eseristan
Üye
- Tepki
- 29
- İsim
- Abdullah Eşer
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- Dahon
İnsanlar size neden güvensin?
Önceden bir ücret istemiyorum ve ürün geldiğinde teslimat esnasında ödemeyi alıyorum.
Şu an bilmiyorum ama çok da fark ettiğini düşünmemekle beraber Tuifly (adı buydu sanırım) ile 25€ vermiştim yol bisikleti için.
Pegasus'ta getiriyordur sanırım ki taşıma fiyatı daha uygundur. Pegasus biletleri sürekli bulunabiliyor, özellikle İstanbul'a.
Tuifly uygulamasını bilmiyorum. Genelde THY ile geliyorum ve yurtdışı için (en azından Almanya) bisiklet taşıma ücreti 80 euro (önceki mesajımda ekran görüntüsü de atmıştım). Şimdi kontrol ettiğimde Pegasus dış hatlarda 65€ istiyormuş.
Elimde bisiklet kaldı dediğine göre tüm ücretleri kendisi ödeyip getiriyor galiba.
Evet kendim ödüyorum. Alıcı ile görüşüp ortak bir karara varıyoruz. Ürün elime geçtikten sonra görselleri paylaşıyorum. Ciddi düşünen olursa, farklı ürünler getirdiğim instagram hesabım var. Referans da gösterebilirim ama zaten cebimden alıp getirdiğim için buna gerek olacağını düşünmüyorum.
Ayrıca getirme ücretimi yüksek bulan olabilir buna saygı duyuyorum, burada karşımdakini yanıltmaya yönelik bir hareketim yok, bisiklet almak isteyen ve fiyatı makul bulanlara yardımcı oluyorum. Karşılıklı win-win
Arkadaş bol keseden atiyor, THY 80€ diyor oysa en ucuzu THY 30€ ve Pegasus 50€ ile 60€ arası.
Cebinden çıkan parada 5000€ imiş, vay be 200€ kazan 5000€ cebinden ver, bu ne parası acaba.
Bisiklet kartonu büyük olabiliyormuş ve büyük olan da iki kişi taşıyabilirmiş, o karton da ne arabamı var acaba? Artı o tür büyük kartonu hangi taksiye koyuyor merak ettim doğrusu.
Sonra devletin bu işi yaptığından haberi varmı diye sordum cevap vermedi. Tahminimce yoktur ve Buda vergi kaçakçılığı oluyor. Bizi bir şeyden habersiz salak sandı galiba by 6. kezmi 7. kızmış üyeli
Getirme ücretimi tartışabiliriz ama THY ve Pegasus'un istediği ücretler için neden bol keseden atayım ki? Kendi sitelerinde bisiklet taşıma ücretleri yazıyor. Belki siz iç hatlar fiyatlarına bakmış olabilirsiniz. Kontrol ettiğimde (Almanya için) THY 80 euro, Pegasus 65 euro istiyor.
Cebimden çıkan para bisikletin ücretine göre değişiyor, sabit bir ücret yok, bisiklet parası neyse o. Üstüne havayolunun aldığı para ve taksi ücreti.
Son getirdiğim bisiklet "Specialized ENDURO COMP - 29" Carbon Mountainbike - gloss redwood / smoke" idi ve bike24 bisikleti kurup göndermişti. 120*180*40 boyutundaydı yaklaşık olarak. Kutuyu açıp lastiklerin havasını indirdim basınçtan patlamasın diye.
Taksi meselesiyle ilgili ek olarak da, Uber gibi uygulamaların XL araçları oluyor Vito tarzı, zaman zaman onları kullanıyorum. Ona da sığmayacak büyüklükte bir kutu ise, Miles'tan Van sınıfına giren araçları kiralıyorum. TR'deki Moov, Tiktak gibi düşünebilirsiniz. Arkası tamamen boş oluyor ve rahatlıkla havalimanına gidebiliyorum.
Son olarak, evet devletin bu işi yaptığımdan haberi yok bi vergi ödemiyorum. Öğrenciyim ve kendime ekstra harçlık çıkarmak için farklı yollar arıyorum.
Sormak istediğiniz farklı bir soru olursa seve seve cevaplayabilirim.
Son düzenleme: