Scudo Sports

Zefal zincir yağı vs würth zincir yağı

@poet
Nerede satılıyor benzinci yada nalbur ?

Scudo
Gazyağı yazdım nete bulunduğum ilçede satışı yapan benzinlikler ve lt fiyatı çıktı olmadı en kötü nalburda vardır henüz almadım

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@poet gaz yagina biraz bakayim dedim de internetten. Sentetik boyalara zarar verdigi yaziyor.(keske linki kopyalamak aklima gelseydi) Boyalardan pek anlamam o yuzden soruyorum bizim bisikletlerdeki boyalar sentetik mi, boyayi doker mi?

• Beğen
Tepkiler: poet
@kadir karakaya zift bulaşıklarını arabalardan çıkarmak için kullanılır gazyağı. boyaya öyle hayati bir zarar vermez alıp da boyaya döküp sürtmeyeceğiz zira. mazottan daha ince uçucu ve etkili olduğundan muadilsiz bana göre. o zürth veya 303+101 :D vs temizleyici arkadaşlarsa; foş foş foş bol bol akıyor sıkarken hemen de bitiyor. almaya hiç lüzum yok şahsi görüşüm. alıcan boya fırçasını altına bir de tas hışır hışır zinciri rubleyi temizlicen akabinde sadece zincire tıp tıp tıp yağı damlatıcan ha bir "sadece bisiklet zinciri için" üretilmiş bir yağ. şahsi görüşüm.

• Beğen
Tepkiler: kadir karakaya
@Orhan Akarkut genel bir soru benim de cevabım neden olmasın o zaman mazot gibi gazyağı da çözücü değildir boyaya zarar vermez ayrıca motor tamircisi arkadaşların deneyimlerinin neticesinde onlardan aldığım bilgidir

@Orhan Akarkut (link)

Motosikletin zincir temizliği ve yağlı olması hem zincirin ömrü için hemde motosiklet kullanıcısının ömrü için çok büyük bir önem taşır.
Motosiklet zincirinin hareket halinde iken kopmaması için ve uzun ömürlü olması için zincirin üzerindeki toz ve kir tabakasına bakıp da “şu garibimi bi temizleyip yağlıyayım toz kir içinde kalmış” diye değil de 250 – 300 km aralığında temizleyip yağlamak gerekir.
Düzenli bir şekilde temizleyip yağlamak zincir ömrünü iki kat artırabilir.

Eğer uzun bir yola çıkacaksanız öncesinde muhakkak zincir kontrolü yapmalısınız.Eğer zincir aşırı gergin yada bol ise ayarlamasını yapmalısınız, aksi halde hem zincir hemde zincirin temas ettiği dişlilere zarar vermiş olursunuz.
Öncelikle “kerosen” nedir ona deyineceğim.
(link) ?

Kerosen kısaca gazyağıdır.Bir çok üreticinin tavsiyesi zincir temizleme konusunda gazyağı ile temizlemektir.
Uyarı! : Zincirlerinizi mazot veya benzin ile temizlemeyiniz aksi halde zincirinize zarar verirsiniz hele hele o-ring li zinciriniz var ise daha çok zarar verirsiniz.Eğer gazyağı bulamaz iseniz sabunlu su kullanınız.
Eğer aşırı tozlu yada yağmurlu havalarda motosiklet kullanıyor iseniz yağlama ve temizleme aralığını olabildiğince kısa tutunuz.
Zinciri olabildiğince motosikleti kullandıktan sonra zincir sıcak iken yağlamanızda fayda vardır.Ve yağlama sonrasında ise motosikleti kullanmayıp bir süre yağın zincire işlemesini beklemelisiniz.
vs vs

hocam şüphen veya kafanda soru işareti varsa sanayideki kaliteli motorsiklet tamircilerine veya yamaha-kawasaki-honda vs. servislere gidip sorabilirsin

@poet Sağolun. Mazot neden zarar veriyor da gazyağı vermiyor, ben onu öğrenmek istiyorum. Linkte bından bahsedilmiyor.

@Orhan Akarkut sebebi bilmem ama sonuç böyleymiş rica ederim.

başka bir yerde bulduğum bilgi "Motosikletlerinizin kitapçıklarına bakarsanız, ingilizce olarak "kerosene ile temizlenmesi tavsiye edilir" der. bununda türkçesi gazyağıdır. Benzin, mazot ve balata spreyinin O-ring lere zarar verdiği , deforme ettiği söylenir." bir de
Oringli zincirinizi gazyagı ile temizleyin. Dikkat edilecek husus gazyagının zincirden tamamen ucmasını beklemek gerek, yoksa yağ ile tepkimeye girer. Gazyagı çözücüdür, iyi bir çözücücür.

