Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Specialized Tarmac SL8 Expert Almanya fiyatı 6500 Eur( 240 Bin TL civarı) , Türkiye fiyatı 280 Bin TL
Giant TCR Advanved 2700 Eur( 103 Bin Tl) , Türkiye fiyatı 120 Bin TL

Genelde farklar bu kadar , değer diyorsanız tabi , bence değmez
bir de taksitli alacaksanız tr daha uygun bence , nakit de anlamı yok o kadar farkın

Scudo
çok teşekkür ederim. aslında cevap vermeyecektim ama vesile de oldu. ilgili firma ile ne bağlantım varsa arkadaş ortaya koysun bakalım? sahibini tanımam firma ile bağlantım oldugunu anlamına mı geliyor?
Bağlantın, yakın arkadaşların olması zaten. İlla para anlamında kâr sağlıyor olman gerekmiyor. Arkadaşın olduğu için taraflı olabilirsin ve ona göre yorum yapabilirsin. Zaten benim anladığım da, bunu yapıyor olduğun. Tanımıyormuş, dışarıdan biriymiş, cinelli Türkiye’yi internet üzerinden keşfetmiş gibi konuşuyor olman garip geldi. Belki de tamamen yanlış anladım, aslında öyle davranmıyordun. Eğer öyleyse özür dilerim.

Arkadaşlar hepinize selamlar ne mutlu oradan bisiklet getirenlere ya benim bir bisikletim vardı geçen gün büyük bir kaza atlattım pert oldu yaklaşık 80 bin lira filan kaskodan ücret alacağım karşı taraf suçluydu şimdi o eski bisikletimi toparlayacağıma dışarıdan yeni bir bisiklet alayım diyorum malum burada bisikletler çok pahalı Almanya'da yaşayan bir kuzenim var benim Almanya'ya gitme imkanım yok o alıp bana nasıl gönderebilir o bisikleti gönderirse ne kadar vergi öderim gümrüğe takılmadan bu bisikleti almanın bir imkanı var mı tax free den faydalanabilir mi veyahut göndermeyip kendisi Türkiye izne gelirken yanında getirse yine bu tax free imkanından ve gümrük vergisinden muaf olur mu. Almak istediğim bisiklet bu GİANT defy 2436 Euro olan bike 24'deki kdv'siz fiyatı 2.900 olan da kuzenimin Almanya'dan baktığı bike 24'teki KDV'li fiyatı konu hakkında bilgili olan arkadaşlar birkaç satır yazıp bilgi verirse sevinirim iyi sürüşler

Dosyalar

• Screenshot_2025-01-24-07-23-09-485_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-01-24-07-23-09-485_com.miui.gallery.jpg
    25,9 KB · Okunma: 37
  • Screenshot_2025-01-24-00-53-40-345_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2025-01-24-00-53-40-345_com.whatsapp.jpg
    38,1 KB · Okunma: 37
  • Screenshot_2025-01-24-07-22-55-067_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-01-24-07-22-55-067_com.miui.gallery.jpg
    22 KB · Okunma: 33
  • Screenshot_2025-01-24-07-22-10-889_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-01-24-07-22-10-889_com.miui.gallery.jpg
    32,3 KB · Okunma: 36
Arkadaşlar hepinize selamlar ne mutlu oradan bisiklet getirenlere ya benim bir bisikletim vardı geçen gün büyük bir kaza atlattım pert oldu yaklaşık 80 bin lira filan kaskodan ücret alacağım karşı taraf suçluydu şimdi o eski bisikletimi toparlayacağıma dışarıdan yeni bir bisiklet alayım diyorum malum burada bisikletler çok pahalı Almanya'da yaşayan bir kuzenim var benim Almanya'ya gitme imkanım yok o alıp bana nasıl gönderebilir o bisikleti gönderirse ne kadar vergi öderim gümrüğe takılmadan bu bisikleti almanın bir imkanı var mı tax free den faydalanabilir mi veyahut göndermeyip kendisi Türkiye izne gelirken yanında getirse yine bu tax free imkanından ve gümrük vergisinden muaf olur mu. Almak istediğim bisiklet bu GİANT defy 2436 Euro olan bike 24'deki kdv'siz fiyatı 2.900 olan da kuzenimin Almanya'dan baktığı bike 24'teki KDV'li fiyatı konu hakkında bilgili olan arkadaşlar birkaç satır yazıp bilgi verirse sevinirim iyi sürüşler
1- Alıp size posta yolu ile gönderirse hediye de yazsanız bedelsiz de olsa vergi çıkar. Vergi çıkması sorun değil ödenir geçilir normal şartlarda fakat tutar, 27€ üzeri olduğu için standart gümrükten çekme işlemleri uygulanır ki bunu tek başınıza yapmanız mümkün görünmüyor. Gümrük müşaviri ile çalışmanız gerekir. Uçtan uca en doğru maliyeti öğrenmek için bir gümrük müşavirliği firmasına açıp sorabilirsiniz.
2-Gelen biri ile ücreti karşılığı ya da rica ile getirtilebilir.
3-Oturumu olan birisi tax-free den yararlanamaz. Siz ya da buradan farklı biri turist olarak o ülkeye gitmiyorsa tax-freeden yararlanamazsınız. Fatura ve pasaportun aynı isimde olup olmadığı çıkış gümrüğünde kontrol edilir, ondan sonra export mührü basılır faturaya. O fatura onaylanmadan da vergi iadesi alınamaz.
4-Bike24 bir süredir kdv iadesi yapamıyor, eğer yukarıdaki şartları sağlar da alışveriş yapacak olursanız önce ulaşıp sorun. KDV li faturayı iptal edip, KDV siz faturayı sistemlerinde oluşturamıyorlardı. Ne zaman düzeleceği ile ilgili de net bilgi vermediler. Sonradan mağdur olmayın.

