısında AB gümrüğünden çıkartırken belgeyi onaylatıp bir kısmını hemen ya da gelecekte geri alacaksınız. Bunun için bisikletin kullanılmamış olması gerekiyor. Devamı için 2f
2e- ABD'de misiniz?
3g- Eyalet satış vergisi (Sales Tax) ödeyecek, geri alamayacaksınız. Devamı için 2f

2f- Uçakla gelirken bisiklet için önceden rezervasyon yaptıracak, muhtemelen bisiklet taşıma bedeli ödeyeceksiniz. Her gelişinizde 1 adet bisikleti TR gümrüğünden geçirme hakkınız var.

@ekranci Demek böyleymiş eyvallah beni de aydınlattığın için
Atlas globalın dusseldorfta uçuşları var. Bu demek oluyor ki bisikleti beleşe getirmek mümkün demektir...
@Dukkerr Kısaca yurtdışından bisiklet getirtmek istiyorsan o teyzen gidip sıfır bisiklet alıp atlas globalla bisikleti ücretsiz sana rahatlıkla getirebilir :D ekrancı dediklerimde yanlışlık yok değil mi? arkadaşa yazdığım bu yorumda?

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@JusTiMe Tabi, %18 VAT'i alırken ödeyecek (teyzenin orada turist olmadığını, oturumu olduğunu varsayıyorum) ve geri alınamayacak ama.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@ekranci Yurtdışına çıkartacak olması değiştirmiyor fiyatını demek

@JusTiMe Orada oturdugu icin degistirmiyor...

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim bugun internette malum sitede miles toxon markali bir bisiklet gördüm ama bununla ilgili hic bir bilgi bulamadim sadece almanca bir siteden buldum fiyati 300 euro civari 7005 alüminyum kadro diyor ama hic biryerde bilgisi olmadigi icin sasirdim cunku satan kisi 250 tl ye birakacak bu kisi bunun fiyatini bilmiyormudur acaba alinirmi alinmaz mi kafada deli sorular 400 tl ye de corelli trivor 1.0 var bir tane 2 yil garantisi var ancak aklimi celiyor bu acil yardim lutfrn

@maliunal
Almanyada ise ve Linklerini atarsaniz yardimci olabilirim size.

teyzeniz Almanya'ya Türk pasaportu ile giren birini bulsun, duty free alın, havaalanında %19 kdv iadesi alsınlar çok daha ucuza mal olur. 1000 euroluk alışverişte neredeyse 200 euro iade olur.

bir seçenek de ithal etmek.. yani online almak.

bu sefer de %19 sizden kesilmez, o bedeli %18 olarak gümrük vergisi olarak ödersiniz yani aynı kapıya çıkar. sadece kargo masrafı biner.

Ucuz ama geliştirilmesi kolay bir bisiklet? Önceden fazla para harcanmadan alınacak, sonra da zamanla daha kaliteli parçalar takılabilmesi uygun olan bir bisiklet arıyorum,bildiğiniz bir model var mı?

Geri