Scudo Sports

Yurtdışından bisiklet getirmek

Mağazalardan temin ediliyor , havalalanında gümrük gişelerinde fatura ile birlikte onaylanıyor.
Biliyorum ama arkadaş mesajında mağazaya sormuş forma ihtiyacınız var internetten indirin diye cevap vermiş. O cevaptan ben mağazada, mesajı yazan arkadaş gibi form olmadığını algıladım. Yoksa ne diye mağaza internetten form indirin diye cevap yazsın.

Scudo
Biliyorum ama arkadaş mesajında mağazaya sormuş forma ihtiyacınız var internetten indirin diye cevap vermiş. O cevaptan ben mağazada, mesajı yazan arkadaş gibi form olmadığını algıladım. Yoksa ne diye mağaza internetten form indirin diye cevap yazsın.
Gönderdiğiniz linkteki açıklamayı okuyup cevapladım, mağazadan alıp burada onaylatırsınız yazılmış.

Almanya için, Gümrük idaresinin websayfasından indirilebilen bir form var. Bu form ile komisyon firmaları olmaksızın doğrudan ödeme yapan firmalardan vergi iadesi alınabiliyor. Hollanda için durumu bilmiyorum, en doğrusu hangi form sorusunu ilgili firmaya sormak.

İnternetten indirin derken, web sitemizden indirin demek istemiş olabilirler mi acaba? @Yasin Büyük kontrol ettiniz mi?

Gönderdiğiniz linkteki açıklamayı okuyup cevapladım, mağazadan alıp burada onaylatırsınız yazılmış.

Almanya için, Gümrük idaresinin websayfasından indirilebilen bir form var. Bu form ile komisyon firmaları olmaksızın doğrudan ödeme yapan firmalardan vergi iadesi alınabiliyor. Hollanda için durumu bilmiyorum, en doğrusu hangi form sorusunu ilgili firmaya sormak.
Aynen dediğiniz gibi ilgili firmadan kesin cevap alması gerekiyor zira linkte Hollanda daki firmaların 2 farklı aracı firma ile çalıştığı görülüyor.

hollandadan bisiklet aldım. yanlış hatırlamıyorsam global blue idi firma. gümrükte işlemlerim de 10 dakika sürmemişti. herşey elektronik bir şekilde form falan doldurmama gerek kalmadı. global blue üyeliğim oldugu için card bilgilerini adres gibi bilgilerimi tekrar girmeye de gerek olmuyor.

Merhaba arkadaşlar. Cube marka bir elektrikli bisikleti beğendim. Bildiğim kadarıyla uçağa elektrikli bisikletle binmek yasak olduğu için arabayla gidip almayı düşünüyorum. Bulgaristan'daki Bir internet sitesinde de buldum aynı bisikleti. Bu konuda neler yapmam lazım bildiğim kadarıyla internetten alınca vergi iadesi olmuyor o sorun nasıl asilir?

Merhaba arkadaşlar. Cube marka bir elektrikli bisikleti beğendim. Bildiğim kadarıyla uçağa elektrikli bisikletle binmek yasak olduğu için arabayla gidip almayı düşünüyorum. Bulgaristan'daki Bir internet sitesinde de buldum aynı bisikleti. Bu konuda neler yapmam lazım bildiğim kadarıyla internetten alınca vergi iadesi olmuyor o sorun nasıl asilir?
Gidip kendin alacağın için vergi iadesi olur. İnternet üzerinden yada direk mağazadan almışsın bir önemi yok. Bisikleti alacağın yer ile iletişime geç ve vergi iadesi konusunda uyguladıkları prosedürü öğren. Sipariş verirken faturada senin ismin ve adresinin Türkiye olduğuna emin ol.

2 hafta önce Sofya'daki Bike center mağazalarını gezdim. Şubedeki çalışanların vergi iadesiyle ilgili bilgileri yok. Sadece en büyük mağazadaki bir çalışan sanırım yapılıyor ama nasıl yapıldığını öğrenmem lazım dedi. Aradığınız bisiklet Yunanistan'da varsa orası daha mantıklı bir seçim olabilir.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Şurada iade işleminin nasıl işlediği konusunda bilgi mevcut belki işine yarar

(link)

Son düzenleme:
Şurada iade işleminin nasıl işlediği konusunda bilgi mevcut belki işine yarar

(link)
Bu bilgilendirme turistlerin gerçekleştirdiği tax-free alışveriş ile ilgili değil. Ülkede yerleşik olmayan tüzel kişiler (şirket, vakıf vs) ile ilgili ve tamamen farklı bir süreç.

• Beğen
Bu bilgilendirme turistlerin gerçekleştirdiği tax-free alışveriş ile ilgili değil. Ülkede yerleşik olmayan tüzel kişiler (şirket, vakıf vs) ile ilgili ve tamamen farklı bir süreç.
Yanlış linki kopyalamışım uyarı için teşekkürler. Linki güncelledim.

