Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Scudo
@bonder76 oncelikle neden Ukrayna , merak ettim ? Cunku , Rusya'dan ben bu konuya bakmistim Turkiye fiyatlarinin aynisi yada bir tik daha pahali olarak orada satiliyor . EU uyesi ulke menseili olmayan ulkeler disindan gelen urunlerde (sayet Turkiye ile arasinda İkili Ticaret Antlasmasi yoksa) ek olarak Gumruk Vergisi vardir + %18 KDV . Urunun , GTIP koduna gore kontrol edilmesi gerekmektedir.
@Sadettin Z. dedigi gibi gidip bizzat almak cok daha mantikli.

@Sadettin Z. (link) geçen sene Almanya dan getirmek için 30 € ödemiştim. Ukrayna da THY ile 30 € önceden bilgilendirme yapılmasında fayda var.

Ben Pegasus'un ücretlerine bakmıştım. Ukrayna uçuşlarında THY fiyatları yürek yakıcı seviyede.

@a.valverde

Ukrayna'daki Cannondale bayisi bisikletlere liste fiyatını uyguluyor. Delta ise benim aldığım fiyatın yaklaşık 400€ daha üstünde fiyat vermişti. Eğer buradan Bisan Alltrail'i alamamış olsaydım muhtemelen ben de Ukrayna'dan bir Topstone 4 getirirdim.

Hepinize cevaplarınız için teşekkürler.
Ben 2. ellere baktığımda gayet uygun fiyatlar mevcut.
O vakit demekki oradan gümrüğe filan takılması muhtemel olmayan gelen biriyle bu işi çözmek daha mantıklı.
Çok çok çok ucuza geleceği inancındayım bu şeklide.

Tekrar teşekkürler.

Yurtdışından kargo ile 2.el e- Bike getirirken prosedür yine aynı şekilde mi işliyor? Yani kutuya ne yazdırırsak normal bisikletlerdeki gibi %18-20 vergisini ödeyip sorunsuzca teslim alabiliyor muyuz? Tecrübesi ya da bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum, teşekkürler.
Elektrikli bisikletler için gümrük vergisine ek %20 özel tüketim vergisi varmış.
Kargo firmaları ayrıca pil için M.S.D.S(material safety data sheet) belgesi isteyebiliyor. Bazı kargo firmaları 100Wtan daha yüksek pilleri kabul etmeyebiliyor. Kabul edenler de normal kargo ücreti dışında pil için ek ücret isteyebiliyor.
MSDS dosyalarını bulması zor. Shimano türkiyeden istemiştim cevap bile vermemişlerdi. Gene avrupadan buldum.
İhtiyacı olacak olan olursa diye shimano bt-e6010 ve bt-e8010 için msds dosyalarını ekliyorum.

Dosyalar

• BT-E6010-MSDS.pdf
    231,8 KB · Okunma: 9
  • BT-E8010-SDS.pdf
    307,5 KB · Okunma: 0
Arkadaşlar internetten 200 usd'ye yurtdışından bisiklet sipariş ettim. Ne kadar Gümrük vergisi çıkar? Gümrüğe takılır mı?...vb. Bilgi sahibi olanlar yeşillendirirse sevinirim. 😊

*İnternetten yurtdışından bisiklet alanlar DM yoluyla bana ulaşırlarsa sevinirim. Deneyimlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@DPS fatura bedelinin, %18`i kadar yani yaklaşık 40 USD vergi öder teslim alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: DPS
Navlungo Bir Türk girişimcinin kurduğu taşıyıcı bulma karşılaştırma sitesi dünyanın neresinden isterseniz neresine göndermek isterseniz geniş bir ağı var taşıma firması arayanlar için güzel.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Yurtdışında ikinci el bisiklet pazarları oluyormuş. Tanıdığımız birkaç tır şoförü var Avrupa'ya yük taşıyan, istediğimizde getirtebiliriz yani. Buradan 3 - 3 buçuk bine alınan yol bisikleti ile oradan alınan bisikletlerin farkı ne olur? Yani aynı parayı veriyoruz ve ikisi de ikinci el fakat birisi Avrupa'dan geliyor diğeri ise Türkiye'de.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Arkadaşlar internetten 200 usd'ye yurtdışından bisiklet sipariş ettim. Ne kadar Gümrük vergisi çıkar? Gümrüğe takılır mı?...vb. Bilgi sahibi olanlar yeşillendirirse sevinirim. 😊

*İnternetten yurtdışından bisiklet alanlar DM yoluyla bana ulaşırlarsa sevinirim. Deneyimlerinize ihtiyacım var.

Hızlı kargo ile alışverişte
eşyanın 1500 euro ve 30 kg ı geçmemesi lazım
bu kapsamdaki eşyada maktu vergi ödeyerek ülkemize getirebilirsiniz. AB ülkelerinden %18 diğer ülkelerden % 20 vergi ödenmesi gerekiyor.
PTT 80 krş damga vergisi, 8 tl civarı gümrüğe sunum ücreti alıyor.
Bu ücretlerin hepsini hızlı kargo firması adresinizde eşyayı size teslim ederken alıyor.

• Beğen
Tepkiler: luckxor ve DPS
Hızlı kargo ile alışverişte
eşyanın 1500 euro ve 30 kg ı geçmemesi lazım
bu kapsamdaki eşyada maktu vergi ödeyerek ülkemize getirebilirsiniz. AB ülkelerinden %18 diğer ülkelerden % 20 vergi ödenmesi gerekiyor.
PTT 80 krş damga vergisi, 8 tl civarı gümrüğe sunum ücreti alıyor.
Bu ücretlerin hepsini hızlı kargo firması adresinizde eşyayı size teslim ederken alıyor.

Bu koşulları göz önüne bulundurursak türkiye'de satılan aynı ürünle fiyat karşılaştırması ne anlama geliyor. Yurtdışından bu şekilde alırsak (gümrük vergili kargo ücretli vb.) daha mı uyguna gelir. ? aynı ürün ama (ürünün türkiye de olduğunu farz edelim)

Avusturyada yaşayan gurbetçi bir akrabam yıllar içinde yüzlerce bisikleti otobüs bagajlarında türkiyeye ulaştırdı. Bunlar genelde giriş ve orta seviye ikinci el şehir bisikletleriydi. İçerisinde bir gazelle vardı asla unutmam.

@M.İhsan TIR soforleri ile getirme konusunu tavsiye etmem. tum gumruk kapilarinda , multeci akinini engellemek icin araclar X-RAY cihazlariyla yogun kontrollerden geciyor. Vergisini odeyerek gecirme sanslari var ancak , gectigi kapidaki memur bunu ticaret olarak algilar yada dusunurse , farkli sekilde olaylar gelisebilir, bilginiz olsun.

şahsi aracımla yurtdışından gelirken (tek başıma) ikinci el birden fazla bisiklet getirsem gümrüğe takılır mı? Tecrübe edeniniz var mı?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@rnxy Bana epey bir sorgulamayla karşılaşırsınız gibi geliyor. Bir dağ bir yol bir katlanır olmak üzere 3 bisikletiniz var diyelim. Durumu açıklamanız kolaylaşır ama 3 tane dağ bisikleti ile girmeye çalışırsanız vergiden kaçamayabilirsiniz ve bisikletlere el konulabilir. Bu konuda hiç tecrübem yok belki de rahatlıkla geçersinizdir. Gümrükler hakkında sağdan soldan duyduklarımdan bir çıkarım yaptım sadece.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Hayır takılmaması lazım, soru sorulacağını bile sanmıyorum.

Geri