"Benzin, mazot hatta tiner gibi maddelerle zincir temizliği O-Ring’lere zarar vermeye yeter de artar bile. Bu tarz ürünler eski tip açık zincirlerde rahatlıkla kullanılabilir. Unutulmaması gereken nokta, zinciri temizlerken bile asla yağsız bırakmamak gerekliliğidir". Açık zincirlerde mazot rahatlıkla kullanılabilir diyor.

Motorların O-ringine zarar verirmiş mazot, benzin vs. Bisiklette kullanmanın hiçbir sakıncası yokmuş. O-ring yok bisiklette.

Ben yine de O-ringli motor zincirine mazotun neden zarar verdiğini, kerosenin vermediğini merak ediyorum.

@Orhan Akarkut kimyacı bir arkadaşa sormak lazım sanırım bir de çözücü olarak bakarsak örnek vermiştim arabalara bulaşan ziftleri temizlediniz mi hiç bilmem ama gazyağı mazot kadar uğraştırmaz.

Gazyağının daha iyi sonuç vereceğini tahmin ediyorum. Mazot daha yağa yakın, daha ağır, daha az uçucu, daha az çözücü bir ürün gazyağına göre.
Mazot kullanıyorum ama tercihim gazyağı olur, bulabilsem Ankara'da evime yakın istasyonlarda.
Şu da bir gerçek ki, mazotla temizlik de mümkündür, bisiklete herhangi bir zarar vermez.

Merhaba. Ben de zinciri temizlemek için kullanılan ürünleri araştırıyorum. Bazı kişiler balata spreyi kullanıyor, bazıları mazot gaz yağı. Bunların hangisi daha organiktir. Çevreye daha az zararı vardır ? Kullandığımız yağ zaten bir kimyasal ürün, çözücü de ağır kimyasal olunca için rahat etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: özgürgüneş
@poet ben wd 40 kullanip mevsime gore zefal dry-wet lube ile yagliyordum. Ama bir sonraki sefere gaz yagini deneyecem. O nasil merak ettim, bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim:)
@orneken aslinda onu ben de merak ediyorum, hangisi daha saglikli secim olur? :kötü:

• Beğen
Tepkiler: poet
Zincir, ruble, bilumum mekanik aksamları vs temizlikte kesinlikle gaz yağı en etkili çözümdür. Plastik bir kaba bir miktar gaz yağı ve birde küçük boya fırçası mekanik aksamları ayna gibi yapar. Gaz yağının temiz ve etkili bir yöntem olduğuna garanti verebilirim. Tabi daha sonra zefal pro lube ile yağlamayı unutmayın ooohh miss...

bende zefal 4 mevsim kullanıyorum. vites geçişleri daha hızli, çekişte fark var. 20 lira verdim bir sene gider diye düşünüyorum....

Bir taraftan motosikletci olduğum için zincir temizleme olayları o tarafta daha çok tartışılan bir olay.

Zincir temizlerken benzin, balata spreyi, wd40 gibi ürünlerden kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Bu tarz ince ve uçucu-kurutan şeyler zincirlerin içindeki o-ring lerin ömrünü aşırı derecede kısaltıyor. Bunların yerine mazot daha tercih edilebilir kalıyor. Fakat en iyisi gaz yağıdır. O-ring lere herhangi bir zarar vermez. Ben kişisel olarak gazyağı bulamadığım için mazot alıp, camsil kutularının içine dolduruyorum. Uzun kıllı boya fırçalarıyla biraz bastırarak temizleyince tertemiz oluyor. Ayrıca ruble, aynakol, aktarıcıların üzerindeki yağları temizlemek içinde birebir.

Eğer kesenin ağzını açarım problem değil derseniz zincir temizlemek için özellikle satılan spreyler var. Bisikletcilerde varmıdır bilmiyorum ama motosiklet ıvır zıvırı satan yerlerde mutlaka denk gelirsiniz.

@Sadettin Z.

Önerebileceğiniz bir yağ ve balata spreyi var mı ?

Hort :)

Zefal pro lube (4 mevsim) inanılmaz derecede pislik tutuyor. Bu normal mi ?

Geri