@TeamO2.cc nin arkadaşı Bulgaristan'dan malzeme getiriyor ücreti karşılığında. Almanyadan alıp Bulgaristana yollatıp getirme imkanı olur ama vergi iadesi alamazsınız. Başka alternatifin yoksa görüş kendileri ile ücrette vs anlaşırsanız eminim ki sizede yardımcı olurlar.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve TeamO2.cc
Şaun Almanya dan da getiriyoruz.Hatta forumdan bir kaç arkadaşa baya bir şeyler aldık bugün.Her türlü yardımcı oluruz.Sevgiler...

Şaun Almanya dan da getiriyoruz.Hatta forumdan bir kaç arkadaşa baya bir şeyler aldık bugün.Her türlü yardımcı oluruz.Sevgiler...
(link)

Bu bisikleti ne kadara getirebilirsiniz?

bu tür mesajları alma aldırma gibi özelden yazsak.Ucan kustan nasıl koparıırz diyen bır güruhumuz var.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Merhaba herkese, bin euroyu geçmeyecek şekilde yurt dışından gidip getirmeye değecek gravel bisiklet tavsiyesi alabilir miyim?

Merhabalar,

Almanya’dan bisiklet almayı düşünüyorum.

Canyon ve Trek arasında kaldım. Asagiya linkleri bırakıyorum. Sitedeki araştırmalarıma göre Canyonun internet sitesinden alacağım bisikleti Almanya’da vereceğim bir adrese yönlendirip gidip oradan kendim alabiliyorum. Üstüne bir de vergi iadesi alabiliyormusum. Aynı şekilde bike24 sitesinden yapacağım bir alışveriş için de vergi iadesi alma şansım var mıdır? Bilenler bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

(link)

(link)

Merhabalar,

Canyon ve Trek arasında kaldım. Asagiya linkleri bırakıyorum. Sitedeki araştırmalarıma göre Canyonun internet sitesinden alacağım bisikleti Almanya’da vereceğim bir adrese yönlendirip gidip oradan kendim alabiliyorum. Üstüne bir de vergi iadesi alabiliyormusum. Aynı şekilde bike24 sitesinden yapacağım bir alışveriş için de vergi iadesi alma şansım var mıdır? Bilenler bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

(link)

(link)
Geçen gün whatsapp grubunda birisi bike24 ten gelen emaili paylaşmıştı.. Bike24 aşırı yoğunluk sebebi ile şuan için vergi iade işlemlerini durdurmuş.

IMG-20250211-WA0003.jpg
Merhabalar,

(link)

(link)
Trek alacaksanız şu sitede mevcut ve vergi iadesi veriyor bu site.

(link)

• Beğen
Tepkiler: necati giray
Geçen gün whatsapp grubunda birisi bike24 ten gelen emaili paylaşmıştı.. Bike24 aşırı yoğunluk sebebi ile şuan için vergi iade işlemlerini durdurmuş.

325069 dosyayı görüntüle

Trek alacaksanız şu sitede mevcut ve vergi iadesi veriyor bu site.

(link)
Teşekkürler. Kontrol ettim de İki site arasında 1350eur fark var:)

Haklısınız konumumdan dolayı vergisiz fiyatlı görüntülüyor muşum:) aradaki farktan dolayı Canyon’da karar kılacağım gibi görünüyor.
Teşekkürler

Herkese merhaba,
Ben de Hollanda'dan cube attain alacağım nisanda. Mağaza ile iletişime geçtim, sizin anlaşmanız var mı, vergi indirimi alabiliyor muyum diye. Bana verdikleri cevapta evet dediler ancak vergi iade formuna ihtiyacınız olacak, internetten indirebilirsiniz dediler. Bu formu mağaza kendisi doldurup vermiyor mu? Vergi iadesi yapan farklı aracı kuruluşlar var diye biliyorum. Emin olamadım ben şimdi hangi form ile gitmem lazım mağazaya. Fikir verebilecek olan var mı?

Herkese merhaba,
Ben de Hollanda'dan cube attain alacağım nisanda. Mağaza ile iletişime geçtim, sizin anlaşmanız var mı, vergi indirimi alabiliyor muyum diye. Bana verdikleri cevapta evet dediler ancak vergi iade formuna ihtiyacınız olacak, internetten indirebilirsiniz dediler. Bu formu mağaza kendisi doldurup vermiyor mu? Vergi iadesi yapan farklı aracı kuruluşlar var diye biliyorum. Emin olamadım ben şimdi hangi form ile gitmem lazım mağazaya. Fikir verebilecek olan var mı?
Hava alanından temin ediliyormuş Hollanda'da. Linke bir bak istersen

(link)

Hava alanından temin ediliyormuş Hollanda'da. Linke bir bak istersen

(link)
Mağazalardan temin ediliyor , havalalanında gümrük gişelerinde fatura ile birlikte onaylanıyor.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Geri