• Beğen
yurt dışından bilgisayar parçası (ekran kartı), ufak ve hafif hobi gereçleri ve kitap getirtirken bile gümrük, satıcının onaylaması (Türkiye'ye gönderimi, Türkiye'deki bankadan ödeme yapılması) güçlük yaşıyorken koskoca bisiklet nasıl getirtebiliyorsunuz ? Şunun için diyorum, bisikleti getirtebiliyorsanız buna sevinirim. İnsanlar dünyanın heryerinden istediği şeyi satın alıp getirtebilmeli, o yüzden sevindirici, şayet sorunsuz getirebiliyorsanız koskoca bisikleti. Mesajlara baktığımda baya baya getirtebiliyorsunuz gibi görünüyor. Bu sevindirici.

yurt dışından bilgisayar parçası (ekran kartı), ufak ve hafif hobi gereçleri ve kitap getirtirken bile gümrük, satıcının onaylaması (Türkiye'ye gönderimi, Türkiye'deki bankadan ödeme yapılması) güçlük yaşıyorken koskoca bisiklet nasıl getirtebiliyorsunuz ? Şunun için diyorum, bisikleti getirtebiliyorsanız buna sevinirim. İnsanlar dünyanın heryerinden istediği şeyi satın alıp getirtebilmeli, o yüzden sevindirici, şayet sorunsuz getirebiliyorsanız koskoca bisikleti. Mesajlara baktığımda baya baya getirtebiliyorsunuz gibi görünüyor. Bu sevindirici.
Ya bi kısım arkadaşlarımız konuya dair derin bilgiye sahip, bi kısımsa tamamen bilgisiz. Haliyle bilgisi olanlar bilgisi olmayanların ne kadar konuya fransız olduğunu tam anlayamıyor. Ben de seninle aynı durumdayım; dandik bi yol bilgisayarı alamıyorum millet bisiklet alıyor :)

• Beğen
Tepkiler: Scott_Bisikletli
Muhtemelen baktığınız mesajlarda yolcu yanında eşya getirme konusundaki muafiyet bahsini kaçırmışsınız. Şu an bir bisikleti makul fiyata getirebilmenin tek yolu gidip almak.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Çünkü, kişi yanında 1 adet bisiklet getirebilir şeklinde bir mevzuat var.

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. CUBE Store Vlaardingen mağazasına tekrar mail attım. onlardan cevap bekliyorum. Geldiğinde burasıyla da paylaşırım. Ayrıca süreç tamamlanınca inşallah, Amsterdam'dan da bir tax free tecrübesi eklenmiş olur foruma.

Bu arada bisiklet konusunda da fikirlerinizi merak ediyorum arkadaşlar. 105 setli endurance bisiklet almak istiyordum. Yurt dışındaki seçenekleri gözden geçirdiğimde en makulü (link) gibi geldi bana. Yeni kadroyu agree modeline benzetmişler, ben beğendim. Tabi gönül ister ki bir canyon endurance cf 7 veya giant defy alalım ama fiyatlar uçuk maalesef.

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. CUBE Store Vlaardingen mağazasına tekrar mail attım. onlardan cevap bekliyorum. Geldiğinde burasıyla da paylaşırım. Ayrıca süreç tamamlanınca inşallah, Amsterdam'dan da bir tax free tecrübesi eklenmiş olur foruma.

Bu arada bisiklet konusunda da fikirlerinizi merak ediyorum arkadaşlar. 105 setli endurance bisiklet almak istiyordum. Yurt dışındaki seçenekleri gözden geçirdiğimde en makulü (link) gibi geldi bana. Yeni kadroyu agree modeline benzetmişler, ben beğendim. Tabi gönül ister ki bir canyon endurance cf 7 veya giant defy alalım ama fiyatlar uçuk maalesef.
Önceki bisikletim 2019 Cube Attain’di. Jantlarını Shimano RS330 olarak değiştirdikten sonra memnuniyetim iyice artmıştı. Çok performans odaklı olmasa da konforu yüksek bir bisikletti.
Şu anda Canyon Endurace CF8 var ama jantlar hala ilk alındığı haliyle duruyor. Sanırım Fulcrum 900 jantlar var üzerinde.

Kişisel görüşüm Attain+ jant yükseltmesi, karbon bisiklet alıp stok jantla kullanmaktan daha iyi bir seçenek. Ama tabi hissedilir bir ağırlık farkı var iki bisiklet arasında. Çok yokuş çıkıyorsanız Attain biraz ağır kalabilir.

. Aradığınız bisiklet Yunanistan'da varsa orası daha mantıklı bir seçim olabilir.

Yunanistanda en yakın büyük şehir Selanik ve Sofya ile aynı mesafe gibi, Sofya az birşey daha yakın. Bisiklet fiyatları bilmem ama ziyaret olarak Bulgaristan biraz daha ucuza gelebilir.

Bu konuda neler yapmam lazım bildiğim kadarıyla internetten alınca vergi iadesi olmuyor o sorun nasıl asilir?

Fatura ve tax free formu ile bir tax-free başvuru ofisine gitmen lazım. Bulgaristanın da Yunanistanın sınır kapılarında tax free ofisleri var. İpsaladaki free-shop'un girişinde, Edirnede ise bir kulübe gibi..

Hatırladığım kadar KDV %20 ve %11-12 gibi bir iade var. Bir miktar da işlem ücreti alıyorlar. Kaba hesap %11 geri gelecek gibi düşün.

• Beğen
Merhabalar,

Almanya'da yaşıyorum dolayısıyla vergi iadesi alamıyorum. Ancak buna rağmen isteyen olursa bisiklet ve aksesuarlarını makul ücret karşılığında getirebilirim. Daha önce 8-10 bisiklet, kadro, yol bilgisayarı, jant vs getirdim bu şekilde

Şimdi benim merak ettiğim almanyada bulgaristana bir bısıklet siparis etsek ama bulgaristanda bi adresimiz yok ondan dolayı oraya gidp orada bi mağazadan almak dahamı mantıklı olur veya bir yolu varmı, ve 2.el herhangi bi bisikleti alıp getirebilirmiyim, otobüsle gidip bisiklet alıp geri gelebilirmiyim gitmişken başka bir şeylerde almayı planlıyorum örnek ps 5 vs

Son düzenleme:
  • Beğen
Geri