Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

@Murat Cömez hocam merhabalar linki tekrar bulamadim ancak yakindan bsktim bisiklete cok anlamam lakin kadro danki kucuk gibi geldi ama internet linki atsbilirim istersen
at/miles-mountainbike-26-toxon-6325890.html

Hocam arbike diye bir marka var nasıldır

Scudo
@maliunal
Merhaba,

simdi ha yurtdisindan o miles denen markayi aldi ha türkiyeden arbike ikiside ayni. Ben taniymiyorum ama ikiside bildigin market bisikleti diye adlandirilan bisikletlerden. Bunlari cok dikatli kullanirsan firina gitmeye veya mahalle arasi kullanmaya yeterli olur aksi taktirde kesinlikle tavsye etmem.
Bence o fiyatlara ikinci elden daha iyi bisikletlere bakmak en mantiklisi.

arkadaşlar türkiyeden polonya ya bisiklet götürmek ve dönüş sizce kac euro ya patlar?

Herkese selamlar , amerikada yaşayan kardeşim haziran ayında Türkiye ye gelecek. Spealized venge veya roubaix getirtmeyi düşünüyorum ( sıfır ya da 2.el olabilir ) . Venge modeline kadro görünümü dolayısı ile roubaix e ise endurance tarzda olmasından ötürü yakınım. Bisikleti genelde yolları düz olan mersin de kullanacağım.Ortalama 2 bin usd verip getirtmeye değecek modeller mi sizce yoksa benzer rakamlara Türkiyeden daha iyi alternatifler bulunabilir mi ? Değerli yorumlarınız ile destek olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler ,

@Desert Fox Gidiş/dönüş 60 Euro ödersiniz.

@srdrmrs İsimleri zikredilen bu aküler bisikletten ayrı paketlenmiş şekilde ayrıca taşınır ve kutup başları ayrılarak izole edilir, kayıtlı bagaj olarak yolcu beraberinde taşınabilir.

Katlanır bisiklet satın alıp, sığacağı en küçük valize korunaklı bir şekilde koyup, normal bagaj gibi teslim etsem, kilo sınırını aşmadığı sürece bir sorun olmaz diye düşünüyorum ? "henüz denemedim" :)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Alptriatlon Şirketin selayeti için mücadele eden bir çalışana denk gelir iseniz eğer çantanızın içeriğini sorgulayabilir. Bu da sizin vereceğiniz yanıta bağlı :) "kişisel eşyalarınız" cümlesi ile konu kapanır ve normal taşıma limitiniz içerisinde bagajınızı gönderebilirsiniz herhangi bir sorun olmaz. Ancak yükleme ya da boşaltma esnasında içeriğinde (bisiklet) oluşabilecek herhangi bir hasarda sigorta kapsamında olmayabilir buna dikkat ediniz.

@Ozy
buyuk bagajlar için olan band var oradan gidiyor

Bu arada, geçtiğimiz günlerde başka bir yere giderken THY süpervizörüne yazın yapacağımız bisiklet turu için ücreti ve bagaj hakkından sayılıp sayılmayacağını sordum. “Ücretsiz bagaj ağırlığını geçmiyorsa ekstra ücret alınmaz” diye belirtti.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@cem_filiz Maalesef yanlış bilgi vermiş. Golf takımı, kayak, snowboard, sörf, kamp, dalgıç ekipmanları, paraşüt, şişme bot, hokey takımı, kano/rafting malz. Bisiklet ve diğer belirtilemeyen spor malzemelerinin tümü ücretlidir. Havalimanına gittiğinizde iç hatlar için size 50.00TL ücret çıkması kuvvetle muhtemel. :)

@cem_filiz thy alıyor, şu an ücretsiz taşıyan tek firma atlas.

@mahden

Defalarca taşıdım. Ağırlık limitinin altında iseniz THY para almıyor. Diğer havayollarını bilmiyorum.

@Alptriatlon öyle bir valiz bulursanız banada haber verin. iki haftadır Dahon'a uygun valiz arıyorum. Bir tane buldum Enden ve derinlikten oluyor fakat yükseklikten kaybediyorum. En az 60x80x35 valiz lazım.

@Üye Adı

Bana sorarsanız bisikletiniz katlanır bile olsa katlayıp valize sokmayın. Çünkü valizler atılıyor veya düşüyor. Ya çok kaliteli sert valizlerden alacaksınız ki fiyatları yüksek ya da karton kutuya koyup "özel kargo" bölümüden vereceksiniz. Valizin içindeki kıyafetler bu düşmelere dayanıklı çünkü yumuşak malzemeler. Özel kargo denen bölüm var, bisiklet gibi ebadı büyük olan ya da ebadı düzgün olmayan parçalar orada taşınıyor. Bu taşıma elde yapıldığı (küçük kamyonetlerde, bantlara konmadan) için daha güvenli.

Ya da valize de koysanız "özel kargo" bölümünden teslim edin.

