Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yurtdışından bisiklet getirmek

5 ürün kuralı var benim bildiğim. Onun altında sorsalar bile açıklanır gibi geliyor. Ama yapmadığım denemediğim bir konuda da kesin konuşmak hiç istemem.

Scudo
@rnxy sahsi aracinizla TR'den cikarken o sekilde cikmadiginiza gore , donerken 1 adet bisikletten fazlasina kesinlikle KDV odeyeceksiniz.
Faturalari sorulacaktir , sayet yoksa da emsal deger ustunden bu hesaplama yapilacaktir.

şahsi aracımla yurtdışından gelirken (tek başıma) ikinci el birden fazla bisiklet getirsem gümrüğe takılır mı? Tecrübe edeniniz var mı?
Normalde yolcu beraberinde bisiklet için limit 1 adet ile sınırlı ancak memurların inisiyatiflerine bağlı bir durum. Sıfır bisiklette nasıl olur Bilmiyorum ama benim bisikletlerle uğraşan bir abim yanında ikiden fazla ikinci el bisikleti sorunsuz getiriyor. Bu arada kendisinin bisikletleri getirdiği ülkede de oturma izni mevcut.

@a.valverde Peki Tr’den çıkarken değeri çok az olan bir bisikletle çıksak (veya hurda da olabilir) onu orada satıp yenisini koyup getirsek olmaz mı acaba? Kafamda deli sorular yine😈

@a.valverde O kadar ince ayrıntıya giriyorlar mı yaa?? Vay be😯 O zaman bizde keskin Türk zekasıyla başka cinlikler düşünürüz😁

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Edirne 'den bulgar ya da yunan tarafına geçilir.(yaya)
Ordan ikinci el ya da sıfır bisiklet alınır.
Daha sonra da sürerek sınırdan geçerek yurda girebilirsiniz gibi geliyor bana

@serhataltay o halde 131 ile cikin ferrari ile girin ulkeye :) bisikletin seri no'su yada markasi vs yok mu ? kisisel olarak sadece 1 bisiklet ile girebilirsiniz.
tekrar soyluyorum , buradan cikarken 1 bisiklet ile cikip da nasil 3 bisiklet ile geleceksiniz ? yada hic/0 bisiklet ile cikip 3 bisiklet ile doneceksiniz ?

@a.valverde ne alaka araçtan bahsetme ne yazacak adam senin pasaportuna karbonla geçti ultegra set vardı Dura Ace jant mı? Allah aşkına hiç mi bir şey bilmiyorsun araştırma yapmıyorsun yaya olarak gir yabancı ülkeye çıkışını biisketle yap kimse bir şey demez pasaportuna yaya olarak kaşe vurur bisikletle gir yine yaya olarak görünürsün olay 3 bisiklet 5 bisiklet değil.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Hangi konu içinde yazıldı hatırlamıyorum ama birisi bahsetmişti. Alacağı sıfır bisikleti Yunan Adalarına sipariş adresi olarak veriyor, oradaki resmi merci ile yada otel ile anlaşıyor bisikletin kabulü için ve orada tatil yapıp alışveriş yapacağından bahsediyor. Sonrasında burada sıradan bir bisikleti alıp tekne/gemi ile geçip sıfır bisikleti alıyor tatilini yapıyor ve gemi ile geri geliyor. Bu açıklamayı birisi vardı forumda. Hatta o dönemde dogma f10'dan bahsediliyordu. Büyük ihtimalle yine bu başlık altında yazıldı ama hangi sayfada bulmak lazım.

şahsi aracımla yurtdışından gelirken (tek başıma) ikinci el birden fazla bisiklet getirsem gümrüğe takılır mı? Tecrübe edeniniz var mı?
Merhaba. Ben ve esim 5 sene önce dönüste kaldigimiz ülkede kullandigimiz bisikletlerimizi getirdik. Antalya havalimaninda görevli sordu, iki bisiklet de size mi ait diye, o sira esim yanimda degildi, esimi de cagirdim, bisikletlerin her ikimize ait oldugunu anladiklarinda okey dediler. Benim anladigim, kullandigin esya ve bir tane olacak. Ayni türden birden fazla olursa isleme tabi olur sanirim.

