Bir süre önce sorduğum soruya çok sayıda bilgilendirici cevap gelmiş. Teşekkürler.
Belki her şey hayalden ibaret bu benim kafamdaki Rota, Rota derken o da net bir şekilde oluşmuyor bir türlü yani taşlar oturmuyor.
Hani şu Almanya'dan bisiklet getirmek.
Olsun Hayal kurma bir adım. Düşlemek.
Paylaşmak isterim.
Rota bu şekilde
Link paylaşma yetkim yokmuş
google maps ile ilgili.
Gerekli olan tüm bilgilere aşağıdaki linkten ulaştım.
www muenchen-venezia.info/en/entrance-fee-for-venice/
Rotada görülmeye değer yerler Konaklanacak yerler Otel, Hostel, Gençlik Merkezi, Kamp alanı ayrıntılı bir şekilde açıklanmış. Rotanın sonunda Mestre var Venedik'ten hemen önce. Orada konaklamak daha Mantıklı bütçe olarak düşündüğünüzde. Belediye Otobüsleri var Venedik gitmek için. Bisiklet hırsızlığı hat safhada Venedikte.
YouTUbe'de München-Venedig yazdığınızda Rota ile ilgili hayranlıkla izleyebileceğiniz sayısız video var. Genelde emekli olmuş çiftler yapıyor rotayı E-bike ile. Ben Pedal çevirerek Alpler engelini aşmak istiyorum
https muenchen-venezia.info/en/
Benim Almanya'da tanıdığım emekli Polis var arkadaşım ben 2025 yaza doğru sana davetiye gönderirim. Vizeyi sorunsuz alırsın dedi.
Ben dayanamadım o kadar beklemeyi. Bir kaç hafta önce Kozmoz'tan vize için randevu almaya çalıştım Yunanistan için. Uzun uğraşlar sonucu Randevu almayı başardım. Bakalım ne olacak
Vize'yi aldıktan sonra Yunanistan'a giriş çıkış yapmak zorunda olacağım. Umarım kısa süreli olmaz. En azından bir yıl olmalı kısmet artık bilemiyorum. Keşke yeşil pasaportum olsaydı, gerçi yeşil pasaport olsa bu ekonomik şartlara fazla bir yere gidemezdim
Olsun hayal ya, kafam karışık kendime uçakla git diyorum. Rotayı yap bisikleti kutuya koy uçakla dön. İçimdeki diğer ses de şöyle diyor. Bir daha yurtdışına çıkma şansın olmayabilir bütçen de olmayacak. Hazır Venedik'tesin Pedal çevirmeye devam et. Brindisi'ye Çizmenin topuk kısmına. Oradan feribot ile( Yunanistan) Patras Limanına oradan yaklaşık 200km pedal çevirip Pire limanına oradan da feribot ile sakız adası üzerinden Çeşme'ye. Yada balkanlardan..
Sonra bir an geliyor tıkanıyorum. Böyle bir rotayı tek başına yapmak. Mantıklı değil sanki. Elimi yüzümü yıkamak için bir benzinliğe girsem. Bisiklet eşyalar, nasıl olacak o iş diye düşünüyorum. Diğer yönden, Dünya'yı Bisikletiyle tek başına dolaşanlar var onlar nasıl yapıyor yaparsın bir şekilde. Yaparsın, yapamazsın öyle bir gel git. Arabayla git arabayla dön.
Otur oturduğun yerde. İzmir-Şırnak yap. Yapardım Bisiklet yolu olsa.. Özellikle kısıtlı olarak bisiklet yoluna atılan bira şişelerinin soda şişelerinin kırık camları lastiğimi patlatmasa. Yıl olmuş 2024 adam senin bisikletle yolda ne işin var burası arabalar için diyor
Üzülüyorum çok isterdim. Böyle sabah 05:00 gibi kalkayım İzmir'de evimden çıkıp 80-100km civarında ağaçların arasından bazen deniz kenarından uzanan bir bisiklet yolu olsun. Yola atılmış boş Pet şişelerinin, bira kutularının sigara izmaritlerinin olmadığı bir bisiklet yolu.
Bisikletle mutlu kalın
Saygılar.