• Beğen
@muratcolakoglu cevap için çok teşekkür ederim. Hava yolu şirketlerinin parçaladı bavullarımın sayısını unuttum. Haklısınız aslında benimde aklımdan geçmiyor değil fakat bisiklet sert yapıda olduğu için belki birşey olmaz düşüncesi içerisindeyim.
Aklıma gelen başka birşey şu: yine uygun valiz fakat ücretli taşınmasını istemek, mümkün olabilir mi valizler için.

"Özel kargoları" valizlerinizi ile birlikte check-in yaptırıp başka bir yerden teslim ediyorsunuz. Her havalimanının alışkanlığı farklı. Check-in masasındaki kişi size nereye bırakacağınızı söylüyor. Aynı şekilde varış havalimanında da valizlerin dağıtıldığı banttan değil başka bir yerden teslim alıyorsunuz. Bazen valizlerin dağıtıldığı bantların başına getirip yere bırakıyorlar bazen de arkalarda bir yere bırakıyorlar. "Özel kargo" tabelalarından bulunuyor. Kafayı kaldırıp tabelalara bakmak lazım.

@Üye Adı

Ücretli taşınması daha güvenli taşınması demek değil. Ücretli taşınabilmesi için (THY ve Lufthansa gibi hava yollarında) ağırlık sınırını aşmış olmanız gerekiyor. Eğer ağırlık sınırını aşmadıysanız ücretli taşıtamazsınız. Gerek de yok. Ben bugüne kadar hem bisikletlerimi hem de defalarca kayaklarımı taşıdım. Hiçbirinin başına bir şey gelmedi.

Temiz bir ambalaj yapın yeter.

Bazen valizlerin başına çok fena şeyler geliyor. Bu durum "özel kargolar" için aynı değil. Çünkü özel kargolar bantların haricinde insan eliyle taşınıyor. Valizler genelde bantlara girip çıkarken zarar görüyorlar. Bazen bantlara yüksekten atılıyorlar.

• Beğen
THY'de iç hatlarda ücretsize geçmiş.
"İç hat seferlerinde bisikletinizi bagaj hakkınız kapsamında değerlendiriyoruz. Bagaj hakkınızı aşmanız durumunda bisikletinizin ağırlığına göre fazla bagaj ücreti ödeyeceğinizi belirtelim. Dış hat seferlerinde ise bisikletinizi (link) taşıyoruz."

lakin şunu söyleyebilirim ücret ödeseniz de ödemeseniz de bu ekipmanlar özel şekilde taşınmıyor, ebatları dolayısı ile normal x-ray'den geçemedikleri için büyük kargo bölümünden geçiyorlar geri kalan işlemler aynı, taşıyan kişiler aynı. Arnavutluk'ta kafayı yiyorduk yükleme görevlisi ile birbirimize girecektik, istanbul'da uçaktan indirilirken bisikletlerimiz hasar aldı, çünkü indiren abimiz herkül gibi kaldırıp 20 kiloyu halter fırlatır gibi fırlattı (pegasus). "hasarı tahsil ettik" de 2 ay sürdü. zaten bu adi taşıma işi ile ilgili onlarca haber de bulabilirsiniz "google" da, insanların müzik aletleri bile çokça parçalanarak teslim ediliyor vs vs. uçakla taşıyacaksanız ya hard-case yada pamuklara sarmak lazım:)

• Beğen
@mahden

İç ve dış hatlarda ücretsiz. Geçmedi her zaman ücretsizdi. Ben bahsettiğim malzemeleri çoğunlukla iç ve dış hatlarda taşıyorum.

Valizlerden ayrı taşınan bütün ağırlıklara "özel kargo" anlamına gelen ifadeler kullanılıyor.

Büyük kargo denmiyor "özel kargo" deniyor. Büyük olmasına gerek yok, bantlara sığmaya şekli, hacmi müsaait olmayan parçalar anlamında kulanılıyor. Bu küçük bir parça da olabilir.

Özel taşımadan kastım "özel kargo" (special cargo gibi ifadeler kullanıyorlar) gibi ifadeler kullanılmasından yoksa "özel itina" ile demek istemiyorum. Valizlerin haricindeki kargoları her havalimanında farklı şekilde isimlendiriyorlar. Sonuç olarak "özel kargo" ya benzer ifadeler kullanılıyor.

Pegasus ayrı bir hikaye. Pegasus ile THY hizmetleri ve fiyatlandırmaları çok farklı.

Bazı havalimanlarında "Special Cargo" yazar bazı havalimanlarında "Bulk Cargo" yazar. Hepsi farklı ifadeler kullanır. "Bulky baggage" diyeni de var.

Merhabalar, yurtdışından kadro alabileceğim site önerileriniz var mı? Tiagra setli bir Road toplamak istiyorum.

Başka yere açmadan burdan devam edeyim. Yazın yurtdışı planım var, gelirken oradan alacağım herhangi bir bisiklet veya parçasını alırken geri dönüşte Türkiye'de ödediğimiz vergileri veriyor muyuz ?

Yani yurtdışına gidip ürün almak Türkiye'ye göre ne kadar karlı olur ?

Geri