Herkes bir yorum yapmış, takılmak ile ilgili, 5 ürün kuralı ile ilgili, tr den çıkarken ki durumla ilgili, hurda bisikletle çıksak yeni bisiklet getirsek gibi konuyla ilgisiz yorumlar var.

2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı eşyaya muafiyet tanınmıştır.
Bu kapsamda, 1 adet bisiklet yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya 3 ay sonra getirilebilmektedir.
Sonra yada önce getirecekseniz posta yada kargo firmasına bunu belirtin (yolcu beraberi olduğunu) giriş çıkış bilgilerinizi verin, vergisiz eşyanız olarak ülkemize getirilebilir.

Burada önemli olan şey yolcu olmanız. Tek başınıza bir tek bisiklet hakkınız var listeye göre, yanınızda eşiniz çocuğunuz varsa onlar da bisiklet getirebilir.
Yolcunun yanında ne getirebildiğinin, giderken ne götürdüğü ile ilgisi yok. Yanınızda listede yer alan eşyayı getirebilirsiniz.

5 ürün kuralı diye bir şey yok, yolcu beraberi eşya ile hiç ilgisi yok. Hızlı kargo ile alışverişte ayda 5 taşıma senedi sınırı var.

Son düzenleme:
Ne kadar acayip tartışmalar dönmüş yahu..

- Hayır, yurtdışından bisiklet getirirken, burdan giderken yanınızda bir bisiklet olması gerekmiyor. Tek bir bisiklet satın alarak dönebilirsiniz. (Yunan adasına giden arkadaşın yanında kötü bisiklet götürmesine gerek yoktu misal)
- Hayır, yurtdışından gelirken 3 tane bisiklet ile yurda giriş yapamazsınız, gümrükte hesabını sorarlar. (yani evet, olay 3 bisiklet 5 bisiklet olayı)
- Bisiklet konusundan bağımsız, zaten herhangİ tek bir ürün için kuvvetle muhtemel kimse bir şey sormaz. Şimdiye kadar Almanya'dan 900 Eur tutarlı bebek arabası (daha çocuğum doğmamıştı), 350 Eur tutarlı oto koltuğu getirdim; koca koca paketlerdi, oto koltuğunu dış hatlar çıkışta gümrükçü x'ray'e de koydurdu, kimse bir şey sormadı.

Son düzenleme:
Ticaret Bakanlığının gümrük uygulamalarıyla ilgili şu link herkesin işine yarayacaktır diye düşünüyorum. :okyrm:

(link)

Buradan asist aldım ve arama yerine "bisiklet" yazarak çok kısa sürede çok faydalı bir listeye ulaştım. Buyrunuz: (link)

Bisiklet f) 5'te geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Keşke bir şeyi bilmeden degilde o gümrük den devamlı giren çıkan kişiler gibi tercübe edinmiş kişiler doğruları yazsa ne güzel olur.
Mesela @serhataltay gibi kişiler. Mesela pasaporta işlenme meselesi, Murat 131 ile çık Ferrari ile gir meselesi karşılaştırma olarak saçma sapan bir şey olmuş, arabada triptik (yurtdışı sigortası oluyor, bi nevi arabanın zicil işlem dosyası gibi bir sey) diye bir işlem var ama bisiklet için vs böyle bir şey yok.
Şimdi hemen saldirman ben Google den okuyup yazan birisi değilim.
Birde kaç bisiklet ile girebileceğini ve neler ile karşılaşır neler ile karsilamaz hepsini tam olarak biliyorum ama buraya yazmam.
Birdefa yazdim ve daha gümrüğü görmemiş insanlar bana saldırdı ve anında gümrük profesörü oldular.

Geri