Orkun KnighTR34
Kara atlı prens
- Tepki
- 1.967
- İsim
- Orkun
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Peugeot
Ucundan kıyısından Z kuşağında yer alan bir bisiklet kullanıcısı olarak (1998 doğumluyum, Z kuşağının başlangıç yılı genelde 1997 olarak belirtilir, daha ileri yılları belirten kaynaklar da vardır) fark ettiğim bir durum var ki çevremde bisiklet kullanan yaşıtlarım veya bana yakın yaşlardaki arkadaşlarım neredeyse yok. Öğrencisi olduğum üniversiteye sıklıkla bisiklet ile giderim. 10000 küsür öğrenci olan kampüste kendi bisikletim haricinde yalnızca 2 bisiklet gördüm bu güne kadar. Bu durumu okulumun (Maltepe Üniversitesi) konumuna yoralım haydi, okulun yolu 5 km yokuş içeriyor. Ama bisiklet kullanmanın nispeten normal olduğu yerlerde de, en basitinden vakit olduğu zamanlarda haftasonu sahilde hobi amaçlı sürüşlerde veya yokuş olmayan bölgelerde trafikteki bisikletliler arasında da bisiklet kullanan Z kuşağı bireylere pek fazla rastlamıyorum. Boş zamanlarımda sosyalleşmek amaçlı bisiklet gruplarına takılır, tur etkinliklerine katılırım. Katılımcılar %90'ın üzerinde emekli amca ve teyzelerden, orta yaşlı bisikletlilerden oluşur. Bisikletli etkinliklere ne zaman katılsam o etkinlikteki en genç katılımcı genelde ben oluyorum. Kendi yaşıtıma veya daha genç bir katılımcıya çok nadiren rastlıyorum. Z kuşağının bisiklete uzak olmasının nedenlerini gerçekten çok merak ediyorum.
Bisikletten uzaklar diyorum ama yine kendi gözlemlerime göre iki tekerlekli taşıt olgusuna yabancı değiller kesinlikle. Martı tipi araçların üzerinde Z kuşağı bireylerini bolca görüyorum. Acaba neden yapılan masrafları yapılan km'ye bilince mesafe başına daha ucuza gelen(dakikalık kiralık olanlara kıyasla) ve kasları çalıştırdığı için daha sağlıklı olan bisikleti keşfetmeyi denemiyorlar?
Bisikletten uzaklar diyorum ama yine kendi gözlemlerime göre iki tekerlekli taşıt olgusuna yabancı değiller kesinlikle. Martı tipi araçların üzerinde Z kuşağı bireylerini bolca görüyorum. Acaba neden yapılan masrafları yapılan km'ye bilince mesafe başına daha ucuza gelen(dakikalık kiralık olanlara kıyasla) ve kasları çalıştırdığı için daha sağlıklı olan bisikleti keşfetmeyi denemiyorlar?
Son düzenleme: