Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

Başlık için teşekkürler çok güzel bilgiler paylaşılmış ancak bir soru işareti var. Yurt dışına bisiklet satınalmak için gideceğim gittiğim gün de geri döneceğim ( Almanya) ordan aldığım bisiklet 1500 euronun üstünde olabiliyormu ( uçakla getireceğim ) ayrıca mağazadan Almanya vergisiyle aldım , havaalanında vergi iadesi için işlemleri yaptım , sonra Türkiyeye girişte vergi ödeyecekmiyim ? Teşekkürler

Scudo
@zungapir Vergi mergi ödemezsiniz. İmkanınız varsa taşıma çantası da alın ve bisikleti onun içinde getirin.

Kredi karti ekstresini manipule etmek cok kolay . ben vergi icin tuttuklari tableti bu sekilde vergisiz almayi basardim. Biri denk gelirde merak ederse ozelden mesaj atabilir.

@zungapir

Bisikleti ticari amaçla değil kendinize alacağınız için fiyatıyla ilgilenmiyorlar. Ancak mağazadan aldığınız tax-free belgesine ve faturaya mühür vurmadan önce gümrük memuru bisikleti görmek isteyecektir. Ayrıca bisikletin kutusunda olması ve havayolu firmasını bisiklet taşıyacağınıza dair daha önceden bilgilendirip bisikletiniz için yer ayırtmanız gerekiyor. Ortalama 40 Euro gibi bir ücret karşılığında bisikleti getirebiliyorsunuz. Türkiye'ye girişte de vergi ödemeniz gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. İndiğiniz havaalanının bulky baggage bölümünden bisikletinizi teslim alıp yolunuza devam edebilirsiniz ;)

• Beğen
Tepkiler: Groims
@furkan.zaman
Yaptığınızın suç olduğunun farkında mısınız? Yakalanırsanız belgede sahtecilik, vergi kaçırma vs. suçlamalarla karşılaşabilirsiniz.

@muratcolakoglu

Bu şekilde bagaj olarak getiren arkadaş var mı aranızda? Ne zaman ve nasıl getirdiğini sormak isterim...

Herhangi bir zorlukla karşılaştınız mı?

@ilkerarslan Allah kısmet ederse 1 Temmuz'da bir bisikletim ile yurda döneceğim. Pegasus ile uçuyorum. Müşteri hizmetlerinden kargo bedelini ödeyerek uçağa aldırma işlemini tamamladım.

Tek derdim kaldı, bulunduğum ülkedeki yetkililere vergi indirimi kağıtlarını imzalatmak. Sonrasında Allah yardımcım olurda rahat ve sorunsuz bir şekilde yurda dönerim inşallah.

@Groims

Inşallah umduğunuz gibi olur ve herşey yolunda gider... : )

@ilkerarslan

Daha önce 3 defa getirdim. Yukarıdaki mesajımda da ayrıntılı bir şekilde anlattım ;)

Benimde bir Almanya maceram oldu. Sorunsuz, 30 euro karşılığında... Tecrübelerimi paylaştım, merak edenler için rehber olabilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@Koray Uzun @Murat.K Merhabalar. Arkadaşım şuan slovakyada yaşıyor öğrenci oturum kartı var. Aynı şekilde tax refund alabilir mi yoksa illaki turist olması mı gerekir ?

Arkadaşlar merhaba, İngiltere'de kullandığım bisikleti Türkiye'ye göndermek istedim 60£ istediler, ben de bisikleti 25£'a Bulgaristan'a gönderdim. Bulgaristandan da otobüsle Türkiye'ye gelecek. Şimdi benim sorum, bisiklet 2. El hiçbir evrak yok, bisikleti sardım kutuya koydum, kutunun içinde kilitler, aydınlatma, bisiklet temizlik malzemesi ve biraz da defter falan var. Bisiklet Kapıkule'den geçerken sıkıntı çıkar mı ? Fikrileriniz nedir?

Bisikleti aracı ile gönderdim ben olmayacağım Kapıkule'den geçerken. Ben de bişey olmayacağını düşünüyorum fakat devamlı Türkiye'den Bulgaristan'a gidip gelen ticaret yapan biri sıkıntı olabileceğini söyledi, bu yüzden sormak istedim bisikletforum ailesine;)

@Kerem Groims kerem bey hangi ulke, fiyatlar nasil, burayla farki var.mi bisikletin, tabi burada ornegi varsa, faydali bilgi olur

Satıcılar bisikleri parça parça yollayabilirse alabilirsiniz 3 bin liralık telefonları parçalı şekilde getirenler var.

@cihan cambaz Öncelikle, Rusya'dan bisiklet alırsanız vergi indirimi yok. Birçok Canyon kullanıcısı, bisikletlerini Avrupa Birliği üye ülkelerinden gidip alıp geliyor.
Avrupa'da dükkandan Bisiklet alsanız dahi, Giant, Cannondale, Trek, Global Blue simgesi olan yerleri tercih edin. Böyle bir yer olmasa dahi vergi indirimi alıp alamayacağınızı mutlaka sorun. Burada tek nokta, satışçının karı üzerinde baki kalacaktır.

Örneğin, Bükreş'te bir Trek Mağazasından vergi indirimi sonrasında, Karbon "Sıfır" bisikleti 3.500 TL'ye rahatlıkla alabilirsiniz.

@Kerem Groims cok iyimis bilgi icin tesekkurler. Biraz daha bilgi dahibi olunca ben de iyi bir dag ya da yol bisikletine mustri olabilirim. Onun icin yazdiklariniz onemli.
Acaba, avrupa da hangi ulkeye.gitsem ki hem.gezsem hem de donuste bi tane de ben alip donsem. Onu tam ogrenemedim. Geebilecehim en yakin ya da ucuz yollu bi ulke ve hangisinde bisiklet ucuz. Bunu su an dag bisikleti icin ghost giant trek scott gibi veya orbea nin yol bisikltleri icin soruyorum.

@cihan cambaz
Bence hangi ülkeye giderseniz gidin Türkiye'den ucuz olacaktır. Ama forumda bilgisi olan arkadaşlar vardır.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Bu konuda bende detaylı bilgi istiyorum arkadaşlar, zira kırmızı pasaport sahibiyim ve tüm avrupa ülkeleri sadece 1 bilet uzağımda. Önümüzde ki yıl dağ bisikletimi yükseltmeyi düşünüyorum ve ne yapıp ne edip yurt dışından almak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bu konu hakkında tecrübelerini yazarlarsa bize de bir nevi kılavuz olmuş olurlar.

Geri